סגור
מלון ישרוטל גנים ים המלח
מלון ישרוטל גנים ים המלח (צילום: עמית גירון)

האורחים חזרו, התוצאות לא השתנו מהותית: ישרוטל מסכמת רבעון

רשת המלונאות סיימה את חודשי יוני-ספטמבר עם הכנסות של 577 מיליון שקל ורווח תפעולי של 166 מיליון שקל - מרחק מיליונים בודדים מנתוני הרבעון המקביל בשנה שעברה, שבו הפעילות ברשת היתה חלקית

ישרוטל מסכמת את הרבעון השלישי עם שחיקה מתונה ברווח התפעולי, כך גם בשורה התחתונה של הרווח הנקי. הכנסות רשת המלונאות משירותי אירוח בתקופה הנחשבת לשיא עונת התיירות הסתכמו ב-577 מיליון שקל, וזאת לעומת 570 מיליון שקל ברבעון המקביל ב2021.
מאחורי העלייה המתונה בהכנסות עומדת החזרה לפעילות רגילה לאחר משבר הקורונה, מול הפעילות החלקית ברשת ברבעון השלישי לפני שנה. ההוצאות התפעוליות גדלו בהתאם ל-357 מיליון שקל, וזאת לעומת 325 מיליון שקל ברבעון המקביל.
שיעור העלייה בהוצאות היה גבוה משיעור הצמיחה בהכנסות, פער שגרר ירידה של 8% ברווח התפעולי ל-166 מיליון שקל. כך גם נרשמה נסיגה מתונה ברווח הנקי, שעמד על 120 מיליון שקל, וזאת לעומת 130 מיליון שקל ברבעון השלישי של שנה קודמת.
ישרוטל מוחזקת על ידי בניו של מייסד הרשת דיוויד לואיס, האחים בן וג'וליאן לואיס (78.15%) ובן לואיס משמש גם כיו"ר החברה. הרשת מחזיקה, מפעילה או מנהלת 23 בתי מלון, ובהם 4,856 חדרים. החברה נמצאת בתהליך בנייה של שבעה מלונות, חמישה מהם בתל אביב, אחד באילת ואחד בים המלח.
שווי המזומנים של החברה לסוף הרבעון השלישי של 2022 עמד על 463 מיליון שקל, לעומת שווי מזומנים של 285 מיליון שקל בסוף ספטמבר 2021. החברה הודיעה באוגוסט 2022 על חלוקת דיווידנד של 50 מיליון שקל.
בדוח ישנה התייחסות להשפעה אפשרית של האינפלציה והעלאת הריבית על תוצאות החברה. בישרוטל טוענים כי בינתיים לעלייה במדד הייתה השפעה "לא מהותית" על רווחיות הקבוצה. בה בעת, נאמר, האינפלציה עלולה להוביל לעלייה במחיר התשומות ושבמקרה כזה העלויות צפויות להתגלגל על הצרכן.
כמו כן, נטען כי ההלוואות שהחברה לוקחת הן למטרת מימון פרויקטים, ולכן לא צפויה להיות להן השפעה על הרווחיות השוטפת של החברה. ישרוטל מחזיקה בפקדונות לטווח קצר בשווי 436 מיליון שקל, ולכן היא צפויה להרוויח במקרה של העלאות ריבית נוספות.