סגור
פרויקט טיירה בוניטה אשטרום אנרגיה מתחדשת
פרויקט טיירה בוניטה של אשטרום אנרגיה מתחדשת בטקסס (צילום: באדיבות אשטרום אנרגיה מתחדשת)

אשטרום אנרגיה מתחדשת השלימה את חיבור המתקן הראשון שלה בארה"ב

הפרויקט שהוקם בטקסס מתפרש על שטח של 9,000 דונם - פי שלושה משטח הפרויקט הסולארי הגדול ביותר המתוכנן בישראל; באשטרום מעריכים הכנסה שנתית של 60 מיליון דולר ולאורך סך חיי הפרויקט (40 שנה) הכנסות של כ-2.5 מיליארד דולר

אשטרום אנרגיה מתחדשת, מקבוצת אשטרום, השלימה את חיבור המתקן הסולארי הראשון של החברה בארה"ב, והראשון שבבעלות מלאה של החברה.
פרויקט טיירה בוניטה (Tierra Bonita) שהוקם בטקסס, הוא בעל הספק מותקן של 400 מגה-וואט ומתפרש על שטח של 9,000 דונם, פי 3 משטח הפרויקט הסולארי הגדול ביותר המתוכנן בישראל, בדימונה.
מלבד הפרויקט בארה"ב מחזיקה אשטרום אנרגיה מתחדשת, שהוקמה לפני כשלוש שנים, ב-11% מחוות רוח בפולין בהספק של כ-270 מגה-וואט. החברה גם מתקינה את הפאנלים הסולאריים על גגות המבנים של אשטרום ברחבי הארץ.
פרויקט טיירה בוניטה הוקם בעלות כוללת של כ-435 מיליון דולר, מתוכו השקיעה החברה כ-165 מיליון דולר כהון עצמי. יתר המימון הגיע באמצעות עסקאות מול חמישה בנקים: Rabo bank ,ING ,Societe General ,Bayren Bank ו-BHI.
כמו כן, הפרויקט מלווה בשותף מס, שהיא חברת ביטוח אמריקאית גדולה ששמה לא פורסם. שותף המס היא אחת הדרכים בהן הממשל האמריקאי מקדם אנרגיות מתחדשות במדינה. על פי המודל, גוף גדול, לרוב מוסד פיננסי כמו בנק, נכנס כשותף בפרויקט של אנרגיה מתחדשת ובתמורה נהנה מזיכויי מס.

2 צפייה בגלריה
איציק מרמלשטיין מנכ"ל אשטרום אנרגיה מתחדשת
איציק מרמלשטיין מנכ"ל אשטרום אנרגיה מתחדשת
איציק מרמלשטיין מנכ"ל אשטרום אנרגיה מתחדשת
(צילום: אייל טואג‎)

באשטרום מעריכים הכנסות שנתיות של 60 מיליון דולר (שנת הפעלה ראשונה מלאה) ו-EBITDA שנתית של 55 מיליון דולר. לאורך סך חיי הפרויקט (כ-40 שנה) באשטרום מעריכים הכנסות של כ-2.5 מיליארד דולר ו-EBITDA של 2.1 מיליארד דולר. כ-60% מהחשמל שיופק בפרויקט יימכר לחברת החשמל העירונית של סן אנטוניו (CPS Energy) בהסכם ארוך טווח למשך 20 שנה.

2 צפייה בגלריה
פרויקט טיירה בוניטה אשטרום אנרגיה מתחדשת
פרויקט טיירה בוניטה אשטרום אנרגיה מתחדשת
פרויקט טיירה בוניטה של אשטרום אנרגיה מתחדשת בטקסס
(צילום: באדיבות אשטרום אנרגיה מתחדשת)

בשיחה עם כלכליסט מדגיש מנכ"ל החברה איציק מרמלשטיין את הבחירה בהקמת הפרויקט בטקסס: "טקסס היא אחד השווקים הצומחים בארה"ב. בישראל למשל, סך ההספק (יכולת ייצור החשמל) היא בערך 23 ג'יגה וואט. בטקסס הביקוש לחשמל בשעות השיא מגיע ל-85 ג'יגה וואט. לאחרונה עדכנו את ההערכות במדינה שב-2030 ביקושי השיא יגיעו ל-150 ג'יגה וואט".