הירידה בשער השקל הזניקה את תוצאות סאנפלאואר
הירידה בשער השקל הזניקה את תוצאות סאנפלאואר
זרוע האנרגיה של קרן קיסטון רשמה רווח נקי של 2.5 מיליון שקל ברבעון הראשון, לעומת הפסד של כ-2.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד; ברקע, היחלשות השקל אל מול הזלוטי הפולני לצד מחירי האנרגיה הגבוהים בפולין, שם הנכס המרכזי של סאנפלאואר - חוות טורבינות רוח
היחלשות השקל אל מול הזלוטי הפולני והמשך מחירי האנרגיה הגבוהים בפולין הזניקה את תוצאות זרוע האנרגיה של קרן קיסטון (48.8%), סאנפלאואר, שבניהולו של שחר בן מויאל. הנכס המרכזי בבעלות החברה הוא חוות טורבינות רוח בפולין בהספק של 50 מגה-וואט.
הכנסות החברה ברבעון הראשון של 2023 הסתכמו בכ-49 מיליון שקל, 55% יותר מהתקופה המקבילה אשתקד. חוות הטורבינות בפולין היו אחראיות להכנסות של 32 מיליון שקל לחברה, פי שניים מהכנסות החברה מחוות הרוח ברבעון המקביל של 2022.
לזינוק בהכנסה תרמו שני גורמים עיקריים: הראשון הוא זינוק מחירי האנרגיה באירופה עם תחילת המלחמה באוקראינה. טרם המלחמה המחיר הממוצע לחשמל במדינה עמד על 247 זלוטי למגה-וואט שעה, לאחר המלחמה המחירים כבר טיפסו ל-767 מגה-וואט שעה. בשל כך, הגבילה הממשלה הפולנית את מחיר החשמל ל-345 זלוטי למגה-וואט שעה, מה שהוביל לירידה של 14 מיליון שקל בהכנסות הפוטנציאליות של החברה.
סיבה נוספת לגידול בהכנסות הוא היחלשות השקל בשיעור ממוצע של כ-3.9% מול הזלוטי ברבעון הנוכחי, לעומת הרבעון הראשון של 2022. יתר הכנסות החברה, כ-15 מיליון שקל, הגיעו ממכירת חשמל סולארי בישראל, בכמה מאות מתקנים על גגות.
אלו הובילו את האבידה EBITDA (רווח לפני מס, ריבית ופחת) של החברה לעמוד על 25 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה – 7% יותר מהתקופה המקבילה אשתקד. תזרים המזומנים של החברה מפעולות שוטפות זינק ב-33% ל-16 מיליון שקל. בכך, הרווח הנקי של החברה ברבעון הראשון של 2023 עמד על 2.5 מיליון שקל – לעומת הפסד של כ-2.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.