סגור

מיקרוסופט מוותרת על הקריפטו: מחסלת את שירות הבלוקצ'יין בענן שלה

ללקוחות של שירות Azure של מיקרוסופט יש ארבעה חודשים להעביר את הנתונים שלהם לספק אחר, כאשר כבר מ-10 במאי נחסמה האפשרות להירשם לשירות. מיקרוסופט לא פירטה מדוע בחרה לסגור את השירות, אך בהתחשב בכך שהבלוקצ'יין הוא פלטפורמה בלי הרבה ביקוש מחוץ לתחום הביטקוין ודומיו, לא מפתיע המעבר לתחומים רווחיים יותר

מיקרוסופט הודיעה היום (ה') שהיא סוגרת לאלתר את שירות הבלוקצ'ין שלה - Azure. היא תאפשר ללקוחות השירות ארבעה חודשים כדי להעביר את הנתונים שלהם לספק אחר. היציאה מהתחום מתבצעת בדיוק בזמן שערכם של מטבעות הקריפטו (שמתבססים על טכנולוגיית בלוקצ'יין) מזנקת בצל משבר הקורונה. כך או כך, החל מ-10 במאי החברה לא מאפשרת רישום של לקוחות או משתמשים חדשים.

תחילת השירות ב-2015, אז החלה החברה להציע פלטפורמת את'ריום בשילוב חברת ConsenSys בתור בלוקצ'יין כשירות (Blockchain as a Service). ב-2016 היא החלה להציע סביבת בדיקות למפתחים בתחום, כאשר היעד היה להציע למפתחים ולעוסקים בתחום זירת מסחר מאושרת לבלוקצ'יין. כדי להשיג את היעד, ניסו במיקרוסופט לצרף הרבה מאוד שותפים מכל מיני סוגים, במקום להתמקד בשותפים ספציפיים. זו גישה שמעידה שגם בחברה לא ידעו כל כך מה לעשות עם השירות הזה ולמי לשווק אותו.

1 צפייה בגלריה
ענן אבטחת מידע
ענן אבטחת מידע
ענן
(צילום: depositphotos)

אם עקבתם אחרי תחום הקריפטו, בוודאי שמתם לב שהטכנולוגיה שמשמשת לו כבסיס הבלוקצ'יין החל לעורר לא מעט עניין החל מ-2014. חברות טכנולוגיה רבות החלו לתהות אם אפשר לנצל אותה לתחומים אחרים. IBM למשל בנתה פלטפורמת בלוקצ'יין ללוגיסטיקה אותה אימצה חברת ספנות גדולה. אך לומר שהיא היתה הצלחה, לא ממש. בשנים האחרונות כמעט כל חברות התוכנה או דומותיהן ניסו את כוחן בפיתוח מוצר בלוקצ'יין או לפחות בניסיון להבין איך משלבים בו מוצר קיים. אך עד כה קשה לומר שבלוקצ'יין הצליח לספק מענה טוב יותר מטכנולוגיות קיימות.
כיום הבלוקצ'יין חזר להיות תחום פיננסי. לא מעט בנקים ומוסדות פיננסיים משתמשים בו כבסיס למטבעות דיגיטליים. סין למשל השיקה את היואן הדיגיטלי שלה לא מזמן וכך גם איי בהאמה. רוב הבנקים המרכזיים בעולם הודיעו על ניסויים או בניית אסטרטגיות כדי ליצור גרסאות דיגיטליות של המטבעות הרשמיים שלהם. בלוקצ'יין הוא בעיקרו יומן המתעד עסקאות המבוצעות דרכו ומאפשר לאמת באופן חד-ערכי את העברת הכסף. במטבעות קריפטו מוצפנים הוא משמש לאישור עסקאות בין הצדדים.

בשירות של מיקרוסופט השתמשו, כך לפי פרסומיה, ג'נרל אלקטריק, ג'יי פי מורגן, סינגפור איירליינס וסטארבקס. אך כעת נראה שמי שירצה להמשיך ולעשות בלוקצ'יין בענן ייאלץ לבנות לעצמו פתרון עצמאי אותו יוכל להתקין על מכונות וירטואליות בענן של מיקרוסופט או להעביר את הנתונים שלו ל-ConsenSys Quorum, השירות המקביל של קוננסיס.
במיקרוסופט לא פירטו למה בחרו לסגור את השירות, אך בהתחשב בכך שמדובר בפלטפורמה שאין לה הרבה ביקוש מחוץ לתחום הביטקוין ודומיו, לא מפתיע שברדמונד כנראה העדיפו להשקיע את האנרגיה הנדרשת להפעלת בלוקצ'יין בשירותים אחרים, רווחיים יותר. אמנם מטבעות קריפטו הם תחום חם, אך ההשקעה האנרגטית הנדרשת כדי לחצוב מטבעות כאלה עולה יותר ויותר כסף ובעיקר גם מזיקה לסביבה.