סגור
אייל חנקין מנכ"ל קבוצת עזריאל
אייל חנקין מנכ"ל קבוצת עזריאלי

תוצאות עזריאלי: השערוכים גדלו, דמי השכירות גם - הרווחיות התפעולית נחלשה

חברת הנדל"ן המניב הגדולה בישראל סיימה את הרבעון השלישי עם עלייה של 20% בהכנסות התפעוליות משכירות, בזכות ההצמדה למדד והתייקרות בחוזים החדשים - לסכום של 513 מיליון שקל; במדד הרווח המנוטרל FFO רשמה עזריאלי ירידה של 8% ל-330 מיליון שקל

מדד המחירים הגבוה דחף את מחירי השכירות בקניונים ובמשרדים של עזריאלי והקבוצת סגרה בהתאם את הרבעון השלישי עם עלייה בהכנסות. הרווחיות התפעולית פחות הרשימה את המשקיעים ומנית עזריאלי מגיבה בירידה בבורסה בת"א.
ענקית הנדל"ן המניב, שבניהול אייל חנקין ובשליטת היו"ר דנה עזריאלי, הציגה בסיכום הרבעון עלייה של 20% ב-NOI (ההכנסות התפעוליות משכירות נטו) שהגיע ל-513 מיליון שקל. ה-NOI מנכסים זהים עלה ברבעון ב-9% ל-465 מיליון שקל והושפע מעליית המדד ועלייה בדמי השכירות בחוזים החדשים שחתמה הקבוצה.
הקניונים של הקבוצה, 21 נכון להיום, היו אחראים לעיקר ההכנסות התפעוליות, 236 מיליון שקל (46% מה-NOI הכללי) - אף שזו אינה החטיבה הגדולה בעזריאלי. נכסי הקניונים אחראים על 32% משווי עזריאלי, מול נכסי המשרדים שאחראים על 34%. חטיבת המשרדים הניבה NOI של 199 מיליון שקל, 39% מה-NOI הכללי.
במדד ה-FFO שמודד את תזרים המזומנים מפעילות ריאלית (המדד המקובל למדידת רווחיות בחברות נדל"ן מניב משום שמנטרל סעיפים הנתונים לשינויים חדים, בעיקר שערוכים ואירועים חד פעמיים) רשמה עזריאלי ירידה של 8%, לסכום של 330 מיליון שקל. כאשר בנטרול הפעילות בתחום הדיור המוגן עלה ה-FFO ל-321 מיליון שקל, מול 315 מיליון שקל ברבעון המקביל. עלייה זו קוזזה בעקבות עלייה בהוצאות המימון, ההנהלה והכלליות בתחום ה-Data Centers, כשחוזים שנחתמו בתחום עדיין לא באים לידי ביטוי. בתחום הדיור המוגן הושפע ה-FFO לרעה מירידה בתקבולים מפיקדונות הדיירים לעומת התקופה המקבילה (שבה חלק מהבתים היו עדיין בשלבי השיווק).
ההכנסות משכירות עלו ב-20% ל-711 מיליון שקל, והושפעו מעליית המדד - חוזי השכירות של הקבוצה צמודים למדד - ומעליית מחירים בחוזי השכירות החדשים שנחתמו. לשורת ההכנסות תרמה גם תוספת ההכנסות של קניון מול הים באילת, שרכישתו הושלמה ביולי. פדיונות השוכרים ברבעון השלישי היו גבוהים ב-8% ביחס לרבעון המקביל (ללא מול הים).
החברה נהנתה גם משערוכים שהוסיפו 174 מיליון שקל לשווי הנכסים (בעיקר בשל השפעת המדד ועליית מחירי שכר הדירה), לעומת הפסד שערוך של 10 מיליון שקל ברבעון המקביל. שיעור התפוסה הממוצע בנכסים עמד בסוף הרבעון על 98%. השיפור ב-NOI והשערוכחים הקפיצו ב-76% את הרווח של עזריאלי ביחס רבעון המקביל לסכום של 330 מיליון שקל. .
הוצאות המימון של עזריאלי הוכפלו מ-143 מיליון שקל ברבעון המקביל ל-289 כעת. בעיקר כתוצאה מהשפעת עליית המדד על ההלוואות והאג"ח שלה, שברובן צמודות למדד, ועל פיקדונות הדיירים בדיור המוגן. כחלק מכך ספגה עזריאלי עלייה של 45 מיליון שקל בגין ריבית על היקף החוב שגדל.
עזריאלי מחזיקה ב-1.4 מיליון מ"ר להשכרה, וב-664 אלף מ"ר נוספים בשלבי ייזום שונים. שווי הנדל"ן להשקעה והנדל"ן להשקעה בהקמה הגיע בסוף ספטמבר ל-38 מיליארד שקל (וההון העצמי המיוחס לבעלי המניות ל-21.6 מיליארד שקל). הקבוצה מחזיקה, מעבר לנכסיה בישראל, גם ב-8 נכסי משרדים בחו"ל, בעיקר בארה"ב, וב-4 בתי דיור מוגן שבהם 1,142 יח"ד. עזריאלי פועלת גם בתחום השרתים באמצעות החזקה בחברות Green Mountains (100%) בנורבגיה שמפעילה 3 נכסים וקומפאס (32%) שמפעילה 7 נכסים בצפון אמריקה.
עזריאלי היא חברת הנדל"ן המניב הגדולה ביותר שנסחרת באחוזת בית והשביעית הגדולה מכלל החברות מבחינת שווי שוק. החברה ונסחרת כיום לפי שווי של 31.4 מיליארד שקל - הרחק מאחוריה במקום השני בסקטור מבחינת שווי נמצאת מליסרון (12.5 מיליארד שקל). שווי מנית עזריאלי ירד מתחילת השנה ב-11%, בעוד שמדד ת"א 35 ומדד ת"א נדל"ן שבו היא נכללת ירדו ב-4% וב-23% בהתאמה.