צביקה בארינבוים מצטרף לגל הנפקת שותפויות המו"פ
צביקה בארינבוים מצטרף לגל הנפקת שותפויות המו"פ
מנרה ונצ'רס תגייס 40 מיליון שקל והיזמים ישקיעו 10 מיליון שקל נוספים. תשקיע בחברות טכנולוגיה שמקדמות את אימוץ הפלטפורמות הדיגיטליות השונות בתאגידים. למנרה שלושה הסכמי השקעה מחייבים חתומים
גל ההנפקות בבורסת תל אביב ממשיך לייצר הנפקות עם אוריינטציה טכנולוגית. אחת מהן, שבה מעורב אחד השחקנים המוכרים בשוק ההון, צביקה בארינבוים, יצאה אתמול לדרך. שותפות המו"פ מנרה ונצ'רס הגישה טיוטת תשקיף ראשונית להנפקה בבורסה.
השותפות החדשה מורכבת משילוב של קבוצה בראשותו של בארינבוים, עם מייסדי אינטנגו (Intango), שיש לה קרן השקעות בתחומי הטכנולוגיה. שותפות מנרה מבקשת לגייס מהציבור 40 מיליון שקל, כאשר היזמים מתכננים להזרים בעת הגיוס סכום נוסף של 10 מיליון שקל, כך שהגיוס צפוי להסתכם ב־50 מיליון שקל. את ההנפקה תוביל לאומי פרטנרס חתמים יחד עם מנורה חיתום ומלווים אותה עוה"ד איתי ברפמן ועדי רון ממשרד עוה"ד ד"ר זאב הולנדר.
בכוונת השותפות להשקיע בחברות שעוסקות בטרנספורמציה דיגיטלית. תחום זה נוגע לחברות טכנולוגיה שמקדמות את אימוץ הפלטפורמות הדיגיטליות השונות בתאגידים.
אחת הביקורות שעלו כנגד הנפקת שותפויות המו"פ בעבר היתה כנגד מנגנון קיזוז ההפסדים. לשותפויות יש מנגנון שמכונה "דמי יוזמה", שמעניק לשותף הכללי בונוס על הצלחה באקזיט או מכירה של השקעה. אולם אם יש השקעה שהיא מופסדת עליה, בעבר בחלק מהשותפויות ניתן היה שלא לחשב אותה עם הבונוס על ההצלחה. במנרה ישלמו לשותף הכללי 20% או 30% לפי ביצועי ההשקעה, אולם יהיה ניכוי של הסכום המצרפי המצטבר של הפסדים שנבעו מהשקעות כושלות.
דמי הניהול השנתיים שתגבה השותפות עומדים על 0.8% מהנכסים, כל עוד לא חצו את רף 360 מיליון השקלים ולא פחות מחצי מיליון שקל. כשהנכסים יחצו את רף 360 מיליון השקלים, דמי הניהול על נכסים שנוספו מעל לרף הזה יעמדו על 0.6%. דמי הניהול משתנים בקרב שותפויות המו"פ, ואלה של מנרה מצויים ברף התחתון שלהם.
אחד היתרונות של השותפות החדשה הוא שכמעט אין בה מקבלי שכר. שני העובדים השכירים העיקריים הם המנכ"ל ערן סביר וסמנכ"ל הכספים ארז דידי. סביר החל לעבוד בתחילת השנה ושכרו נקבע ב־22 בפברואר על 30 אלף שקל בחודש. בתחילת אפריל זינק השכר ל־50 אלף שקל בחודש. לסביר ישולם בונוס חד־פעמי של 78 אלף שקל במידה שההנפקה תצליח. עלות העסקתו השנתית מוערכת ב־780 אלף שקל. דידי מועסק ב־50% משרה השנה, ומהשנה הבאה יעבור ל־100% משרה, בעלות חודשית של 32 אלף שקל.
מנרה ונצ'רס חתמה עד כה על שלושה הסכמי השקעה מחייבים. האחד הוא בחברת ריוויוז (Revuze), שם צפויה להשקיע השותפות 3 מיליון דולר ולהגיע לאחזקה משוערת של 12.5%. החברה מייצרת פתרון תוכנה שמנתח ביקורות מוצרים באינטרנט, לצורך יצירת מודיעין עסקי לארגונים. מאז 2018 גייסה החברה כ־8.6 מיליון דולר בכמה סבבי השקעות. בין לקוחותיה כמה ענקיות גלובליות, בהן ג'ילט ולוריאל.
חברה אחרת היא מטיקס (Matics) שפיתחה טכנולוגיה לשיפור היעילות של הייצור בתעשייה המסורתית באמצעות בינה מלאכותית ושימוש בביג דאטה. מאז 2018 גייסה 5.6 מיליון דולר ושותפות מנרה מתכננת להשקיע כעת 2.6 מיליון דולר ולהגיע לאחזקה של כ־8.78% בחברה. בטכנולוגיה של החברה נעזרות סודהסטרים, תנובה, פילסבורי, מי עדן ואהבה.
הסכם שלישי נחתם עם חברת פיירזון (Pairzon AI), שפיתחה תוכנה של בינה מלאכותית ולימוד מכונה שבודקת אפקטים של קמפיינים שיווקיים באונליין על ביצועי המכירות בחנויות הפיזיות. עם לקוחות החברה נמנים קבוצת קסטרו־הודיס, רשת אייבורי, תמנון והמשביר לצרכן. החברה טרם גייסה כסף ממשקיעים חיצוניים. סכום ההשקעה הצפוי על ידי מנרה ונצ'רס הינו כ־600 אלף דולר.
בראש השותפות יעמוד יפי גורני, שיכהן כיו"ר הדירקטוריון. הוא שותף־מייסד ויו"ר אינטנגו. הקבוצה של בארינבוים פועלת משנות התשעים ומתמחה בהשקעות בחברות שבהן היא מזהה פוטנציאל צמיחה משמעותי.