סגור
מנכ"ל לייבפרסון בישראל יובל מטלון
משרדי לייבפרסון (צילום: מיכה לובטון, נמרוד גליקמן)

לייבפרסון איבדה כבר 98.5% משווי השיא שלה בתקופת הקורונה

מניית חברת הטכנולוגיה צללה היום ב-23% נוספים בעקבות דוחות חלשים, כשהיא מתקשה לרתום לטובתה את תנופת הבינה המלאכותית; קרן סטארבורד האקטיביסטית, שמחזיקה כ-10% מהחברה, דרשה בשנה האחרונה שינויים מהותיים בהנהלה ובדירקטוריון, שהובילו בין היתר לעזיבת המייסד רוברט לוקסיו

לייבפרסון מתקשה לעמוד בציפיות המשקיעים. החברה האמריקאית שעוסקת בפיתוח טכנולוגיות שירות לקוחות ממשיכה להציג ירידה בהכנסות והפסדים עמוקים, שמשתקפים בדוח הרבעוני שפרסמה אתמול.
על רקע התוצאות צללה מניית לייבפרסון היום בתל אביב בשיעור של 23% וירדה לשפל חדש בשוויה – 234 מיליון שקל. זאת לאחר שרק לפני שלוש וחצי שנים נסחרה בשווי של יותר מ-16 מיליארד שקל (4.7 מיליארד דולר). מתחילת השנה ירדה לייבפרסון ב-68.5%, בעוד מדד S&P 500 עלה בתקופה זו ב-24.5%. מאז השיא שלה צללה לייבפרסון ב-98.5%.
לייבפרסון מחזיקה במרכז פיתוח גם בישראל וחלק מהקשר המקומי שלה, מנייתה דואלית ונסחרת בבורסת נאסד"ק וגם בבורסה בתל אביב. בשיאה ועד שנת 2022, לייבפרסון אף נכללה במדד ת"א 35.
מוצר הליבה של החברה נועד להפוך שיחות קוליות להודעות באמצעות שימוש בבוטים מבוססי בינה מלאכותית, אם כי למרות ההייפ האדיר שמושך ענף ה-AI, לייבפרסון מתקשה לרתום את הטכנולוגיה להכנסות.
הכנסות החברה ברבעון השלישי של השנה נחלשו ב-26% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-74.2 מיליון דולר. מדובר בירידה רבעונית רביעית ברציפות.
בשורה התחתונה הצליחה לייבפרסון לצמצם את ההפסד ל-28.3 מיליון דולר לעומת 53.3 מיליון דולר ברבעון המקביל. צמצום ההפסדים נובע בין היתר מארגון מחדש אגרסיבי שביצעה אשתקד וממשיך להקטין את הוצאות החברה.
לייבפרסון הוקמה בארה"ב לפני כ-30 שנה. היא הונפקה בנאסד"ק ב-2000, רגע לפני התפוצצות בועת הדוט.קום, לפי מחיר של 8 דולר למניה. ב-2011 הונפקה גם בבורסה בתל אביב.
בתקופת הקורונה היא נהנתה מעניין רב מצד המשקיעים והגיעה לשווי שיא של 70 דולר למניה. זאת מתוך ההכרה כי קיטון במספר העובדים הנמצאים במוקדי שירותי לקוחות יביא לצורך מוחשי בפתרונות החברה. אך מאז נחלשו השפעות הקורונה, לצד תחרות בתחום מצד ענקיות טכנולוגיה מתחרות.
בתחילת השנה הנוכחית עזב את החברה המייסד רוברט לוקסיו. עזיבתו משויכת להשפעות הקרן האקטיביסטית סטרבורד שהגדילה את האחזקות שלה עד לכמעט 10% במרץ 2023, ודורשת מהחברה לשנות את התנהלותה.
סטארבורד טענה במכתב כי הסיבה לביצועים החלשים של המניה אינה נעוצה בשוק, אלא במנהלי החברה. בנוסף, לפי סטארבורד, דירקטוריון לייבפרסון סובל מהיעדר גיוון מגדרי ומתחלופה נמוכה, כך שוותק הכהונה של רוב הדירקטורים הוא 13 שנה, ומביא לקיפאון בחברה.