עוקב אחר המתחים הגיאופוליטיים: הביטקוין נפל מתחת ל-60 אלף דולר, וטיפס בחזרה
עוקב אחר המתחים הגיאופוליטיים: הביטקוין נפל מתחת ל-60 אלף דולר, וטיפס בחזרה
מטבע הקריפטו הפופולרי נסחר קרוב ל-65 אלף דולר לקראת אירוע החצייה מחר, שיקטין בחצי את התגמול על כריית ביטקוין; המטבע מחק את הירידות שנרשמו הבוקר ברקע הדריכות לאחר דיווחים על כך שישראל תקפה באיראן; הערכות לכך שאיראן לא צפויה לתקוף בחזרה מרגיעים את השווקים וגם את המטבע
הביטקוין נסחר היום (ו') בתנודתיות, בהתאם לסנטימנט המשתנה בשווקים ולקראת אירוע החצייה (Halving) הצפוי מחר.
הביטקוין נסחר כעת ב-64,886.5 דולר אחרי שמוקדם יותר היום צנח מתחת ל-60 אלף דולר. הבוקר החל בבהלה יחסית בשווקים בעולם, ברקע דיווחים על פיצוצים באיראן שיוחסו לתקיפה ישראלית על המדינה. בהמשך היום התקבלו איתותים מצד טהראן על כך שהמדינה לא מתכננת להגיב, כך שהחששות מהסלמה גיאופוליטית נרגעו ואיתם גם השווקים.
אירוע החצייה שצפוי להתרחש מחר נועד לווסת את היצע המטבע הווירטואלי הפופולרי, והוא יחתוך בחצי את התגמול המתקבל מכריית ביטקוין, כך שזרימת המטבעות החדשים תהיה איטית יותר.
זהו אירוע החצייה הרביעי של הביטקוין, כשהראשון שבהם התקיים ב-2012. יוצר הביטקוין, שזהותו לא ידועה ומכונה סאטושי נאקאמוטו, תכנת מראש את קצב ההנפקה של המטבע כך שהיקף הביטקוין יגיע בסופו של דבר לקרוב ל-21 מיליון, זאת במטרה למנוע לחצים אינפלציוניים כמו אלה המשפיעים על מטבעות רגילים. כדי לשמור על קצב הייצור, תגמול הכרייה מופחת בחצי בערך כל ארבע שנים.
התגמול עבור הכרייה יירד לאחר החצייה מחר ל-3.125 ביטקוין מ-6.25 כיום. כוח המחשוב הנדרש לכריית ביטקוין זינק כמעט פי שישה מאז החצייה האחרונה ב-2020, זאת בשל העלייה במספר הכורים בעוד התגמול נותר קבוע.
בעבר הובילו אירועי חציית הביטקוין לזינוק בערך המטבע. מתחילת השנה קפץ הביטקוין ביותר מ-50% ברקע האישור שנתנה רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) להשקת קרנות סל שעוקבות אחר המטבע. בחישוב 12 החודשים האחרונים נסק הביטקוין ב-138%.