סגור
מיקי פדרמן בעל השליטה ב חברת מלונות דן ו חברת אלביט מערכות על רקע מלון דן אכדיה ב הרצליה
מיקי פדרמן, בעל השליטה ב חברת מלונות דן על רקע מלון דן אכדיה בהרצליה (צילום: יאיר שגיא, אורי אקרמן)

מלונות דן: המלחמה תפגע בתוצאות הרבעון; בתי המלון יבקשו להנמיך את הקריטריונים לזכאות לחל"ת

התאחדות המלונות ביקשה מהממשלה לאפשר הוצאת עובדים לחל"ת, ונערכת לבקש גם הקלה של הקריטריונים לזכאות לחל"ת - בדומה לתקופת הקורונה; לדן 17 בתי מלון בישראל, בנוסף אליה, לפתאל וישרוטל 47 ו־23 בתי מלון במדינה

הזוועות שהתרחשו בעוטף עזה, הלחימה בדרום, הכרזת הממשלה על מצב מלחמה והחשש מפני הידרדרות למלחמה גם בצפון מעוררים חשש כבד לפגיעה בתפוסה של בתי המלון בישראל.
התאחדות המלונות כבר פנתה מוקדם יותר השבוע לממשלה בבקשה לאפשר הוצאת עובדים לחל"ת, ואתמול הפכה רשת מלונות דן לראשונה מבין רשתות בתי המלון הציבוריות שהתייחסה למצב בדיווח לבורסה. זאת, כאשר הזהירה כי למצב הביטחוני "צפויה להיות השפעה מהותית לרעה על תוצאותיה העסקיות של החברה ברבעון הרביעי לשנת 2023 לעומת התקופה המקבילה אשתקד".
בהמשך ההודעה ציינו במלונות דן כי בשלב זה "אין ביכולתה של החברה, לאמוד את היקף ההשפעה האמורה ברבעון הרביעי ובתקופות העוקבות, בין היתר בשל אי הוודאות ביחס למשכו של המצב הביטחוני והשלכותיו הישירות והעקיפות על החברה."
לצדה של דן נסחרות בבורסה בתל אביב עוד כמה רשתות מלונות שפועלות בישראל, כאשר פתאל וישרוטל הגדולות שבהן, אך הן עדיין לא התייחסו בדיווחיהן לבורסה לאירועים האחרונים.
המשקיעים לא המתינו לדיווחים, ומניותיהן של דן, פתאל וישרוטל ירדו אתמול במסחר ב־2.9%, ב־4.9% וב־4.1% בהתאמה, והשלימו ירידה שבועית של 5.8%, 11.6% ו־5.2% בהתאמה, בזמן שמדד ת"א 90 ירד ב-7.5% מתחילת השבוע.
רשת מלונות דן שבשליטת משפחת פדרמן (71%) מפעילה 17 בתי מלון בישראל שבהם 4,400 חדרים ומלון נוסף בהודו.
בדומה לרשת דן, גם פעילותה של ישרוטל מרוכזת בישראל, עם 23 מלונות שבהם 4,900 חדרים, כשהיא נמצאת בתהליכי ייזום והקמה של עשרה בתי מלון נוספים בארץ. לעומתן, עיקר פעילותה של פתאל היא בחו"ל, כש-47 המלונות שלה בישראל היוו, נכון לסוף יוני רק 21% מכלל המלונות שהיא מפעילה.
כחלק מפנייתה של התאחדות המלונות לממשלה בנוגע להוצאת העובדים לחל"ת, נערכים בתי המלון להגיש בקשה רשמית להחזרת הקריטריונים לזכאות לחל"ת שהיו בתקופת הקורונה, שמקלים לעומת אלה הקבועים בשגרה ומאפשרים זכאות גם למי שעבד במשך שישה מבין 12 החודשים האחרונים, לעומת דרישה מינימלית לעבודה במשך 12 חודשים מתוך 18 החודשים האחרונים בשגרה. במקביל הם מבקשים לאפשר "חל"ת גמיש" שבמסגרתו המדינה תשלים את שכר העובדים שהיקף משרתם יצומצם.
בענף המלונאות מועסקים 42 אלף עובדים ולדברי יעל דניאלי, מנכ"לית התאחדות המלונות בישראל: "יש מלונות שהחלו להיסגר והם עיקר הבעיה. עדיין יש בישראל 100 אלף תיירים, אבל אנחנו מתחילים לחשוב על היום שאחרי ומה עושים".