סגור

עלייה קלה בשקל, הדולר על 3.72 שקלים; "צפויה העלאת ריבית נוספת לרמה של 5%"

הדולר נחלש ב-0.3% מול המטבע המקומי, היורו יורד בשיעור דומה ל-3.99 שקלים; מיטב: "השקל איבד קשר לכוחות הכלכליים ומושפע בעיקר מהתרחשויות בזירה הפוליטית-ביטחונית"

עלייה קלה בשקל בפתיחת שבוע המט"ח: הדולר נחלש ב-0.3% ונסחר בסביבת 3.72 שקלים, ביום מסחר עם פעילות מוגבלת - היום לא ייקבעו יציגים לנוכח חופשת יום הזיכרון בארה"ב. היורו יורד ב-0.3%, נסחר ב-3.99 שקלים.
"בהחלט טעינו מבחינת כיוון השקל", אומרים כלכלני לידר בהובלת יונתן כץ בסקירה השבועית. "לאחר אישור התקציב בכנסת ציפינו למילות הרגעה מכיוונו של ראש הממשלה בנושא החקיקה המשפטית החד צדדית. שילוב של גורמים, כולל חשש להסלמה ביטחונית מול איראן (דברי הרמטכ"ל הלוי), ירידות בשוקי המניות בעולם (ביום רביעי), ודברי נתניהו לגבי קידום החקיקה תרמו לפיחות של 2% בשקל מול סל המטבעות בשבוע האחרון".
"לאחר החלטת הריבית, המשנה לנגיד אנדרו אביר הדגיש את חשיבותו של שער החליפין על האינפלציה ולכן גם על המדיניות המוניטארית. כעת, ללא התחזקות בשקל (או הפתעת מדד כלפי מטה במדד המחירים של מאי), מתחזקת ההערכה שצפויה העלאת ריבית נוספת של בנק ישראל ב-10 ביולי, של 25 נקודות בסיס לרמה של 5%", מוסיפים בלידר.
גם אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב, טוען כי תמונת המצב בשער החליפין השתנתה בימים האחרונים - אף שהנגיד אמיר ירון רמז כי ייתכן שלא תידרש העלאת ריבית נוספת. "בראיונות שנתן הנגיד אחרי עליית הריבית בשבוע שעבר הוא רמז שאם מדד המחירים לחודש מאי לא יהיה גבוה משמעותית מהתחזיות, הריבית עשויה להישאר ללא שינוי בפעם הבאה.
ואולם הקפיצה של השקל בימים האחרונים, דווקא בשבוע שבו עלתה הריבית ואושר תקציב המדינה, מעלה שוב את הסיכוי לעליית ריבית נוספת. שע"ח של השקל איבד קשר לכוחות הכלכליים (בעיקר שוק המניות האמריקאי) ומושפע בעיקר מהתרחשויות בזירה הפוליטית-ביטחונית", ציין זבז'ינסקי.