סגור
קידוח נפט נורבגיה דגל
קידוח נפט בנורבגיה; הקרן מנהלת את רווחי הנפט של המדינה ומשקיעה אותם בעיקר במניות (צילום: בלומברג)

בזכות ענקיות הטק: רווחי קרן העושר הנורבגית מני"ע זינקו ב-12%

הקרן הריבונית הגדולה בעולם (מנהלת נכסים בשווי 1.7 טריליון דולר) המנהלת את רווחי הנפט של המדינה, דיווחה על רווח של 138 מיליארד דולר במחצית הראשונה של השנה; ההשקעות הגדולות שלה הן באפל, מיקרוסופט ואנבידיה; משקיעה ב-8,800 חברות, 72% במניות, 26% באג"ח, 2% בחברות לא ציבוריות שם רשמה הפסדים בנדל"ן

קרן העושר הנורבגית, המנהלת נכסים בשווי 1.7 טריליון דולר, דיווחה על רווח של 138 מיליארד דולר במחצית הראשונה של השנה, הודות בעיקר לביצועים של מניות הטכנולוגיה שבבעלותה.
ברבעון הראשון רשמה הקרן רווח של 110 מיליארד דולר, על כן הרווח ברבעון השני קטן בהרבה - 28 מיליארד דולר.
ההשקעות במניות הניבו תשואה של 12%, אך בגלל הפסדים שרשמה בנכסי הנדל"ן שמחזיקה, הרווח הכולל של הקרן היתרגם לתשואה של 8.6%.
"ההשקעות שלנו במניות העניקו החזר גבוה במחצית הראשונה של השנה", מסר מנכ"ל הקרן ניקולאי טנגן. "התוצאות נבעו בעיקר הודות למניות הטכנולוגיה, שנהנו מעלייה בביקוש לפתרונות חדשים בבינה מלאכותית".
לפי הדיווח החצי שנתי שפרסמה הקרן, היא קיצצה את ההחזקה שלה במטא – הבעלים של פייסבוק, ווטסאפ ואינסטגרם – ל-1.18% מ-1.22% בסוף 2023. שווי ההחזקה הנוכחית עומד על 15.1 מיליארד דולר.
כמו כן, צומצמה ההחזקה ביצרנית התרופות נובו נורדיסק מ-1.83% בסוף השנה שעברה ל-1.75%, בעוד שההחזקה ביצרנית השבבים ההולנדית ASML הופחתה ל-2.54% מ-2.61%. לעומת זאת, ההשקעות הגדולות ביותר שלה נכון לסוף יוני, היו אפל (36.5 מיליארד דולר), מיקרוסופט (42.4 מיליארד דולר) ואנבידיה (35.2 מיליארד דולר).
הקרן הוקמה בשנות ה-90 במטרה להשקיע את הכנסות נורבגיה מנפט וגז. לפי הדיווח האחרון, החברה החזיקה במחצית הראשונה של השנה בהשקעות ביותר מ-8,800 חברות ברחבי העולם, כש-72% מההשקעות הן במניות ו-26% באג"ח.
הקרן הרחיבה בתקופה המדוברת את ההחזקות שלה גם בשלוש חברות נפט – אקסון מובייל, של ו-BP, ובמקביל צמצמה את ההחזקה ביצרניות הרכב טסלה ופולקסווגן, זאת לאחר שהתנגדה לחבילת השכר בגובה 56 מיליארד דולר של מנכ"ל טסלה אלון מאסק.