סגור
מימין: מייקי זלקינד מנהל משותף ב אלקו דניאל זלקינד מנהל משותף ב אלקו
מימין: מייקי זלקינד מנהל משותף ב אלקו דניאל זלקינד מנהל משותף ב אלקו (צילום: Israel Hadari)

הרווח הרבעוני של אלקו עלה ב־9% הודות לאלקטרה נדל"ן

למרות ההאטה בתוצאות אלקטרה נדל"ן, הן עדיין אחראיות ל־55% מהרווח של החברה־האם אלקו ברבעון השלישי. אלקו רשמה שיפור בהכנסות וברווח למרות עלויות הרה־ארגון באלקטרה מוצרי צריכה. מניית אלקו זינקה אתמול ב־6% בת"א

מניית אלקו, חברת האחזקות של האחים זלקינד, זינקה אתמול ב־6% בבורסת ת"א לאחר שסיימה את הרבעון השלישי עם הכנסות של 4.8 מיליארד שקל, שיפור של 14% לעומת הרבעון המקביל, ועלייה של 9% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, שהגיע ל־146 מיליון שקל.
אלקו פועלת במגזרי התשתיות, הנדל"ן, הצריכה והאנרגיה, באמצעות שליטה באלקטרה (48%), אלקטרה נדל"ן (60%), אלקטרה מוצרי צריכה (48%) וסופרגז (62%). בנוסף היא מחזיקה ב־30% ממניות דסק"ש, ובאמצעותה בסלקום ובנכסים ובניין, ששולטת בגב־ים.
בין החברות המוחזקות, אלקטרה נדל"ן סיפקה את התרומה הגבוהה ביותר לרווח הנקי של אלקו, 124 מיליון שקל — 55% מהרווח הרבעוני. אלקטרה סיפקה 94 מיליון שקל לשורת הרווח של אלקו, שיפור של 74% לעומת הרבעון המקביל, בעקבות רווח של 56 מיליון שקל ממכירת חברת שירותי ההיסעים בפרויקט הנתיבים המהירים בגוש דן.
אלקטרה מוצרי צריכה הסבה הפסד של 21 מיליון שקל לעומת רווח של 61 מיליון ברבעון המקביל, בעיקר בשל הוצאות רה־ארגון בפעילות יינות ביתן והסבת החנויות למותג Carrefour. סופרגז תרמה 3 מיליון שקל, לאחר שרווחיה נשחקו בשל עליית מחירי הקנייה של הגפ"מ שהיא מוכרת, שצמוד למחיר הנפט.
חלקה של אלקטרה נדל"ן ברווחי אלקו היה משמעותי גם בסיכום ינואר־ספטמבר, כשהגיע ל־56% מהרווח הנקי ו־573 מיליון שקל. תרומת החברה לרווחי אלקו אינה ייחודית רק ל־2022. כבר מהרבעון השני של 2021 היא מדורגת ראשונה בין ארבע החברות, ובשני הרבעונים הקודמים לו היתה שנייה. מהרבעון השלישי של השנה שעברה תרומתה לשורת הרווח גבוהה מ־50%. זאת, בעוד היקף הכנסותיה נמוך מאלה של אלקטרה ואלקטרה מוצרי צריכה. ברבעון הן הגיעו ל־176 מיליון שקל — ואלה של אלקטרה ושל אלקטרה מוצרי צריכה הגיעו ל־2.65 מיליארד ו־1.68 מיליארד שקל בהתאמה.
בנוסף, שווי השוק אלקטרה נדל"ן נמוך משלהן, 2.2 מיליארד שקל, לעומת 2.9 מיליארד שקל של אלקטרה מוצרי צריכה ו־7.4 מיליארד שקל של אלקטרה.
בזמן שפרסום הדו"חות של חברות נדל"ן, הפועלות בארה"ב, עורר בשבוע שעבר תגובות עצבניות בשוק, הדו"חות של אלקטרה נדל"ן התקבלו אתמול בחיוב והמניה עלתה ב־1% בסוף המסחר.
לאחר התוצאות המצוינות שהציגה במחצית הראשונה, ברבעון השלישי רשמה אלקטרה נדל"ן נסיגה לעומת הרבעון המקביל. ההכנסות בו ירדו ב־11% והסתכמו ב־52 מיליון דולר (176 מיליון שקל), והרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, שהגיע ל־36 מיליון דולר (122 מיליון שקל) היה נמוך ב־6%.
אלקטרה נדל"ן עוסקת בהקמה וניהול של קרנות השקעה פרטיות בתחום הנדל"ן המניב בארה"ב, ובעיקר בתחום הנדל"ן למגורים (Multi Family). חלק הארי מהכנסותיה, 42 מיליון דולר וירידה של 4% ביחס לתקופה המקבילה, התקבל מדמי ההצלחה — נתון המבטא את חלקה כשותף־מנהל בשינוי בשווי מקבצי הדיור. השינוי נובע מנכסים ששוערכו או מומשו במהלך התקופה, לאחר החזר תשואה מינימלית לשותפים המוגבלים עבור השקעתם. ירידה של כ־50% נרשמה משיערוכי הנדל"ן כשהתקבלו הכנסות של 5.2 מיליון דולר.
ה־NOI (דמי השכירות המתואמים) מנדל"ן מנוהל בפעילות מקבצי הדיור הגיע ברבעון השלישי ל־70 מיליון דולר, בדומה לרבעון המקביל, כשב־NOI מנכסים דומים נרשמה עלייה של 5% ל־20 מיליון דולר.
מנכ"ל אלקטרה נדל"ן אמיר יניב אמר ל"כלכליסט" כי "תחום הדיור להשכרה בארה"ב לא מתנהל כמו סגמנטים אחרים בנדל"ן המניב, ויש לו יסודות בריאים ויציבים להמשך צמיחה. התחום מספק קורת גג בסיסית ולכן הביקושים בו קשיחים. העלייה בריבית מובילה לכך שנטל המשכנתה מתייקר, ורבים לא מגיעים לתנאי הסף לזכאות, מה שדוחף צרכנים רבים לשוק השכירות".
מתחילת השנה ירדה מניית אלקטרה נדל"ן ב־34%, בעוד מדד ת"א־נדל"ן שבו היא נכללת ירד ב־25%.