חבילת השכר של מאסק בטסלה נפסלה שוב על ידי בית המשפט
חבילת השכר של מאסק בטסלה נפסלה שוב על ידי בית המשפט
בעלי המניות של יצרנית המכוניות החשמליות אישרו מחדש ביוני את החבילה, שהשווי שלה כבר זינק ל-101 מיליארד דולר, בזכות העלייה במחיר המניה. ואולם השופטת לא השתכנעה כי החבילה תואמת לאינטרסים שלהם ופסלה את האישור. "שחיתות מוחלטת", הגיב מאסק ועורכי דינו הודיעו שיערערו
חבילת השכר של אלון מאסק בטסלה נפסלה שוב על ידי שופטת בבית המשפט בדלוואר. שווי חבילת התגמולים שהוענקה למאסק כבר ב-2018 עומד על 101 מיליארד דולר, זאת בהתבסס על מחיר המניה של טסלה בסגירה ביום שני.
החבילה מורכבת מ-303 מיליון אופציות של מניות יצרנית המכוניות החשמליות. לפי החוזה שלו, מאסק לא מרוויח משכורת בטסלה אלא רק את חבילת התגמולים התלויה בכך שהחברה תעמוד ביעדים שהוגדרו מראש.
חבילת התגמולים נדחתה כבר בינואר על ידי אותה שופטת, קתלין מק'קורמיק, באותו הזמן היא הייתה שווה 56 מיליארד דולר. הסיבה לעלייה בשווי היא הזינוק במניית טסלה בשנה האחרונה בכלל ובפרט בחודש האחרון מאז ניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לארה"ב.
השופטת צידדה בבעלי המניות שהגישו את התביעה וטענו כי מאסק והדירקטוריון של טסלה לא עמדו בנטל ההוכחה לכך שהחבילה הוגנת. בניסיון לאשר בכל זאת את החבילה, היא עלתה ביוני להצבעה מחודשת של בעלי המניות ואושרה על ידי 84% מבעלי המניות שאינם קשורים למאסק או לאחיו קימבל מאסק.
אולם, המהלך הזה לא הספיק כדי לשכנע את השופטת, שפסקה אתמול (ב') כי אף שהחבילה אושרה על ידי מרבית בעלי המניות, אין זה אומר שהיא תואמת לאינטרסים שלהם. "הקבוצה הגדולה והמוכשרת של פירמות עורכי הדין שמייצגים את מאסק פנו לדרכים יצירתיות עם הטיעונים שלהם, אך התיאוריות חסרות התקדים שלהם מנוגדות לחלקים נרחבים בחוק", כתבה מק'קורמיק בפסק הדין. היא צידדה בטיעוני התובעים כי הדירקטוריון בטסלה מקורב מדי למאסק, והתבססה בכך על דבריו של מאסק עצמו שהודה שהוא "ניהל מו"מ רק נגד עצמו".
מק'קורמיק הוסיפה כי מאסק זכאי לחלק מהתגמולים המוצעים, אך הדגישה כי הסכום הסופי אינו הוגן כלפי בעלי המניות. "אין ספק שהיו סכומים בריאים שהדירקטוריון היה יכול להחליט להעניק למאסק", כתבה. "אך במקום זאת, הדירקטוריון נכנע לתנאים של מאסק ולא הצליח להוכיח שהתנאים הללו הוגנים".
בטסלה כבר הודיעו כי יערערו על ההחלטה. "אם הפסיקה הזו לא תבוטל, פירוש הדבר שהשופטים ועורכי הדין של התובעים מנהלים את החברות הרשומות בדלוואר ולא הבעלים החוקיים שלהן – בעלי המניות", מסרו. גם מאסק מיהר להביע את דעתו בפלטפורמת המדיה החברתית שבבעלותו, X. "שחיתות מוחלטת".