סגור
שמואל דונרשטיין הבעלים של רב בריח
שמואל דונרשטיין, הבעלים של רב בריח (צילום: אייל טואג)

בלעדי
רב בריח רשמה הכנסות שיא אבל מעלה מחירים בגלל רעידת האדמה בטורקיה

יצרנית הדלתות ומערכות הנעילה תעלה בעד 7.5% את מחירי רוב מוצריה החל מחודש מאי; הבעלים שמואל דונרשטיין: "סוכנים מחו"ל לא רוצים לבוא לארץ כשהם רואים בטלוויזיה אש ברחובות. עד לפני כמה שבועות היו שולחים לי בוואטסאפ אימוג'י של נשיקה, זה השתנה מהר"

קבוצת רב בריח מתכוונת להעלות את מחיר רוב מוצריה בעד 7.5% מתחילת מאי.
בקבוצה מסבירים את הצעד בחוסר היציבות בכלכלה העולמית ובהשפעה של רעידות האדמה שהתרחשו בטורקיה בפברואר, ומשפיעות על הביקוש ועל זמינות חומרי גלם.
הקבוצה עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק של דלתות פלדה ואש, מערכות נעילה ומיגון, שערים לתעשייה ומוצרי בית חכם.
בהודעה ללקוחות ששיגר המנכ"ל עידן זו-ארץ הוא כתב כי חוסר היציבות בשווקים מייקר משמעותית את חומרי הגלם המשמשים לייצור רוב מוצרי הקבוצה, והיא מתכוונת לספוג חלק גדול מההתייקרויות.
בימים הקרובים צפויות חברות נוספות להודיע על העלאת מחירים בשל שיבושי ייצור ותובלה שנגרמו בטורקיה בעקבות הרעש. לפני כשבוע וחצי יצרנית לוחות הגבס אורבונד הודיעה ללקוחותיה כי תעלה מחירים בתחילת אפריל ב-14%.
בתוך כך אתמול (ד') דיווחה הקבוצה על שיא בהכנסות ב-2022 שצמחו בכ-30% לעומת השנה הקודמת והסתכמו ביותר מ-708 מיליון שקל, בעקבות צמיחה אורגנית ותחילת פעילות בתחום האנרגיה הסולארית שאליו נכנסה במסגרת מהלכיה להרחבת סל המוצרים שלה.
הרווח הגולמי של הקבוצה גדל ב-31% לעומת 2021 והסתכם בכ-140 מיליון שקל. בשורה התחתונה עברה רב בריח לרווח נקי של 1.4 מיליון שקל, אחרי הפסד של 5.4 מיליון שקל ב-2021.
מוקדם יותר השבוע חנכה החברה מפעל נעילה מחודש שנמצא במתחם הפעילות המרכזי שלה באזור התעשייה באשקלון, מהלך שמבטא את היערכותה לקראת מימוש תוכניות החדירה שלה לשוק האמריקאי בשנתיים הקרובות.
הבעלים ויו"ר הקבוצה שמואל דונרשטיין אמר לכלכליסט כי "העלאת המחירים בתחילת מאי צופה את ההתייקרויות בשווקים תוך התאמת פעילותנו לשינויים בשוק. הרווחים המדווחים מהיום משקפים ביצועים מ-2022 שהתאפיינה בסביבה עסקית שונה לגמרי מזאת של היום. מלבד הבעיות בטורקיה בעקבות רעידות האדמה, המצב בשטח לא נראה טוב, גם מבחינת הדולר וענף הבנייה בסטרס בשל עליית הריבית".
לדבריו, נציגים של לקוחות מכל העולם שהוא מזמין לסיורים במתקני הייצור המחודשים של הקבוצה דוחים בשבועות האחרונים את ביקוריהם על רקע המצב הפוליטי והמאבק הסוער לסיכול הניסיון להפיכה משטרית בישראל.
"הם לא רוצים לבוא למדינה כשהם רואים בטלוויזיה אש ברחובות והפגנות. המצב הפוליטי בארץ לא עוזר לשוק ההון, לא ליציבות מחירים ולא לנו כאזרחי ישראל. הזמנתי סוכנים מחו"ל שיבואו להתרשם מקווי המוצרים החדשים שלנו ואני שומע יותר ויותר שאלות אם זה בטוח ואם זה כדאי ואם יש אפשרות לעשות את זה בזמן אחר. עד לפני כמה שבועות הייתי מזמין סוכנים לישראל והם כל כך שמחו על כך, היו שולחים לי בוואטסאפ אימוג'י של לב ונשיקה. פתאום הכל נהיה שונה וזה קורה מהר מאד", אמר.