המשקיעים מהמרים כמה ניצי יהיה הפד, והשקל ממשיך ליפול
המשקיעים מהמרים כמה ניצי יהיה הפד, והשקל ממשיך ליפול
הדולר והיורו מתחזקים ב-0.5% לעומת המטבע הישראלי, הדולר נסחר ברמה של 3.368 שקלים והיורו ב-3.544 שקלים; מחר צפוי הבנק המרכזי של ארה"ב להודיע על העלאת ריבית של 0.5%, אך חלק מהגורמים צופים שההעלאה תהיה חדה עוד יותר
השקל ממשיך להיחלש בשוק המט"ח המקומי, מול מגמת התאוצה בדולר לקראת העלאת הריבית של הבנק המרכזי האמריקאי, הצפויה מחר.
הדולר והיורו מתחזקים ב-0.5% לעומת המטבע הישראלי, הדולר נסחר ברמה של 3.368 שקלים והיורו ב-3.544 שקלים.
בשווקים הבינלאומיים מטפס היורו ב-0.2% מול הדולר וצמד המטבעות נסחר ב-1.053 דולר ליורו.
הדולר עומד על רמה של 103.5 נקודות מול סל המטבעות, ומוקדם יותר היום טיפס ל-103.93 נקודות, רמתו הגבוהה ביותר מאז דצמבר 2002.
נגיעת הדולר בשיא של 20 שנה בערכו מול סל המטבעות התרחשה כשהמשקיעים ממתינים להחלטת הריבית של הפד בהובלת ג'רום פאוול שתתפרסם מחר. רוב ההערכות בשוק הן להעלאת ריבית של 0.5%, אך נשמעות גם ציפיות להעלאה חדה עוד יותר.
הפד, שפותח היום את הישיבה בת היומיים לקראת ההחלטה, נוקט בגישה אגרסיבית יותר ויותר לנוכח האינפלציה המזנקת בארה"ב שהגיעה לשיא של ארבעים שנה. מחר הוא צפוי להעלות את הריבית מ-0.5% ל-1% ולהודיע על צמצום המאזן.
הציפיות להעלאות ריבית מהירות בארה"ב, לצד החששות לפגיעה בהמשך הצמיחה באירופה ובאסיה (בעיקר סין), הקפיצו את הדולר בשבועות האחרונים מול סל המטבעות העולמי.
למרות שהסיכויים לכך נחשבים לנמוכים, חלק מהמשקיעים והסוחרים צופים שהפד יודיע מחר על העלאת ריבית של 75 נקודות בסיס, כלומר ל-1.25%, או על קצב מהיר יותר של הקטנת המאזן.
"הרבה סוחרים צופים שהפד לא הולך לחזור בו מהעמדה הניצית ועשוי אף להפתיע בעמדה ניצית עוד יותר, וזו הסיבה שהדולר צפוי להמשיך בעליות לקראת ההחלטה", אמר אדוארד מויה (Edward Moya), אנליסט בכיר באואנדה בניו יורק.
גם החששות מפגיעה בצמיחה העולמית מתדלקים את העלייה בדולר, כשברקע סין מטילה סגרים על חלק מהערים כדי למנוע את התפשטות הקורונה.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, העריך הבוקר כי "עליית האינפלציה בארה"ב עשויה להיבלם כבר ברבעון השלישי של 2022, דבר אשר יתרום לתנודתיות בשוקי ההון ועשוי לפגוע בחוסנו של הדולר אל מול המטבעות בכלל והשקל בפרט".
עוד כתב פריימן כי "נסיקת התשואה באג"ח הממשלתי הדולרי ל-10 שנים לעבר 3% ממשיכה לשמש טריגר למימושים בשוקי המניות ולפיחות השקל".