סגור
יגאל דמרי מרץ 2021
יגאל דמרי (עמית שעל)

שור־טק לא הצליחה להתרומם ויגאל דמרי רוצה לפרק את שותפות המו"פ

קבוצת בעלי מניות בהובלת דמרי מבקשת לממש את כל השקעות השותפות, מנהלי החברה טוענים שאין להם את הסמכות לכך. הרקע לעימות: האקזיט בווסטו שלא חולק במלואו למשקיעים

גל ההנפקות הגדול של 2020-2021 הביא לבורסה שותפויות מו"פ רבות, שהן מעין קרנות הון סיכון שפתוחות לציבור הרחב, ואלו הולידו בעיקר אכזבות למשקיעים. לבקשת קבוצת בעלי מניות, ביום שלישי הקרוב תתקיים אסיפת בעלי מניות בשותפות שור-טק, שבה ידונו בעלי המניות, שלמעשה מחזיקים ביחידות השתתפות, בפירוק השותפות ומינוי נציג מטעם אותה קבוצה כמפרק. המחזיקים מציעים את עו"ד ויקטור תשובה, שמייצג אותם, לתפקיד. פירוק השותפות פירושו עצירת השקעת חדשות, מימוש הקיימות וחלוקת הכספים לבעלי המניות.
לטענת הקבוצה, היא כוללת בעלי מניות שמחזיקים יותר מ־50% מיחידות ההשתתפות. ל"כלכליסט" נודע כי מי שמוביל את הקבוצה הוא יגאל דמרי, בעל השליטה בחברת הנדל"ן והבנייה דמרי, שמחזיק ב־9% משור-טק.
האסיפה מתקיימת בניגוד לדעת השותף הכללי. שותפויות המו"פ מנוהלות על ידי שותף כללי בעוד המשקיעים מכונים יחד השותף המוגבל. את השותף הכללי מובילים מנכ"ל שור-טק רן צרור והיו"ר עוזי דנינו. השותף הכללי אף טוען שגם אם המחזיקים יצביעו בעד פירוק השותפות, לפי תקנון השותפת לא ניתן לעשות זאת ללא אישור השותף הכללי. המשקיעים טוענים שניתן להעלות נושא כזה להצבעה לפי רצונו של כל אחד מהשותפים. קבוצת המשקיעים בשור-טק שמבקשת לפרק אותה, מבקשת גם לקבוע כי עד לפירוק, כל השקעה חדשה, תאושר על ידי המשקיעים אישית.
מה הוביל להתנגשות בין חלק ממשקיעי שור-טק למנהליה? בראש ובראשונה האקזיט של השותפות בחברת הפינטק וסטו, שהתגלתה כהונאה גדולה לאחר ששור-טק נפרדה מהחברה. ב־2022 ו־2023 מכרה שור-טק את כל ההחזקות שלה בחברה בסכום כולל של 22 מיליון דולר והציגה אקזיט מרשים. המשקיעים ציפו שהסכום הגדול יחולק כדיבידנד, אך השותפות חילקה רק 7 מיליון שקל כדיבידנד.
שור-טק ביצעה לאחר מכן, בדצמבר האחרון, השקעה של 400 אלף דולר בחברת פינטק אמריקאית. גם זה לא מצא חן בעיניי המשקיעים, הגם שלפי התקנון ההשקעות מבוצעות לפי השיקול הבלעדי של השותף הכללי.
משור-טק נמסר: "אין בסיס לכינוס האסיפה מטעם השותף המוגבל, היות וההחלטה על פירוק השותפות אינה בסמכות האסיפה ומחייבת את הסכמת השותף הכללי. השותף הכללי מתנגד לפירוק. הדבר אינו ישרת את טובתה ורק צפוי לגרום לה להוצאות מיותרות".