אוטומקס מכרה ב-2024 יותר רכבים, אבל בפחות כסף
יבואנית הרכב העקיפה הגדולה בישראל סיימה את השנה עם הפסד של 5.1 מיליון שקל – שיפור לעומת הפסד של 17 מיליון שקל ב-2023; במקביל, החברה צמצמה פעילות וסגרה ארבעה סניפים, בעוד המכירות ירדו ב-5%; החברה מתמודדת עם חקירת רשות המסים אך מעריכה שרישיון היבוא שלה לא יותלה
אוטומקס מוטורס, יבואנית הרכב העקיפה הגדולה בישראל רשמה ב-2024 הפסד של 5.1 מיליון שקל, כך עולה מדוחות החברה. מדובר בשיפור אחרי הפסד של 17 מיליון שקל שרשמה החברה ב-2023.
בענף יבוא הרכב בישראל יש שלושה אופנים: יבוא ישיר, שבו היבואן רוכש מכוניות ישירות מהיצרן; יבוא עקיף שבו היבואן רוכש את המכונית מסוחר בחו"ל ויבוא זעיר, שבו סוכן מייבא עד 60 מכוניות (בדרך כלל מדגמי יוקרה) עבור לקוחותיו.
דוחות אוטומקס חושפים כי בקרוב החברה תייבא מותגי רכב סינים נוספים ביבוא ישיר: JUNEYAO ו-SKYWELL.
בסך הכול בשנת 2024 מכרה אוטומקס 2,665 רכבים חדשים - שיפור של 46.5% לעומת השנה הקודמת. בשנת 2024 נמכרו 50.5% מהרכבים שייבאה אוטומקס ללקוחות מוסדיים, לעומת 22% בשנת 2023.
עם זאת, היקף המכירות ירד ב-5% ל-398 מיליון שקל, אחרי שגם בשנה הקודמת הציגה אוטומקס ירידה בהיקף המכירות. החברה ציינה שבכוונתה להרחיב מחדש את רשת המפיצים.
אוטומקס עברה ב-2024 לרווח תפעולי של 16.6 מיליון שקל לעומת הפסד תפעולי בגובה 7.3 מיליון שקל שהציגה ב-2023.
לפי דיווחי אוטומקס, החברה נאלצה לצמצם פעילות כך שכיום היא מפעילה שישה סניפים באופן ישיר ועוד ארבע סוכנויות משנה, אחרי שב-2024 סגרה את סניפיה באשקלון, פתח תקווה, גלילות ובאר שבע.
החברה התייחסה בדוחות לחקירת רשות המסים, שבמסגרתה נחשדים אוטומקס ובכיריה ביבוא של מכוניות לישראל תוך דיווח כוזב על ערכן.
לפי אוטומקס, במסגרת חוק רישוי רכב, החוק המסדיר את פעילותם של כל העוסקים בענף הרכב בישראל, המדינה רשאית להשעות את רישיון היבוא של החברה אם יתגלה כי בעל הרישיון הורשע בעבירה פלילית או בעבירת משמעת.
לפי החברה, בהסתמך על יועציה המשפטיים רישיון היבוא שלה לא יותלה (כלומר יוקפא) כיוון שעד כה לא הותלה הרישיון שלה למרות החקירה בעניינה וכן מכיוון שבעבירות שביצעה אין חומרה מהותית. זאת בשל כך שמשרד התחבורה מודע לחקירה בעניין החברה ועדיין מאפשר את היבוא, כיוון שיש לו אינטרס בשימור התחרות בענף הרכב, וכן.