בהמתנה להנפקת הספאק: רשת האירוח סלינה מגייסת חוב בריבית של 6%
בהמתנה להנפקת הספאק: רשת האירוח סלינה מגייסת חוב בריבית של 6%
הריבית הגבוהה ועצם הגיוס משקפים את חוסר הוודאות סביב הצלחת הנפקת החברה באמצעות ספאק שעליה הכריזה בדצמבר; הרשת הוקמה ב-2015 על ידי רפי מוסרי ודניאל רודבסקי, ועם משקיעיה נמנה אדם נוימן, ממייסדי WeWork; הרשת כוללת 134 אתרי אירוח בארצות הברית, בדרום אמריקה ובאירופה
עולם חדש של ריביות: רשת האירוח לצעירים סלינה מגייסת 147.5 מיליון דולר באג"ח להמרה בהמתנה להשלמת הנפקת הספאק עליה סיכמה בסוף 2021.
האג"ח להמרה נושאות ריבית של 6% ומיועדות לפירעון ב-2026. מדובר בריבית גבוהה למדי, בוודאי בהשוואה לגיוסים האחרונים של חברות הייטק ישראליות באג"ח להמרה שנעשו ברובם המכריע בריבית אפס.
הריבית הגבוהה ועצם הגיוס משקפים את חוסר הוודאות סביב הצלחת הנפקת החברה באמצעות ספאק, מהלך עליו הכריזה בדצמבר 2021, ואת יציאתו של העולם מסביבת ריבית אפס.
סלינה מציינת כי הגיוס יאפשר לה לממש את התוכנית העסקית הרב-שנתית שלה. "נקטנו צעד נוסף כדי להבטיח קיום של מימון ודאי ככל שאנחנו מתקדמים למיזוג עם חברת הספאק BOA והפיכתה של סלינה לחברה ציבורית", ציין רפי מוסרי, מייסד משותף ומנכ"ל הרשת. לדבריו, "2021 היתה שנה חזקה, והרבעון הראשון של 2022 היה מאוד פרודוקטיבי ככל שקידמנו את תוכנית הצמיחה".
התוכנית המקורית של סלינה היתה להשלים את ההנפקה במחצית הראשונה של השנה, ולגייס בה 285 מיליון דולר לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר. עם זאת, הטלטלה בשווקים עשויה להקשות על המהלך, כמו גם הסיכון לפדיון כספי הספאק אשר הפך לגבוה במיוחד בתקופה הנוכחית.
הספאק BOA גייס 230 מיליון דולר והעסקה מבוססת בעיקר עליו, עם גיוס PIPE קטן יחסית להנפקות ספאקים של השנים האחרונות. בית ההשקעות מור וסר רונלד כהן התחייבו להשקיע 70 מיליון דולר בסלינה במסגרת ההנפקה, מעבר לכספי הספאק עצמו. המשקיעים בספאק רשאים למשוך את כספם במועד השלמת המיזוג עם סלינה, כפי שקרה במרבית הנפקות הספאק שהושלמו במחצית השנה האחרונה ואף לפני כן.
סלינה הוקמה ב-2015 על ידי רפי מוסרי ודניאל רודבסקי, ועם משקיעיה משלבי הפעילות הראשונים נמנה אדם נוימן, ממייסדי WeWork. בניגוד לטייפקאסט הרגיל של יזמי חברות טכנולוגיה, מוסרי (43) ורודבסקי (38) הם יוצאי סיירת מטכ"ל ושלדג, אשר בעבר הקימו אתר נופש בכפר דייגים נטוש בפנמה - שהפך בהמשך למקום מוכר שיש בו עשרות מלונות.
התוכנית המקורית של סלינה היתה להשלים את ההנפקה במחצית הראשונה של השנה ולגייס בה 285 מיליון דולר לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר. עם זאת, הטלטלה בשווקים עשויה להקשות על המהלך, כמו גם הסיכון לפדיון כספי הספאק אשר הפך לגבוה במיוחד בתקופה הנוכחית
נוימן השקיע ברשת כבר בשלב הסיד, ומחזיק עדיין ביותר מ-10% מהמניות. בעל מניות גדול נוסף בחברה הוא לן בלווטניק, באמצעות חברת ההשקעות שלו אקסס. אקסס של בלווטניק מקדמת בימים אלה הנפקת ספאק נוספת לחברת הפורטפוליו דיזר, שמפעילה שירותי סטרימינג למוזיקה ומתחרה בספוטיפיי. דיזר תונפק באמצעות ספאק בבורסת יורונקסט לפי שווי של 1.1 מיליארד דולר.
סלינה מפעילה היום רשת של 134 אתרי אירוח בארצות הברית עם 35 אלף מיטות, בדרום אמריקה ואירופה, מתוכם 83 פתוחים. בסלינה רוצים למנף את השפעת הקורונה, אשר הובילה רבים לעבוד מרחוק, כאשר לא מעט עובדים אף עוברים לאזורים המרוחקים מביתם כדי לשלב טיול בעולם ועבודה.
סלינה מעסיקה היום 3,000 עובדים בכל המלונות שלה, לאחר שבשנה שעברה רכשה את Remote Year האמריקאית, שכמעט והגיעה לסגירה עם פרוץ המגפה. החברה הנרכשת עוסקת בארגון חבילות תיור ונופש לתיירי עבודה אשר עבורם היא מארגנת גם חללים לעבודה וגם חוויות וטיולים באזור המגורים הזמני. בסלינה עצמה משך השהייה ארוך בהשוואה לעולם המלונאות המסורתי, וכחמישית מהלקוחות שוהים מעל שבועיים במלון אחד.