סגור
רו"ח חסן אוסאמה
רו"ח חסן אוסאמה

בלעדי
שותפות שלך קיבלה אשראי מהפועלים? מצטערים, לא תוכל להיות דירקטור בבנק

מועמדותו של רו"ח אוסאמה חסן לדירקטוריון נפסלה בגלל חשיפה לאשראי של 10 מיליון שקל שניתן לחברה קבלנית שבה הוא שותף (50%). חסן: "הצעתי להעברת האחזקה לנאמנות עיוורת נדחתה"

ועדת הביקורת של בנק הפועלים הודיעה שלשום על ביטול מועמדותו של רו"ח אוסאמה חסן לכהונת דירקטור בבנק, ובמקומו החליטה לתמוך במועמדותו של רונן לגו, טכנולוג, שהיה מועמד בעבר לדירקטור גם בבנק דיסקונט. ל"כלכליסט" נודע כי מועמדותו של חסן נפסלה בגלל אשראי של 20 מיליון שקל שקיבלה חברה שהוא שותף בה, נתון שלפי החלטת ועדת הביקורת של הבנק, מקיים לחסן זיקה שאינה זניחה לבנק ומהווה מניעות סף לכהונתו כדירקטור בבנק.
ל"כלכליסט" נודע כי מועמדותו של חסן נפסלה בעקבות אחזקתו (50%) בחברת "הרי מנדא יזמות והשקעות" שאחראית על פרויקט בנייה רוויה בכפר מנדא, בשותפות עם סוהיל עיסוואי (50%), רו"ח בעל ניסיון בהקמת מיזמי נדל"ן במגזר הערבי בצפון. בנק הפועלים מלווה את מיזם החברה, שהיא אחת החברות הקבלניות, כחלק מתוכנית כוללת לבניית 12 אלף יחידות דיור ביישוב. אחזקתו של חסן בחברה חושפת אותו למחצית מהאשראי שקיבלה החברה - 10 מיליון שקל - לעומת החשיפה המותרת על פי בנק ישראל שמוגבלת עבור נושאי משרה בדירקטוריון
ל־5 מיליון שקל.
אותמול אמר חסן ל"כלכליסט" כי "כל הנתונים היו שקופים וגלויים בפני הוועדה (ועדת ביקורת של בנק הפועלים - א"ע). הצעתי להעביר את המניות שלי לנאמנות עיוורת, אך הפועלים לא קיבל את הפתרון. אנחנו רוצים לעודד יזמים לגשת למכרזים של רמ"י וחשוב לנו שמיזמי הנדל"ן בכפר יצליחו. התנאי של הבנק להמשך המועמדות שלי היה שננתק קשר באופן טוטאלי עם בנק הפועלים. על כן היינו צריכים ליצור קשר עם בנקים אחרים ולהתחיל מחדש את תוכנית הליווי של המיזם. אולם מעבר אל בנק אחר היה עלול לגרום נזק למיזם. לא רציתי להמר על כך ולכן החלטתי למשוך את המועמדות. נייצג את המגזר בהזדמנות אחרת".
חסן נבחר למועמדות לדירקטוריון בנק הפועלים על ידי הוועדה למינוי דירקטורים בתאגידים בנקאיים, הפועלת מכוח חוקי הבנקאות ומציעה מועמדים לכהונת דירקטורים בתאגידים בנקאיים ללא גרעין שליטה - הבנקים הפועלים, לאומי ודיסקונט. מועמדותו של חסן תוחלף כאמור בזו של רונן לגו, שיתמודד נגד אודליה לבנון וד"ר דוד צביליחובסקי שמתמודדים על הארכת כהונתם בדירקטוריון. שלושת הדירקטורים יצטרפו לארבעה מועמדים אחרים, נעם הנגבי, דוד אבנר, רון שמיר וענת פלד, שמתמודדים על שתי כהונות דירקטורים חיצוניים בבנק.
המועמדים ייבחרו בהמשך השנה באסיפה הכללית של בעלי המניות שתאריך התכנסותה עדיין לא פורסם. במעמד האסיפה בעלי המניות הגדולים בבנק יוכלו להציע מועמדים נוספים לאלו שנבחרו. אולם בעלי המניות הגדולים בהפועלים הם המוסדיים כלל (6.5%), הראל (4.7%) ואלטשולר (4.6%), ואלו אינם נוהגים להציע דירקטורים מטעמם.
חסן היה מועמד בתחילת השנה לכהונת דח"צ בכלל ביטוח, לאחר שכבר כיהן בתפקיד דומה בחברה באמצע העשור הקודם. הוא אף קיבל את תמיכתו של אלפרד אקירוב (15%), בעל המניות הגדול בחברת הביטוח שפועלת ללא גרעין שליטה. אולם חרף תמיכת אקירוב, המוסדיים העדיפו את מועמדתו של שמואל שוורץ שנבחר לבסוף לתפקיד.
בבנק הפועלים בחרו שלא להגיב לדברים.