ההאטה הצפויה במחירי האשלג הובילה את ICL לירידה חדה בתוצאותיה
ההאטה הצפויה במחירי האשלג הובילה את ICL לירידה חדה בתוצאותיה
איי.סי.אל, לשעבר כיל, רשמה ירידה של 17% בהכנסות הרבעון הראשון וצניחה של 56% ברווח הנקי - אך עקפה את התחזיות בשוק ואשררה את התחזית השנתית שלה; את הנסיגה בתוצאות צפתה אחרי שנת שיא ב-2022 שהתאפשרה בזכות המלחמה באוקראינה שהזניקה את מחירי האשלג
מחירי האשלג החריגים של 2022 שזינקו עם תחילת המלחמה באוקראינה הובילו את חברת איי.סי.אל ICL לירידה חדה ברבעון הראשון של 2023, לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
למרות זאת, הירידה במחירים הייתה צפויה, כמו גם ההאטה במכירות בסין ובהודו מה שהוביל את המשקיעים לא להתרגש מהירידה במכירות – והמנייה עולה ב-5% בבורסה בתל אביב. החברה עקפה את תחזיות השוק לרבעון הראשון - עם רווח למנייה של 0.23 דולר למניה, לעומת תחזיות של 0.21 דולר למניה, ומאשררת את התחזיות שלה לשנה הנוכחית כולה.
סך ההכנסות של ICL ברבעון הראשון על שנת 2023 עמדו על 2.1 מיליארד דולר – 17% פחות מהתקופה המקבילה אשתקד. תזרים המזומנים של החברה עלה ב-2 מיליון דולר ל-220 מיליון דולר. הירידה במחיר האשלג, המשמש לדישון, הוביל את ICL לרשום ירידה של 56% ברווח הנקי ברבעון האחרון, שהסתכמו ב-280 מיליון דולר.
סך הכנסות ICL מאשלג עמדו ברבעון הראשון של 2023 על 583 מיליון דולר, 27% פחות לעומת הרבעון המקביל של 2022. כמו כן, בשבוע שעבר חתמה על חוזה עם יבואנית האשלג הגדולה בהודו, IPL, למכירת אשלג ב-126 מיליון דולר עד ספטמבר.
מחירי האשלג בעולם זינקו בשנה וחצי האחרונות עם תחילת המלחמה באוקראינה והסנקציות של מדינות המערב על רוסיה ובלארוס. לפני המלחמה החזיקו המדינות ב-41% מסך שוק ייצוא האשלג בעולם. בשנה שעברה דווח כי ייצוא האשלג של בלארוס במהלך המלחמה הוא כ-5% בלבד מהייצוא טרם המלחמה.
הירידה בייצוא הזניקו את המחירים – בברזיל למשל, יבואנית האשלג השנייה בגודלה בעולם – זינקו המחירים ב-185%, ובאירופה ב-240% לעומת המחירים טרם המלחמה באוקראינה.