סגור

בלעדי
המניה של סנטינל וואן צנחה, ורכישת אורקה סקיוריטי בוטלה

חברת הסייבר הישראלית סנטינל וואן ניהלה מגעים לרכישת מקבילתה ב־2.5 מיליארד דולר במזומן ומניות. הצניחה במניית סנטינל וואן הפכה את העסקה לפחות משתלמת עבורה, שכן היא הגדילה את כמות המניות שהיו אמורות לעבור לידי אורקה סקיוריטי, והמו"מ נפסק

סנטינל וואן ניהלה מגעים מתקדמים לרכישתה של אורקה סקיוריטי תמורת כ־2.5 מיליארד דולר. לכלכליסט נודע כי חילוקי דעות סביב תנאי העסקה בין שתי חברות הסייבר הישראליות, שאמורה היתה להתבצע במניות ובמזומן, הם שגרמו להפסקת המשא ומתן שהתנהל במהלך החודש הנוכחי.
מניית סנטינל וואן, הנסחרת בבורסת ניו יורק, הגיעה באמצע נובמבר למחיר של 118% מעל מחיר ההנפקה שלה ביוני השנה, אולם לקראת סוף החודש שעבר צנחה ב־38% ממחיר של 75 דולר למניה, והיא נסחרת היום במחיר של כ־50 דולר למניה — מחיר שמשקף לחברה שווי של 13.3 מיליארד דולר.
כבר אחרי הנפקת סנטינל וואן, לפי שווי של 9 מיליארד דולר ובגיוס של 1.2 מיליארד דולר, הצהירה החברה כי פניה לרכישות לצורך התרחבות. החברה, בניהולו של אחד מהמייסדים תומר וינגרטן, החלה בבדיקה מקבילה של שתיים־שלוש חברות כמועמדות לרכישה, ול"כלכליסט" נודע כי אף הגישה הצעה רשמית לאורקה סקיוריטי וחתמה עימה על NDA — הסכם סודיות לצורך בדיקות נאותות.

מקורבים: פניה של אורקה לנאסד"ק

מקורבים לאורקה סקיוריטי, בניהולו של אבי שוע, טוענים כי הסכם הסודיות נחתם לצורך שיתופי פעולה, ולא לשם רכישה, מאחר שאורקה אינה מעוניינת להימכר, אלא פניה להנפקה בנאסד"ק בבוא היום.
באוקטובר האחרון הודיעה אורקה כי גייסה 340 מיליון דולר כחלק מסגירה סופית של סבב C, שאותו החלה במרץ האחרון לפי שווי של 1.8 מיליארד דולר. חלק לא קטן מכספי הגיוס הגיעו לכיסיהם של בעלי המניות הוותיקים. ההיקף הכולל של גיוסי הסבב הוא 550 מיליון דולר, ובמרץ הובילה קרן ההשקעות של גוגל את ההשקעה באורקה. מאז הקמתה ב־2019 גייסה אורקה סקיוריטי 640 מיליון דולר.
מקורבים למגעים בין שתי החברות טוענים כי הרקע להפסקת המשא ומתן ביניהן היה הירידה במחיר מניית סנטינל וואן. זו התכוונה לשלם את מחצית התמורה בעסקה במזומן מתוך כספי הגיוס בהנפקה, ואת המחצית השנייה התכוונה לשם במניות. אולם, בעקבות הירידה במניה, היקף המניות שסנטינל וואן היתה אמורה להעביר כתשלום לאורקה גדל באופן משמעותי והפך את העסקה למסובכת יותר, כך שהמגעים הופסקו. יצוין כי תקופת החסימה על מכירת מניות בידי בעלי המניות הקיימים של סנטינל וואן הסתיימה ב־9 בדצמבר.
3 צפייה בגלריה
מימין מנכ"ל סנטינל וואן תומר וינגרטן ומנכ"ל אורקה סקיוריטי אבי שוע
מימין מנכ"ל סנטינל וואן תומר וינגרטן ומנכ"ל אורקה סקיוריטי אבי שוע
מימין: מנכ"ל סנטינל וואן תומר וינגרטן ומנכ"ל אורקה סקיוריטי אבי שוע
(צילומים: אולפן כלכליסט, באדיבות SentinelOne)

