בלעדיגבאי ורודב ישקיעו מיליונים בודדים ברכישת פרטנר, המוסדיים יממנו את היתר
בלעדי
גבאי ורודב ישקיעו מיליונים בודדים ברכישת פרטנר, המוסדיים יממנו את היתר
השניים יהוו 10% מהקבוצה שרוכשת 25.3% ממניות פרטנר תמורת 300 מיליון דולר. מתוך 30 מיליון דולר שהם אמורים להשקיע, 80%‑90% ימומנו בידי המוסדיים, בדומה למימון שקיבל לפידות בעסקת כלל
עסקת פרטנר עשויה להתגלות כבוננזה רצינית עבור אבי גבאי ושלמה רודב. ל"כלכליסט" נודע כי השניים יהוו 10% מהקבוצתה הרוכשת, אבל ישקיעו בעסקה מיליוני שקלים בודדים כל אחד.
הקבוצה רוכשת 25.3% ממניות פרטנר תמורת 300 מיליון דולר. חלקם של גבאי ורודב הינו 30 מיליון דולר (כ־93 מיליון שקל. מתוך סכום זה 80%־90% ימומנו בידי הגופים המוסדיים בעסקה, בראשות הפניקס, אשר כוללים את מנורה וכלל ביטוח). הפניקס, שמובילה את העסקה, תעמיד עד מחצית מסכום הרכישה, כלומר עד 150 מיליון דולר, כשביתר הסכום יתחלקו כלל ביטוח, מנורה וארקין. מורי ארקין יהיה משקיע פיננסי בעסקה וחלק לא בולט בקבוצת השליטה.
ההלוואה שיקבלו גבאי ורודב תהיה בריבית שאיננה ידועה, אבל בתנאים נוחים. מתווה זה מזכיר מעט את המתווה של אייל לפידות, שרכש מניות של כלל ביטוח במאי 2019, יחד עם מורי ארקין ויקיר גבאי, בהיקף של 18% מהחברה. לפידות, שנחשב לאיש המקצוע שיוביל את החברה עם הניסיון שצבר בהפניקס, קיבל מימון של 90% לעסקה מאי.די.בי, המוכרת, כלומר הביא מכספו הפרטי 15 מיליון שקל בלבד. לפידות, אגב, מורווח על ההשקעה מעל 100 מיליון שקל.
מי שעלולה להפריע לגבאי היא סלקום , בה כיהן כמנכ"ל עד תחילת השבוע. זאת, במידה שתדרוש ממנו לא לעבור לחברה שמתחרה בה ישירות. עם זאת, משפטית יתכן שמעבר לחברה מתחרה כבעלים ולא כמנהל עשויה לסייע לגבאי לצלוח מכשול זה. מדוע מנהלים מקצועיים שהופכים לבעלי חברות מקבלים מימון שכזה? משום שהמוסדיים לא יכולים לקבל היתר שליטה, ואילו רודב וגבאי נתפסים כמי שיקבלו אותו בקלות גדולה יותר. ארקין לא יצטרף לבקשת היתר השליטה, ויהיו אלה גבאי ורודב שיגישו את הבקשה ויקבלו את ההיתר בשמם של המוסדיים וארקין.
העסקה קרובה לסיכום, כשמי שעשויה להפריע היא קרן אפולו, שמנהלת מגעים מול האצ'יסון מזה מספר חודשים. עם זאת, המגעים התקררו כנראה בשבועות האחרונים. גם חתימה על העסקה אינה סוף פסוק, משום שהיא אמורה לקבל את אישור בית המשפט ועד אז עשויים מתמודדים אחרים להגיש הצעות. הרוכשים לא ביצעו בדיקות נאותות של פרטנר והגישו את ההצעה כמו שהיא.
אתמול זינקה מניית פרטנר ב־6% נוספים ושוויה הגיע לשווי העסקה, 3.7 מיליארד שקל. כלומר הקבוצה רוכשת את האחזקה בשווי השוק הנוכחי. מדובר בזינוק של מעל 15% ביומיים מאז שהעסקה נחשפה ב"כלכליסט", כך שביטולה עלול להוריד חזרה את שווי החברה.