סגור
קניון ים המלח
קניון ים המלח (צילום: באדיבות צים)

בוטלה העסקה בין רני צים למשפחת בן דוד לרכישת חלק מקניון ים המלח

משפחת בן דוד ביקשה לרכוש 20% מהקניון לפי שווי של 195 מיליון שקל, אך הבוקר הודיעה חברת רני צים כי ההסכם לא יתקיים; משפחת בן דוד עלתה לכותרות לאחר שהובילה קבוצת משקיעים לרכישת הזכויות של הכנסייה היוונית אורתודוכסית במרכז ירושלים ב-2016

המו"מ בין רני צים למשפחת בן דוד על רכישת חלק מקניון ים המלח הסתיים ללא הסכם. כך מדווחת חברת מרכזי הקניות רני צים הבוקר לבורסה. משפחת בן דוד ביקשה לרכוש כ-20% מהקניון לפי שווי 195 מיליון שקל.
קניון ים המלח שהוקם ב-2018 על פני שטח של 6,000 מ"ר, מתפרס על 2 קומות בשטח כולל של 15,000 מ"ר, מהם 9,200 מ"ר שטחים לשיווק.

רק מה שמעניין - הצטרפו לערוץ כלכליסט בטלגרם

ביולי 2022 הוא הועמד למכירה, בשל סכסוך בין בעלי השליטה, היזם מוטי גרין באמצעות חברת ברקליס ישראל ומשפחות בן דוד ומירון - שתי משפחות ירושלמיות העוסקות בנדל"ן. הסכסוך נגע בין היתר לסוגית הפעלת הקניון בשבת.
מאז רכישת הקניון על ידי צים, הוא פועל להשביחו.
צים, איש עסקים בתחום הנדל"ן והפיננסים, נקלע לחובות אישיים ועסקיים, בין היתר בעקבות מתן ערבות אישית בעסקיו. מאז 2021 החזיק בשליטה בחברת הנדל"ן המניב רני צים מרכזי קניות לצד בית ההשקעות פסגות - מהגדולים בישראל.
בשנה שעברה מכר את פעילות פסגות למתחרים ואת השלד הציבורי מכר לחברת פינוי פסולת. בנוסף מכר 25% מחברת הנדל"ן המניב לאחים חג'ג' לפי שווי 490 מיליון שקל ועתה האחים וצים שולטים על החברה במקביל.
משפחת בן דוד עלתה לכותרות לאחר שהובילה קבוצת משקיעים לרכישת הזכויות של הכנסייה היוונית אורתודוכסית במרכז ירושלים ב-2016.
השטח כולל 500 דונם שנפרש על פני מספר מתחמים בשכונות טלביה, ניות ועמק המצלבה תמורת 20 מיליון דולר. בשנת 2023 מכרה המשפחה את הקרקעות לגארי ברנט תמורת 750 מיליון שקל.
מחברת רני צים מרכזי קניות נמסר כי "בהמשך להקצאת ההון בחברה ולחיזוק איתנותה הפיננסית בעקבותיו, ביצעה החברה בחינה מחדש של תכניותיה השונות למימוש נכסים, והחליטה בשלב זה לא לממש אחזקות כלשהן בקניון ים המלח".