סגור

בעל מניות באופל בלאנס הגיש הצעת רכישה ליונט קרדיט

עודד איתן, המחזיק ב-7% באופל בלאנס, הגיש את ההצעה בשותפות עם טל ציקורל - בעברו בעלים של חברת אשראי חוץ בנקאי מתחרה; מחזיקי האג"ח של יונט קרדיט צפויים להתנגד להצעה, הכוללת מתן הלוואת בעלים של 10 מיליון שקל תמורת 68.5% מהמניות

בעל מניות באופל בלאנס מבקש לרכוש את יונט קרדיט. עודד איתן, המחזיק ב-7% באופל בלאנס, הגיש הצעת רכישה ליונט, באופן פרטי ולא דרך אופל בלאנס. ההצעה הוגשה יחד עם טל ציקורל, שהיה בעברו בעלים והמנהל של חברה מתחרה לאשראי חוץ בנקאי.
לפי ההצעה, איתן וציקורל יספקו הלוואת בעלים בהיקף של 10 מיליון שקל למען שימור פעילות האשראי בחברה - בתמורה, תקצה החברה בהקצאה פרטית מניות בשיעור של 68.5%.
המשמעות היא שיונט נמכרת לפי שווי של 15 מיליון שקל, אולם התשלום ניתן כהלוואת בעלים ולא כרכישת מניות. על כן, גורמים בחברה ונושי האג"ח של יונט מתנגדים לה ואישורה לא מובטח.
לפי הההצעה, במועד השלמת העסקה, יתפטרו בעלי השליטה שי פנסו וצחי אזר מתפקידם כדירקטורים וימונו 3 דירקטורים חדשים מטעם איתן וציקורל. עודד ישמש כמנכ"ל החברה וטל כמנהל חדר עסקאות בהיקף משרה של 80%, בתמורה לקבלת דמי ניהול חודשיים בסכום של -50 אלף שקל לכל אחד מהם.
למרות התנגדות הנושים, הצעת הרכישה אמורה להטיב גם עם בעלי החוב של יונט. במסגרת הצעת הרכישה אמורים הנושים לקבל סכום של כ-7 מיליון שקל, לצד המשך פעילות החברה בזכות הלוואת הבעלים כאמור. ההלוואה תצטרף ל-20 מיליון שקל שיישארו בקופת החברה במסגרת הלוואה שהעניקו הנושים לתקופה של חמש שנים. תמורת הלוואת הנושים תשולם ריבית של 1 מיליון שקל, או 15% מהרווח של פעילות המט"ח בחברה.
בחודש שעבר הגישה יונט קרדיט הציבורית, בהובלת חברת KCR, חברת השיקום שמלווה את יונט, בקשה להסדר חוב עם בעלי האג"ח בהיקף של יותר מ־100 מיליון שקל - תוכנית שאינה כוללת תספורת בשלב זה. הסדר החוב המוצעת מבוסס על העברת כל הנכסים שבבעלות החברה, והתקבולים העתידיים מתיק האשראי שעדיין נמצא ברשותה, לנושים. הנהלת יונט תשאיר בחברה סכום מקסימלי של 20 מיליון שקל שייוותרו בחברה על מנת לדאוג להמשך תפעולה. אולם, בשל העובדה שההצעה להסדר החוב הוגשה על ידי אבי קמינסקי (מנכ"ל KCR) ולא על ידי בעל שליטה, הכונס הראשי מתנגד לאישורה.
גם ליונט הפרטית, שמחזיקה ב־28.7% מיונט הציבורית, יש חוב של 40 מיליון שקל שככל הנראה לא ניתן לשרת אותו. לעומת החוב של 140 מיליון שקל לבעלי איגרות החוב (ביונט הציבורית וביונט הפרטית), לחברה הפרטית מזומנים בהיקף של 16 מיליון שקל שיסייעו חלקית לכיסוי החובות. תיק האשראי הנוכחי של יונט הצטמק להיקף של 120 מיליון שקל, וזאת עוד בטרם הובא בחשבון כי עשרות מיליוני שקלים מתוכו יוכרזו כחובות אבודים. החברה מעריכה כי תוכל להשיג עד 60 מיליון שקל בתביעות נגד בעלי השליטה והבכירים לשעבר.