סגור
מלחמת מטבעות כסף שטרות מט"ח דולר
מט"ח (צילום: שאטרסטוק)

הדולר באדום אחרי נתוני האינפלציה: נסחר תמורת 3.42 שקלים

לפני שבוע עוד נסחר המטבע האמריקאי תמורת 3.55 שקלים והוא בנסיגה יומית חמישית ברצף; הדולר יורד בחדות גם מול המטבעות המובילים - נופל ב-1.8% מול הין היפני, ונחלש גם לעומת היורו והפאונד; האטה חדה במדד המחירים לצרכן בארה"ב - האינפלציה ברמה הנמוכה מזה 14 חודשים

הדולר נחלש לעומת המטבעות המובילים ומול השקל אחרי פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב: האמריקאי ביום חמישי ברצף של ירידות ונסחר תמורת 3.42 שקלים. לפני שבוע עוד נסחר תמורת 3.55 שקלים.
ומול המטבעות העיקריים - הדולר נופל ב-1.8% לסביבות 130 ין לדולר. היורו עולה ב-0.3% ל-1.08 דולרים, הפאונד יציב ונסחר תמורת 1.21 דולרים.
האינפלציה בארה"ב בשיעור הנמוך מזה 14 חודשים, ועם מדד שלילי בדצמבר. מדד המחירים לצרכן עבר ל-0.1%- בדצמבר לעומת נובמבר (0.1%), בהתאם לציפיות. בחישוב שנתי נרשמה האטה שישית ברצף, עם עלייה של 6.5% בדצמבר לעומת החודש המקביל ב-2021 ובהתאם לתחזיות. בנובמבר עמדה האינפלציה על עלייה של 7.1% בחישוב שנתי.
רונן מנחם – כלכלן שווקים ראשי בבנק מזרחי טפחות: "בארה"ב פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש דצמבר. המדד ירד ב-0.1% ובשנה 2022 כולה הסתכמה עלייתו ב-6.5%. זו הייתה הירידה החודשית הראשונה והיחידה של המדד בכל השנה שעברה! גם הציפיות היו לעלייה שנתית של 6.5% ובסך הכל עמדו הנתונים בציפיות.
"יש לציין כי הקצב השנתי של האינפלציה בארה"ב יורד בעקביות כבר 6 חודשים מאז עלה ל-9.1% בחודש יוני אשתקד. נתון זה מצביע על שינוי כיוון של האינפלציה, אם כי יש לציין כי המרחק מרמת היעד של 2% עדיין גדול ולכן מבחינת הבנק הפדראלי של ארה"ב, כפי שהוא חוזר ואומר, יש עוד מלאכה לעשות.
"בתוך כך, המדד ללא מזון ואנרגיה, שמשקף טוב יותר את הביקושים בתוך ארצות הברית, עלה ב-0.3%. בשנת 2022 עלה מדד זה ב-5.7%. גם כאן מדובר בירידה שלישית ברציפות, מה שמצביע על כך שליבת המחירים בארצות הברית יורדת. בשוק אכן צפו כי המדד ללא מזון ואנרגיה יעלה בקצב שנתי של 5.7% וזה אומר כי ליבת המחירים יורדת אף היא. מבחינת השוק, מדובר בחדשות חיוביות, אך לא מפתיעות. להערכתי, אין בנתונים כדי לשנות את ההערכות שהריבית תעלה גם בתחילת החודש הבא, אך הם די מבטיחים שהעלייה הפעם תהייה מתונה יותר ותסתכם ברבע אחוז".