גם סיסקו וקראוד סטרייק רוצות את אורקה

בדו"חות הכספיים האחרונים שפרסמה סנטינל וואן בתחילת החודש היא עקפה את תחזיות האנליסטים ורשמה ברבעון השלישי הכנסות של 56 מיליון דולר — צמיחה של 128% לעומת הרבעון המקביל בשנת 2020. ההכנסות בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה הגיעו ל־139 מיליון דולר, עלייה של 120% לעומת התקופה המקבילה.
החברה עדיין אינה רווחית, בדומה לחברות טכנולוגיה רבות בשלבי הצמיחה שלהן, וברבעון השלישי גדל ההפסד שלה לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) לסכום של 68.6 מיליון דולר, לעומת הפסד של 30.2 מיליון דולר ברבעון המקביל. מתחילת השנה מסתכם ההפסד ב־199 מיליון דולר, בהשוואה ל־79.7 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב־2020. מתוך ההפסד, 62.2 מיליון דולר מיוחסים לתגמולים הוניים לעובדי החברה.
3 צפייה בגלריה
  סנטינל וואן מיום ההנפקה בוול סטריט
  סנטינל וואן מיום ההנפקה בוול סטריט
סנטינל וואן מיום ההנפקה בוול סטריט
(צילום: באדיבות SentinelOne )
עם בעלי המניות בסנטינל וואן נמנים — מלבד וינגרטן — Insight Vantures, טייגר גלובל, Data Collective, Redpoint Ventures, Third Point ventures, ו־Anchorage Capital.
שותפיו של וינגרטן להקמת סנטינל וואן ב־2013 היו אלמוג כהן ואהוד שמיר. חברת הסייבר מספקת לארגונים הגנה על מכשירי קצה בעזרת בינה מלאכותית. היא מאבטחת לא רק כל מחשב שמחובר לרשת של הארגון, אלא גם כל נקודה ונקודה שמתחברת לרשת המידע.
לכלכליסט נודע גם כי החברות סיסקו וקראוד סטרייק לוטשות עיניים לאורקה סקיוריטי ומנסות לרכוש אותה. כאמור, באורקה מכחישים שהיא על המדף.
אורקה סקיוריטי: "החברה אינה למכירה, ולא חתמה על שום הסכם מחייב בנוגע למכירתה. למעשה, נכריז בעצמנו בקרוב מאוד על רכישות שאנו מבצעים"
אורקה הוקמה ב־2019 בידי שמונה מייסדים: אבי שוע (המנכ"ל), גיל גרון, מתן בן גור, לירן אנתבי, הדס אמיתי (שפרשה מהחברה), שי פילוסוף, ווג’די זאבט ואתי שפיגל־חוברה — כולם יוצאי צ'ק פוינט. מנהל הפעילות של החברה בישראל הוא אבי גיל.
הטכנולוגיה שפיתחה אורקה משיגה כיסוי מלא ומהיר בדקות, ללא צורך בהטמעה מורכבת. זאת בשונה מפתרונות אחרים בתחום הסייבר, שמחייבים פרויקטים ארוכים להטמעתם ועשויים להתפרס לעתים על פני חודשים ואף שנים. לחברה משרדים בישראל, לוס אנג'לס, לונדון, וינה ועוד, והיא מרחיבה את פעילותה הגלובלית באמצעות תוכנית השותפים שלה ברחבי העולם.
בסנטינל וואן סירבו להגיב לדברים. מאורקה סקיוריטי נמסר: "החברה אינה למכירה. אורקה סקיוריטי נמצאת במסלול צמיחה מהיר כחברה עצמאית. אנחנו בצמיחה אדירה, ומובילים את שוק אבטחת הענן, לכן יש גורמים שמתעניינים באורקה. קיבלנו הצעות רכישה והצעות למיזוגים — בין אם בשוק הפרטי ובין אם בציבורי, בין אם חברות פעילות ובין אם חברות SPAC.
אורקה פועלת להגיע לשיתופי פעולה רבים, שבמסגרתם אנו חותמים על הסכמי סודיות עם גורמים שונים בשוק, כפי שנהוג. החברה לא חתמה על שום הסכם מחייב בנוגע למכירתה, וכל פרסום שטוען אחרת הוא שקרי. למעשה, נכריז בעצמנו בקרוב מאוד על רכישות שאנו מבצעים".