סגור
הנהלת  מאנדיי קום  MONDAY COM
הנהלת מאנדיי בהנפקת החברה. התוצאות הפתיעו לטובה אחרי שתוצאות הרבעון המקביל ב-2021, שמשמש להשוואה, היו מעולות ( צילום: Nasdaq)

מאנדיי היכתה את התחזיות וצופה זינוק של 44% בהכנסות ברבעון הנוכחי

החברה, שמפתחת מערכת הפעלה לארגונים לצורך ייעול תהליכי עבודה, סיכמה את הרבעון הרביעי של 2022 עם הכנסות של 150 מיליון דולר, קפיצה של 57% ביחס לרבעון המקביל; מאנדיי הישראלית, שנסחרת בנאסד"ק, פרסמה תחזית אופטימית

מאנדיי הישראלית הכתה את התחזיות בוול סטריט וסיימה את הרבעון הרביעי של 2022 עם הכנסות של 150 מיליון דולר, קפיצה של 57% מול הרבעון המקביל. מאנדיי, שמפתחת מערכת הפעלה לייעול תהליכי עבודה בארגונים, נהנתה מצמיחה בהכנסות ובלקוחות. מניית החברה מזנקת ביותר מ-10% בטרום המסחר בנאסד"ק לשווי שוק של 6 מיליארד דולר, שכבר קרוב לשווי של 6.8 מיליארד דולר שבו הונפקה.
לפי הדוחות שפרסמה היום (ב') החברה, ההפסד התפעולי הצטמצם ל-10.1 מיליון דולר, לעומת 31.6 מיליון דולר לפני שנה. כעת עומד שיעור ההפסד התפעולי של החברה על 7%, וזאת מול 33% בסמוך להנפקתה בבורסת נאסד"ק ב-2021.
בניכוי ההוצאות החשבונאיות, עברה מאנדיי לראשונה לרווח תפעולי ברבעון הרביעי, ודיווחה על רווח נקי זה רבעון שני ברציפות בזכות הכנסות מימון על קופת המזומנים של 885 מיליון דולר. במאנדיי ציינו כי כבר כיום כמחצית מיתרות המזומנים של החברה מוחזקת בבנקים בישראל, והיתר בבנקים בחו"ל בריבית של כ-4%.
תזרים המזומנים החופשי עמד על 29.7 מיליון דולר, לעומת 10 מיליון דולר ברבעון הרביעי של 2021. מאנדיי מפתיעה לטובה בביצועי הרבעון שמשקפים שיפור ניכר בהשוואה לאחד הרבעונים החזקים שעוד נהנו מצמיחה מואצת בקורונה ומסביבה מאקרו כלכלית של ריבית אפסית.
"הרבעון הרביעי מסכם שנה מצוינת שעלתה על הציפיות שלנו בשורה העליונה והתחתונה. סיימנו את 2022 עם צמיחה משמעותית בהכנסות, התייעלות ותזרים מזומנים חופשי חיובי שנה שנייה ברציפות", כך מסכם את התוצאות השנתיות של חברת התוכנה מאנדיי אחד ממייסדיה והמנכ"ל המשותף שלה רועי מן.
שותפו ערן זינמן הוסיף כי מאנדיי ממשיכה לראות צמיחה משמעותית בביקוש, כשב-2022 הצטרפו לפתרונות החברה 34 אלף לקוחות חדשים. בחברה אמרו כי התוצאות מחזקות את הביטחון ביכולתה להשיג את היעדים שהוצבו לטווח הקרוב והרחוק, וצופים תזרים מזומנים חופשי חיובי גם ב-2023.
במאנדיי מסבירים את המספרים החזקים בכך שרק שליש מלקוחותיה הוא חברות הייטק, שהיו בין המצמצמות העיקריות במשק. מאנדיי פועלת במודל של תוכנה כשירות ומקבלת תשלום למשתמש בארגון. חברות הייטק רבות, שפיטרו עובדים במחצית השנה האחרונה, קיצצו גם ברכישות של תוכנות. הדבר פסח על מאנדיי בגלל פיזור לקוחות בין תעשיות רבות, וניתן לראות במספרים שלה בשלב זה כי התוכנה שלה נתפסת אכן חיונית לעבודה השוטפת של הארגון ולא כמותרות. על רקע האופטימיות במאנדיי מעריכים כי יגדילו השנה את כוח האדם ב-10% לכיוון של 1,700 עובדים, לעומת 1,550 עובדים היום, מתוכם 1,000 בישראל.
השיפור במאנדיי בולט גם ברמה השנתית. החברה הציגה הכנסות של 519 מיליון דולר, קצב צמיחה של 68% מול 2021. גם ברמה השנתית שיעור ההפסד התפעולי ירד ל-29% ב-2022, לעומת 41% ב-2021, אך עדיין מדובר בהפסד תפעולי עצום של 152 מיליון דולר. בניכוי סעיפים חד-פעמיים והוצאות חשבונאיות, עמד ההפסד התפעולי על 47.1 מיליון דולר, לעומת 52.6 מיליון דולר לפני שנה.
חרף ההאטה שעליה מדווחות חברות טכנולוגיה רבות, מאנדיי מצליחה להציע שיעור של 120% בשימור נטו של לקוחות, מה שאומר שהיא עדיין מתרחבת גם בקרב הלקוחות הקיימים שלה.
בתקופה האחרונה מבצעות חברות רבות בחינה מעמיקה של מנויים על תוכנה במטרה לחסוך ולהתייעל, כך שסכנה מרחפת מעל חברות מסוגה של מאנדיי.
אם כי בשלב זה הביצועים שלה מראים כי הארגונים לא מוותרים על הפתרון שלה. גם התחזית שמספקת החברה ל-2023 משקפת את ההנחה הזאת. מאנדיי צופה הכנסות של 156-154 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה, צמיחה של 42%-44% לעומת הרבעון הראשון בשנה שעברה.
עם זאת, שיעור ההפסד התפעולי צפוי לגדול לעומת הרבעון האחרון ולחזור לכיוון של 12%-13%. לשנה כולה צופה מאנדיי הכנסות של 693-688 מיליון דולר, מה שישקף אמנם האטה בקצב הצמיחה, אך עדיין קצב נאה של 33%.