ניתוחרני צים מציג: המשרה מתכווצת, עלות השכר עולה
ניתוח
רני צים מציג: המשרה מתכווצת, עלות השכר עולה
רני צים מרכזי קניות מציעה להגדיל את תקרת עלות השכר השנתית של היו"ר מ־3.8 מיליון שקל ליותר מ־5 מיליון שקל, תוך קיצוץ היקף המשרה. רכיב האופציות יזנק מעלות של 460 אלף שקל ל־1.93 מיליון שקל בשנה
חשבונאות למתקדמים: אחרי שבשלוש השנים האחרונות זינקה מניית רני צים מרכזי קניות ב־300% כמעט, לשווי של יותר ממיליארד שקל, בעל השליטה (54%) רני צים מבקש לקצור את הפירות, קרי להגדיל את שכרו תוך קיצוץ בתפקידו ממשרה של 80% למשרה של 60%. בזימון חדש לבעלי המניות מציע דירקטוריון החברה להצביע על שינוי במדיניות השכר שלפיה עלות שכרו השנתי של צים תעלה מ־3.85 מיליון שקל ל־5.07 מיליון שקל.
שכרו של צים, כיו"ר פעיל, מורכב מדמי ניהול קבועים, מענקים משתנים ותגמול הוני. במסגרת שינוי המדיניות, יקטן הרכיב הקבוע מ־1.68 מיליון שקל בשנה, ל־1.44 מיליון שקל. המענק, שנגזר מהרווח השנתי, יישאר כשהיה - עד 1.5 מיליון שקל בשנה - כאשר רווח של 30 מיליון שקל יזכה את צים במענק של 1% מהרווח, רוח של עד 50 מיליון שקל ב־2% מהרווח, ומעל ל־50 מיליון שקל ואילך מענק של 3% מהרווח. השינוי המהותי בעלות השכר של צים נובע מהתגמול ההוני, אופציות ל־6 מיליון מניות, שיגדל מ־460 אלף שקל בשנה ל־1.93 מיליון שקל בשנה.
האופציות יינתנו ל־4 שנים, במנות, כאשר מחיר המימוש של המניות עומד על 10 שקל כאשר המנה הראשונה תבשיל בתום 24 חודשים ממועד ההקצאה לאחר אישור בעלי המניות. המחיר של מניית רני צים מרכזי קניות עומד על קצת יותר מ־7 שקלים, כך שהאופציות נמצאות מחוץ לכסף בשלב זה וכדי לממשן מחיר המניה יצטרך לעלות לפחות ב־43% בארבע השנים הקרובות.
ועדת התגמול של החברה מנמקת את שינוי מדיניות התגמול בכך שצים חשוב לצמיחתה של החברה ולאור כך, ישנה חשיבות רבה להמשך מתן שירותי הניהול לחברה, באמצעות חברת הניהול ורני צים, וכי צים אמון על הובלת תהליכים משמעותיים של פיתוח עסקי החברה. לפי ועדת התגמול, התגמול המוצע לחברת הניהול הינו ראוי, הוגן וסביר, בהתחשב, בין היתר, בהיקף פעילותה של החברה ובהיקף שירותי הניהול שצים מספק.
ההנחה היא כי צים מקטין את היקף פעילותו בחברת הייזום על מנת להגביר פעילות בעסקיו האחרים. צים הוא גם יו"ר, ללא שכר, ובעל שליטה (56%) בוואליו קפיטל שעוסקת באשראי חוץ־בנקאי ובשוק ההון לאחר רכישת פסגות. "כלכליסט" חשף לפני שבועיים כי בוואליו קפיטל קיים סכסוך בין צים לבעל המניות שרון פלצ'י (8.2%) — שמשפיע אף על זהות היושבים בדירקטוריון ובמסגרתו יוחלף דח"ץ בחברה.
במסגרת השינוי במדיניות השכר בצים מרכזי קניות ישודרג גם שכרו של המנכ"ל אבישי אברהם מעלות שנתית של 1.63 מיליון שקל לעלות של 5 מיליון שקל שקל בשנה. שכרו יורכב מדמי ניהול של 1.32 מיליון שקל ומענק דומה. לאברהם גם יוצעו 400 אלף מניות רגילות במחיר של 3.7 שקל למניה, שמהוות הטבה של 1.23 מיליון שקל. לצד המניות אברהם יקבל גם 400 אלף אופציות במחיר מימוש של 3.7 מיליון שקל. שווי ההטבה מסתכם ב־1.12 מיליון שקל - אך הזימון לבעלי המניות מתעלם מהטבה זו ונכתב בו שעלות השכר השנתית של אברהם היא 3.79 מיליון שקל.
לפי ועדת התגמול, ממועד כניסתו לתפקיד המנכ"ל אברהם תרם משמעותית ופעל לקידום וסגירת כמה עסקאות משמעותיות שביצעה החברה, שעיקרן הכנסת שותף אסטרטגי לפרויקטים משמעותיים של החברה לצד גיוס של 350 מיליון שקל לחברה. ההטבות לצים ולאברהם חורגות ממדיניות התגמול של החברה ולכן עליהן לעבור ברוב של בעלי מניות המיעוט, בית ההשקעות מור (10.45%) והפניקס אקסלנס (5%).