סגור
ג'רום פאוול יו"ר הפד 15.3.22
ג'רום פאוול יו"ר הפד (צילום: AP)

החלטות הריבית בחו"ל מקפיצות את המטבע המקומי - הדולר יורד ל-3.39 שקלים

מזרחי טפחות: "מצפים שבנק ישראל ינקוט במדיניות דומה לזו של הפד, ויעלה את הריבית ב-0.25% בהחלטה של 20 בפברואר"; לאחר החלטות הריבית באירופה ואנגליה: היורו צונח ל-3.70 שקלים, הפאונד ל-4.17 שקלים; הדולר מתחזק לעומת היורו והפאונד

ירידה חזקה בדולר מול השקל, בהמשך לנסיגה החזקה במטבע האמריקאי אתמול, בעקבות הודעת הריבית של הפד. הדולר נופל ונסחר ב-3.39 שקלים, היורו צונח ל-3.70 שקלים, הפאונד ל-4.17 שקלים.
בשווקים העולמיים הדולר מתחזק לעומת המטבעות העיקריים לאחר החלטות הריבית בגוש היורו ובאנגליה - הבנקים המרכזיים שם העלו כצפוי את הריבית במשק בחצי אחוז: היורו נסחר ב-1.09 דולר, הפאונד נסחר בסביבת 1.22 דולר.
הבנק המרכזי של ארה"ב העלה אתמול את הריבית ב-0.25%, מ-4.50% ל-4.75%, לאחר שבדצמבר החלט להאט את הקצב עם העלאה של 50 נקודות בסיס (בהמשך לארבע העלאות רצופות של 75 נקודות). יו"ר הפד ג'רום פאוול הבהיר כי לא מדובר בהעלאה אחרונה, וכי לבנק המרכזי "יש עוד עבודה לעשות" במאבק באינפלציה.
לדברי גיל בפמן, הכלכלן הראשי בלאומי, העלאת הריבית הנוכחית, בשיעור מתון יחסית לצעדים קודמים, "נועדה לאפשר לוועדת השווקים הפתוחים להמשיך ולבחון את השפעות הצעדים עד כה. ברקע להחלטת הריבית ישנם אינדיקטורים שמצביעים על צמיחה מתונה יחסית, אך עם שוק עבודה חזק ושיעור אבטלה שנותר נמוך. כמו כן, עלויות ההעסקה ממשיכות לעלות בקצב מהיר יחסית".
עוד מוסיף בפמן, כי "יו"ר הפד צופה האטה של הצמיחה והיחלשות בשוק העבודה, אך מעריך שניתן להמשיך ולהפחית את האינפלציה בהדרגה, זאת מבלי לפגוע בצורה קשה מדי במשק. הוא מעריך שצמיחת המשק האמריקאי תהיה חיובית בשנת 2023".
-יוני פנינג, האסטרטג הראשי בחדר העסקאותשל מזרחי טפחות, אמר כי "העלאת הריבית המתונה של הפד היא הגיונית, בתקווה לתמונה ברורה יותר, בחודשים הבאים.
בראייה מקומית, אנו מצפים שבנק ישראל ינקוט במדיניות דומה לזו של הפד, ויעלה את הריבית ב-0.25% בהחלטה של 20 בפברואר. ההודעה שלאחריה, ב-3 באפריל, תתקבל לאחר פרסום מדד פברואר, שיביא להערכתנו להתמתנות ניכרת ברמות האינפלציה השנתיות. על רקע זה, גם אם נראה בישראל העלאה נוספת באפריל, לרמת 4.25%, סביר שהדיון סביבה יהיה פעיל יותר", הוסיף פנינג.