סגור

אוטונומו רוכשת את ניורה הישראלית ב-50 מיליון דולר במזומן ומניות

חברת האוטומוטיב שנסחרת בנאסד"ק באמצעות מיזוג ספאק, בנתה פלטפורמה שאוספת היום מידע מ-40 מיליון כלי רכב מחוברים; כעת תשלב במוצר שלה את הטכנולוגיה בתחום הבינה המלאכותית שפותחה בניורה, המאפשרת גם הפקת תובנות

קצת יותר מחודש וחצי לאחר שהתמזגה עם ספאק והחלה להיסחר בנאסד"ק, אוטונומו מתחילה להשתמש במזומנים. החברה, שפועלת בשוק האוטומוטיב, רוכשת את הסטארט־אפ הישראלי ניורה (NEURA) עבור 50 מיליון דולר במזומן ומניות.
בניורה הושקעו עד היום 32 מיליון דולר בשלושה סבבים. המשקיעים הגדולים בחברה הם קרן ההון־סיכון פיטנגו וזרוע ההשקעות של תאגיד המדיה ליברטי.


"בתקופה האחרונה ראינו יותר ויותר מגמה שהלקוחות שלנו מבקשים לא רק את המידע הגולמי, אלא גם עיבוד שלו והפקת תובנות", מסביר מייסד אוטונומו, בן וולקוב. לדבריו, "עשינו חריש עמוק. ראינו עשרות חברות והגענו עד לאוסטרליה, אבל בסוף של דבר מדהים לגלות שהמטבע נמצא ממש מתחת לפנס, בניורה, שמשרדיה ממש מעבר לרחוב מהמשרדים שלנו".
אוטונומו בנתה פלטפורמה שאוספת מידע מ־40 מיליון כלי רכב מחוברים וכעת תשלב במוצר שלה את הטכנולוגיה בתחום הבינה המלאכותית שפותחה בניורה ומאפשרת גם הפקת תובנות. "עד עכשיו סיפקנו חומרי גלם לפיצה ולאחר הרכישה נוכל להביא ללקוחות גם את הפיצה עצמה", מסביר וולקוב. כך למשל, המוצר המשולב יוכל לסייע באחד האתגרים המשמעותיים של תעשיית הרכב החשמלי כיום ‑ פריסת תחנות הטעינה באופן מיטבי במיקומים אופטימליים.

ניורה הוקמה ב־2013 על ידי אורי שעשוע (אין קשר משפחתי לאמנון שעשוע), טרינו מאגי וגיל מלר. החברה מעסיקה 30 עובדים במשרדיה בהרצליה פיתוח ומנוהלת על ידי עמית המר, לשעבר בכיר בטקסס אינסטרומנטס. לדברי המר, לניורה הכנסות של מיליוני דולרים בודדים והיא צמחה בשנים האחרונות בקצב של מאות אחוזים. בין לקוחותיה יש חברות רכב, גורמים ממשלתיים בתחום התחבורה ורשויות מקומיות.
אוטונומו היא חלק מגל החברות הישראליות שהונפקו בשנה האחרונה בוול סטריט ואחת מנציגות הנפקות הספאק בתחום הרכב, לצידן של REE, ואלנס ובימים הקרובים תצטרף אליהן גם ארבה רובוטיקה. אוטונומו גייסה 255 מיליון דולר, לאחר שהמשקיעים בספאק משכו כשליש מהכסף לפי שווי של 1.26 מיליארד דולר. מאז שהחל המסחר במניה היא איבדה כ־46% מהשוויה ונסחרת כעת לפי שווי של 625 מיליון דולר. וולקוב מציין כי אוטונומו ממשיכה לחפש רכישות נוספות כחלק מהאסטרטגיה שלה, אך זו לא בהכרח תהיה עוד חברה ישראלית.
בהתייחס לקריסת המניה בחודש וחצי הראשון מאז תחילת המסחר אמר וולקוב: "זה לא כיף גדול, אבל עם זאת לא קשור לביזנס שלנו. הודענו בשישה שבועות מאז ההנפקה על שותפויות עם סיילספורס ועם אמזון. אני מאמין שעם הזמן, ככל שיתחילו לסקר אותנו אנליסטים והסחירות תגדל, זה יתאזן".
לדבריו, "אנחנו סובלים מהצננת הכללית בשוק הספאקים והבעיה המרכזית שלנו היא הסחירות הנמוכה. השבוע קיבלנו כיסוי ראשון וגם ב־CNBC הכניסו אותנו לרשימת עשר המניות המעניינות לטווח ארוך, לצד שמות כמו דל, נייקי, אקטיוויז'ן ובליזארד. בינתיים, אנחנו רוצים לנקות קצת את המשקיעים הפיננסיירים שירשנו עם הספאק ולהביא משקיעים יותר אסטרטגיים לטווח ארוך. אנחנו נותנים לזמן לעשות את שלו ומקווים שהשוק ישנה את דעתו".

2 צפייה בגלריה
בן וולקוב אוטונומו
בן וולקוב אוטונומו
בן וולקוב מייסד אוטונומו
(צילום: Otonomo)