סגור
כסף שקל דולר מלחמה מלחמת עזה  חרבות ברזל

השקל נחלש: הדולר עולה ל-3.87 שקלים

המטבע האמריקאי מתחזק ב-0.8% מול השקל, אחרי הירידות החדות שלו מול המטבע הישראלי בימים האחרונים; היורו מתחזק ב-0.9% ונסחר תמורת 4.13 שקלים; בשווקי המט"ח הבינלאומיים לא נרשמות תנועות מהותיות

המטבע הישראלי נחלש היום, לאחר רצף של עליות שהציג בימים האחרונים. הדולר התחזק היום בצהריים ב-0.8% לרמה של 3.87 שקלים, היורו מטפס ב-0.9% ונסחר תמורת 4.13 שקלים.
מוקדם יותר נקבעו השערים היציגים - הדולר עלה ב-0.5% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.874 שקלים, היורו התחזק גם הוא ב-0.4% ושערו היציג נקבע על 4.132 שקלים.
בשווקים הבינלאומיים לא נרשמות הבוקר תנועות מהותיות. היורו מתחזק ב-0.2% מול המטבע האמריקאי ונסחר ב-1.068 דולר. מול סל המטבעות, הדולר אינדקס יורד ב-0.1% ל-105.84 נקודות.
הדולר שבשיא נסחר במעל 4.10 שקלים נחלש במהירות בימים האחרונים - והשקל קיבל דחיפה חזקה נוספת אחרי שבנק ישראל עדכן ביום שלישי כי מכר באוקטובר 8.2 מיליארד דולר. זאת כחלק מהתוכנית שעליה הודיע בשבוע הראשון של המלחמה, למכירת מט"ח בהיקף של 80 מיליארד דולר במטרה לבלום את הפיחות בשקל.
הודעת הריבית הבאה של בנק ישראל צפויה בסוף החודש, ב-27 בנובמבר, והיא תהיה האחרונה לשנה זו. לפי ההערכות בשוק, הבנק עשוי לשקול הורדת ריבית (במטרה לתמוך בכלכלה בעת המלחמה) רק בפגישה הראשונה של 2024 - זו תתקיים ב-1 בינואר.
הורדה כזו, אם אכן תהיה על הפרק, תוכל לקרות רק אם יתמלאו שני תנאים - מגמת הפיחות בשקל לא תתחדש, ונתוני האינפלציה לא יפתיעו לרעה. ברביעי הבא יתפרסם מדד המחירים של אוקטובר.
הנגיד אמיר ירון אמור היה לסיים את כהונתו לאחר החלטת הריבית של נובמבר אך במסגרת ההחלטה להאריך את כהונתם של בעלי תפקידים בכירים במסגרת מצב החירום, הסכים ירון להמשיך בתפקיד - אף שלא ברור עד מתי.
עוד ברקע, החלטת שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לעקוף את פקידי האוצר ולהודיע להם על החלטתו להשאיר על כנם כשליש מהכספים הקואליציוניים. הלילה פורסם ב"כלכליסט" כי שר האוצר הודיע לצמרת משרדו - וללא התייעצות איתם - על כוונתו לבצע שינויים תקציביים ב-2023; בין השאר הוא מציע להגדיל את התקציב ב-9 מיליארד שקל; 22 מיליארד שקל נוספים יוקצו לביטחון.