השקל ממשיך לטפס, הדולר על 3.58 שקלים; "פחתו הסיכויים להעלאת ריבית בישראל"
השקל ממשיך לטפס, הדולר על 3.58 שקלים; "פחתו הסיכויים להעלאת ריבית בישראל"
לאחר ייסוף של 3.6% בשקל בשבוע שעבר: הדולר נחלש ב-1.3% מול המטבע המקומי, היורו נחתך גם הוא ב-1.3% ונסחר ב-3.86 שקלים; שבוע המט"ח עמוס באירועי מאקרו: בשלישי יתפרסמו נתוני האינפלציה בארה"ב ובחמישי הנתון המקביל בישראל - ברביעי החלטת ריבית של הפד, בחמישי החלטת ריבית בבנק האירופי
השקל ממשיך לטפס בפתיחת שבוע המסחר במט"ח - ולקראת החלטות ריבית בשוווקים הגלובאליים: הדולר נחלש ב-1.3% מול המטבע המקומי (ביחס ליציג של שישי), לרמה של 3.58 שקלים, היורו נחתך ב-1.3% ונסחר ב-3.86 שקלים. בשוק המט"ח העולמי: היורו עולה ב-0.3% מול הדולר, נסחר בסביבת 1.08 דולר.
הפד יפרסם את החלטת הריבית שלו ברביעי בערב, הבנק האירופי בחמישי אחה"צ והבנק של יפן בשישי בבוקר. עוד על הפרק בשוק המט"ח - מחר יתפרסמו נתוני האינפלציה בארה"ב, וביום חמישי נתוני האינפלציה בישראל. זהו מדד המחירים האחרון שיצא לפני החלטת הריבית הבאה של בנק ישראל, ב-10 ביולי.
בשבוע האחרון השקל יוסף ב-3.55% מול סל המטבעות. "הייסוף החד צפוי למתן את האינפלציה. המדיניות של בנק ישראל מושפעת מאד מכיוון השקל ולפיכך פחתו הסיכוייים להעלאת ריבית", מציינים כלכלני לידר בהובלת יונתן כץ.
"אנו צופים מדד של 0.5% בחודש מאי, כאשר מוצרי קרפור ייכנסו למדידה וימתנו את מחירי המזון - תחזית תחזית האינפלציה שלנו לשנה קדימה עודכנה ל-2.7%", מציינים עוד בלידר.
אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי במיטב, מעריך כי הפד צפוי בהודעה השבוע לעדכן את התחזית שלו, לריבית ולאינפלציה. "נזכיר, שהפגישה הקודמת של הפד התקיימה זמן קצר אחרי תחילתו של המשבר בבנקים, מה שבוודאי השפיע על התחזיות.
גם הנתונים שהתפרסמו מאז לא ממש תומכים בתחזיות הקודמת. הבנק המרכזי צפוי להעלות את התחזית לאינפלציה ולצמיחה ל-2023 והתחזית לאבטלה צפויה לרדת. התחזית לריבית בסוף 2023 עשויה לעלות ב-0.25% ואף גם התחזית לריבית בסוף 2024 צפויה לעלות מהרמה של 4.3%", אומר זבז'ינסקי.
לדבריו, ההסתברות בחוזים לעליית ריבית השבוע עומדת על כ-30%, אך ההערכה של מיטב היא ש"קיים סיכוי של לפחות 50% שהריבית תעלה". זבז'ינסקי מנמק: "אם מדד המחירים לצרכן יהיה תואם לתחזית, קצב האינפלציה על פי המדדים האחרונים יישאר קרוב ל-5%. גם נתוני שוק העבודה בארה"ב ממשיכים להיות חזקים ושוק הנדל"ן מראה סימני התאוששות.
לכך יש להוסיף כי ההערכות שהמשבר בבנקים עומד לייבש את האשראי הבנקאי לא מתממשות - האשראי מהבנקים גדל מאז המשבר בבנק SVB ב-8 במרץ בכ-120 מיליארד דולר, לעומת גידול אפסי באותה התקופה לפני המשבר".