סגור

גולדמן זאקס מתרחב בישראל: מכפיל את מספר העובדים

מספר העובדים בנציגות יגדל מ-15 ל-30; המהלך מנומק בהצלחת ענף ההיי-טק המקומי ונרמול היחסים עם מדינות המפרץ; ראש הנציגות הנכנס ג'ונתן פנקין: "יש כאן הון אנושי איכותי - ההזדמנויות בישראל גדלו בצורה ניכרת בשנה האחרונה"

נציגות גולדמן זאקס בישראל מתרחבת: בנק ההשקעות האמריקאי מתכנן להכפיל את כמות העובדים בסניף בתל אביב, מ-15 ל-30. הנציגות מנמקת את המהלך בהצלחה של חברות הטכנולוגיות המקומיות, לצד נרמול היחסים עם מדינות המפרץ, מרוקו וסודן.

בשנה האחרונה עזבו את גולדמן זאקס שראל אלדור ודני אקרמן שניהלו את הפעילות המקומית של הבנק, במטרה להקים קרן השקעות משלהם. את אקרמן יחליף ג'ונתן פנקין שמונה לראש הפעילות בישראל - פנקין, המשמש כבכיר בבנק מאז 2006, ימשיך לכהן במקביל בתפקידו הנוסף כראש הפעילות של גולדמן סאקס ביוהנסבורג.
בשיחה עם כלכליסט אמר פנקין: "ההזדמנויות בישראל עבור גולדמן זאקס גדלו בצורה ניכרת בשנה האחרונה. ניתן לראות את זה על פי כמות החברות הישראליות שהונפקו בשנה האחרונה והפכו להיות גדולות וחשובות בזירה העולמית. אך פרט לעזרה בהנפקות אנחנו גם רואים הזדמנות גדולה בסיוע וליווי פיננסי של חברות מקומיות.
1 צפייה בגלריה
ג'ונתן פנקין ראש גולדמן זאקס ישראל
ג'ונתן פנקין ראש גולדמן זאקס ישראל
ג'ונתן פנקין ראש גולדמן זאקס ישראל
(צילום: דרור סיתכהל)

"חשוב לנו למקם נציגות בישראל כדי להיות מחוברים לשוק המקומי. אנחנו משקיעים כאן בחברות פרטיות ויש לנו גם נציגות שמשקיעה בחברות הון סיכון", אמר עוד פנקין, שהדגיש כי ההשקעות יחרגו גם מגבולות תל אביב.
"נשקיע בחברות טובות ללא אבחנה למקום מושבן. זה חשוב מאוד שהצמיחה בהיי-טק לא תישמר רק בקרב תושבי תל אביב. היום חברות טכנולוגיות ישראליות מעדיפות לחפש עובדים במזרח אירופה ובאסיה על פני חיפוש עובדים בפריפריה של ישראל, אני לא מאשים אותן. אני מבין את הצורך ואת היתרונות בכך".
אשר למצטרפים העתידיים אמר ראש הנציגות הנכנס: "אנחנו מחפשים בבנקאים ואנשי השקעות עם השכלה כלכלית. ברור לנו שיש כאן הון אנושי איכותי, שמייצר את ההצלחה בהיי-טק, שאינה פרופורציונאלית לגודלה של המדינה".
מהדו"ח השנתי של PwC ישראל עולה כי מתחילת 2021 בוצעו 171 עסקאות רכישה והנפקות של חברות הייטק ישראליות. בנוסף בשנה האחרונה נרשמו 21 הנפקות של חברות טכנולוגיה שחצו את רף מיליארד הדולר (20 הנפקות התרחשו בארה"ב).
על פי נתוני גולדמן זאקס, הבנק היה אחראי על לא פחות מ-81% מההנפקות של חברות ישראליות בנאסד"ק ובבורסה של ניו יורק ב-2021. העסקאות הבולטות של בנק ההשקעות היו ההנפקה של פלייטיקה, שבשעתה הייתה ההנפקה הישראלית הגדולה ביותר בהיקף של 13 מיליארד דולר, וכן זו של איירון סורס בהיקף של 11 מיליארד דולר.