סגור
אהרון פרנקל ו אלי עזור
מימין: אהרון פרנקל ואלי עזור (צילומים: אוראל כהן, אתר החברה)

בלעדי
מסתמן: אלי עזור ניצח את אהרון פרנקל בקרב על דירקטוריון תמר פטרוליום

לכלכליסט נודע כי הדירקטוריון הקיים זוכה לרוב בהצבעה באסיפת בעלי המניות של החברה; בנוסף, קרן השקעות הונגרית שנחשפה לפני האסיפה ומחזיקה בכ-3% ממניות תמר פטרוליום, דרשה לדחות את האסיפה בשבוע לאחר שלא הורשתה ליטול בה חלק, בטענה שהמסמכים ששלחה לוקים בחסר; הקרן נענתה בשלילה, המוסדיים תמכו בעזור, והקרן – ככל הנראה בתמיכת פרנקל, עשויה לפנות לערכאות לפסילת האסיפה

אלי עזור ודירקטוריון תמר פטרוליום בדרך לניצחון מול אהרון פרנקל. לכלכליסט נודע כי הדירקטוריון הקיים זוכה לרוב בהצבעה באסיפת בעלי המניות של החברה. בראש הדירקטוריון ימשיך לכהן שר האוצר לשעבר רוני בראון, וכדירקטורים רגילים: נחמה רונן, תמיר עבודי, ברק משרקי שמכהן גם כמנכ"ל ואליהם תצטרף אווה מדז'יבוז'.
במקביל מסתמנת סערת רוחות שעשויה להביא את הקרב בין פרנקל ועזור לבית המשפט, לאחר שקרן השקעות הונגרית לא הורשתה ליטול חלק בהצבעה, בשל בעיה במסמכי הבעלות על מניות שהעבירה לחברה אתמול.
ההונגרים שככל הנראה מיוצגים בארץ ע"י עו"ד מוכר, הם ככל הנראה מתומכיו של פרנקל לאחר שרכשו לאחרונה מניות בחברה. הקרן ההונגרית נחשפה רק לקראת ההצבעה, עם אחזקה של כ-3%, אבל לא הורשתה ליטול חלק לאחר שהמסמכים שהעביר לקו כנראה בחסר. ההונגרים דרשו לדחות את האסיפה בשבוע, אבל נענו בשלילה. ככל הידוע הם מתכוונים לפנות לבית המשפט לערער על התוצאות וחוקיות האסיפה.
התוצאות הרשמיות לא נספרו ולא פורסמו עדיין. עזור מחזיק ב-24.49% ממניות תמר פטרוליום ואילו פרנקל מחזיק ב-24.99%. בחברה מסרבים בשלב זה לניסיונות של כלכליסט לקבל התייחסות.
עם זאת, לכלכליסט נודע כי חברת הביטוח מנורה הצביעה בעד הדירקטוריון הקיים שמזוהה עם עזור, ונגד הדירקטורים שהציע פרנקל. מנורה מחזיקה ב-12.5% ממניות תמר פטרוליום ונחשבה לשון המאזניים יחד עם מוטי בן משה שמחזיק באמצעות אלון ריבוע כחול ב-6.9%.
בן משה שניסה לפשר בין השניים, ללא הצלחה, הודיע על נייטרליות בהצבעה ופרישה של נציגו אלכס סורז'קו מהמירוץ לדירקטוריון.
עוד נודע לכלכליסט כי מלבד מנורה, גם קרנות נאמנות שונות שמחזיקות במניות החברה תמכו בעזור, בראשן קרנות נאמנות של קסם מקבוצת הפניקס. אחד הנימוקים לעמדה היתה בזהות המועמדים של פרנקל לדירקטוריון.
פרנקל יצא למלחמה בעזור ובדירקטוריון והציג שישה מועמדים משלו, במקום ארבעה דירקטורים מכהנים, ונציגה נוספת מועמדת שמזוהה עם עזור, ראש הרשות השניה לשעבר, אווה מדז'יבוז'. המהלך של פרנקל הגיע לאחר שלא הצליח להגיע להבנות עם עזור על חלוקה של הדירקטוריון ביניהם, ועל הורדת היקף ההוצאות של החברה שפרנקל רואה בו מבנה הוצאות מנופח.
המאבק המרכזי של פרנקל היה נגד חידוש כהונתו של המנכ"ל ברק משרקי כדירקטור לכהונה נוספת. ככל הידוע משרקי נבחר למרות זאת, אבל רק לאחר שהגיע להסכמות עם המוסדיים כי יפרוש בהמשך השנה מתפקיד הדירקטור.