סגור
קניון עזריאלי תל אביב שופינג יום הבחירות
קניון עזריאלי בת"א (צילום: פטר קלנר)

רווחי עזריאלי עלו ברבעון השלישי; החברה לא צופה פגיעה בתוצאותיה מהמלחמה

עלייה בהכנסות מדמי השכירות בקניונים של קבוצת הנדל"ן הובילו לעלייה של 4% ב-NOI (הכנסות תפעוליות נטו מהנכסים) ל-535 מיליון שקל; הרווח הנקי טיפס ב-7% ל-352 מיליון שקל; המנכ"ל אייל חנקין: למלחמה "תהיה השפעה אבל זניחה יחסית" על תוצאות החברה

מנכ"ל עזריאלי אייל חנקין אמר למשקיעים בשיחת הוועידה שהתקיימה לרגל פרסום דוחות הרבעון השלישי כי למלחמה "תהיה השפעה, אבל זניחה יחסית", על תוצאות החברה.
בניגוד למתחרה מליסרון, עזריאלי לא סיפקה מידע על תנועת הקונים בקניונים ועל הפדיונות מאז פרוץ המלחמה, והסתפקה בפירוט מתווה ההקלות שהעניקה לשוכרים: הנחה של 30% בשכר הדירה של אוקטובר והנחה של 15% בנובמבר. אלו, יחד עם מהלכים נוספים שביצעה החברה, כמו העמדת חניוני קניוני עזריאלי בת"א לטובת אנשי המילואים בקריה, עשויים לקרוע כמה עשרות מיליוני שקלים מההכנסות שלה. לשם השוואה, קצב ה-NOI השנתי (הכנסות תפעוליות נטו מהנכסים) המשתקף מתוצאות הרבעון גבוה מ-2 מיליארד שקל.
בשיחת המשקיעים הוסיף חנקין כי "רובם הגדול של חוזי השכירויות בקניונים שלנו מבוססים על תשלום שכר דירה בסיסי ורק תוספת מפדיון, ולכן התלות בפדיונות נמוכה משל חברות אחרות. פתחנו את הקניונים שלושה ימים אחרי השבת השחורה, והאתגר העיקרי בהם כיום הוא בהחזרת עובדים של השוכרים מחל"ת. בקניון הנגב בבאר שבע נרשמה יותר פגיעה מבאחרים, ובאילת ייקח רבעון להשתקם מהירידה, שכן העיר מאכלסת כיום בעיקר מפונים שרוכשים פחות מתיירים".
עזריאלי מחזיקה באילת את קניון מול הים שנחשב כאחד הקניונים המצליחים בישראל, לאחר שהשלימה את רכישתו ביולי 2022. החברה אינה מדווחת אודות נתוני המכירות וההכנסות ממנו, אך בשנת 2021, השנה המלאה האחרונה טרם הרכישה, הקניון הניב NOI שנתי של 86 מיליון שקל.
תחום שכן הושפע מהמלחמה, לדברי חנקין, ודווקא לחיוב, הוא הדיור המוגן. לעזריאלי יש ארבעה בתים שפועלים תחת המותג פאלאס. לדבריו, "מאז המלחמה קיימת התעוררות בביקושים. אנשים מחפשים בית חם וקהילה, ושיעורי התפוסה עולים". כשייתכן גם כי העובדה שמדובר במבנה חדש ובו מרחבים מוגנים מודרניים מהווה נקודת אחיזה חשובה עבור רבים מהמתעניינים. אולם הדיור המוגן מהווה רק נתח קטן יחסית מפרוטפוליו הנכסים של עזריאלי: 6% משווי נכסי הקבוצה (3.2 מיליארד שקל) ו-3% מה-NOI הרבעוני שלה (18 מיליון שקל).


סה"כ ה-NOI של עזריאלי ברבעון הגיע ל-535 מיליון, עלייה של 4% מהרבעון המקביל אשתקד. 21 הקניונים של הקבוצה, ששוויים עומד על 30% משווי נכסיה (15.5 מיליארד שקל) והתפוסה בהם מגיעה ל-99%, אחראים לחלק הארי של ה-NOI שעומד על 252 מיליון שקל, ו-47% ממנו, תוך שיפור של 7% מהרבעון המקביל. זאת הודות לעלייה בהכנסה מדמי השכירות הן בחידושי חוזים והן בשפעת העלייה במדד, ותוך שיפור רבעוני של 1.5% בפדיונות השוכרים ושל 5.8% בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה.
15 נכסי המשרדים של עזריאלי, (16.6 מיליארד שקל, 33% משווי הנכסים) הניבו 38% מה-NOI, 207 מיליון שקל ובשיפור של 5% מהרבעון המקביל, הודות לעליית מחירי השכירות בחידושי חוזים ובהשפעת המדד. כ-40% משטחי המשרדים מושכרים לחברות הייטק. אך חנקין הביע ביטחון כיוון ש"מדובר בחברות גדולות ויציבות וחוזי השכירות במח"מים ארוכים. אומנם מורגשת האטה במשך המגעים לקראת החתימה על חוזים, ובמשכי קבלת ההחלטות של השוכרים, אבל המשכנו ואנחנו ממשיכים לחתום על חוזים חדשים תוך העלאת שכר הדירה ברוב העסקאות, ומספר הבקשות שקיבלנו להנחות בשכר הדירה הוא זניח".
חנקין התייחס בשיחה בפירוט למגזר הדאטה סנטרס של הקבוצה, שבו בתחילת אוקטובר היא השלימה את מכירת החזקותיה (32.5%) בקומפאס שפועלת בצפון אמריקה בתמורה ל-3.2 מיליארד שקל ועם תזרים נטו של 2.7 מיליארד ורווח חשבונאי של 900 מיליון שקל שיוכרו ברבעון הרביעי.
קצב ה-NOI השנתי מפעילותה של Green Mountain הנורבגית (100% בשליטתה של עזריאלי החל מ-2021) על סמך חוזים שכבר חתומים צפוי לעלות עד לסוף 2024 ל-502 מיליון שקל לעומת 118 מיליון שקל כיום. במחצית הראשונה של 2024 עתידה גרין מאונטיין להשלים הספקה של 30 מגה-וואט כחלק מההסכם עם טיקטוק (הסכם ממרץ השנה להקמת קמפוס בהספק של 90 מגה-וואט בהשקעה של 750 מיליון יורו). ברבעון הגיע ה-NOI ממגזר זה ל-29 מיליון שקל לעומת 21 מיליון שקל ברבעון המקביל (בנטרול ה-NOI בו מפעילות קומפאס שלא נכללה ברבעון הנוכחי).
ה-FFO של עזריאלי (מודד את תזרים המזומנים מפעילות ריאלית ונחשב כמדד המקובל למדידת רווחיות בחברות נדל"ן מניב משום שמנטרל גורמים חד פעמיים כמו שערוכים) עלה ב-21% והסתכם ב-398 מיליון שקל.
בנטרול מגזר הדיור המוגן שה-FFO בו מושפע מתקבולי פיקדונות הדיירים, נרשמה עלייה של 14% ל-367 מיליון שקל. הרווח הנקי הרבעוני הסתכם ב-352 מיליון שקל, ב-7% גבוה מהיקפו ברבעון המקביל.
בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם ה-NOI ב-1.6 מיליארד שקל, תוך שיפור של 12% מהתקופה המקבילה אשתרד, וה-FFO עלה ב-11% ל-1.1 מיליארד שקל.