הטלפון הקווי התעורר לחיים בסגרים - הרווח הנקי של בזק זינק ב-25%
הטלפון הקווי התעורר לחיים בסגרים - הרווח הנקי של בזק זינק ב-25%
ההכנסות משיחות בטלפון הקווי עלו ברבעון הראשון ב-10% ל-268 מיליון שקל; הרווח הנקי קפץ ל-408 מיליון שקל; התקדמות במהלכים למיזוג החברות-הבנות yes ובזק בינלאומי, שרשמה הפסד של 8 מיליון שקל לעומת רווח של 22 מיליון שקל ברבעון המקביל; הכנסות yes ירדו ב-7%
קבוצת בזק סיכמה את הרבעון הראשון של השנה עם ירידה של 8% ברווח הנקי המתואם (בנטרול השפעות חד-פעמיות) ל-299 מיליון שקל. הרווח הנקי (כולל השפעות חד-פעמיות) קפץ ברבעון הראשון ב-25% ל-408 מיליון שקל, בין היתר הודות לעלייה של כ-2% בהכנסות.
בחלוקה לפי מגזרים, רשמה בזק קווי עלייה של כ-3.5% בהכנסות לכ-1.05 מיליארד שקל. עלייה זו נרשמה חרף המשך הירידה במספר מנויי הטלפון וירידה במספר מנויי האינטרנט בסיטונות - עדות לתחרות המתגברת בענף, ורגע לפני שהחברה השיקה את קמפיין הסיבים האופטיים שלה, במרץ האחרון.
הכנסות בזק קווי משירותי אינטרנט הסתכמו בכ-398 מיליון שקל, עלייה של כ-1%, שנבעה מעלייה של כ-5% בהכנסה הממוצעת ממנוי. קצב הגלישה הממוצע של מנויי החברה עלה ב-12% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ל-77.7 מגה-בייט.
הכנסות החברה משירותי טלפוניה הסתכמו בכ-242 מיליון שקל, ירידה של כ-2.4%, שנבעה בעיקר מהקיטון במצבת הקווים. מנגד, רשמה החברה עלייה בהכנסות משיחות, זאת על רקע משבר הקורונה. הכנסות בזק קווי משירותי תמסורת ותקשורת נתונים הסתכמו בכ-268 מיליון שקל, עלייה של כ-10%. גם בשירותי הענן והדיגיטל רשמה החברה עלייה משמעותית של כ-14% בהכנסות לכ-82 מיליון שקל. החברה נהנתה מעלייה בהכנסות גם ממכירת ציוד קצה סלולרי, שצמחו ב-9% ל-64 מיליון שקל.
הרווח התפעולי של בזק קווי זינק ב-35% ל-593 מיליון שקל, בין היתר הודות למכירת הקרקע בתל אביב שבה נמצא אברהם הוסטל. המכירה לעזריאלי נחתמה בסוף 2020 תמורת כ-180 מיליון שקל. ה-EBITDA המתואם, בנטרול המכירה וסעיפים חד-פעמיים אחרים, עלה ב-4% ל-671 מיליון שקל. הרווח הנקי המתואם של החברה ירד בכ-1% ל-290 מיליון שקל.
חברת אלפא, המאגדת את פעילויות בזק בינלאומי, פלאפון ו-yes, ומנוהלת על ידי רן גוראון, סיימה את הרבעון הראשון עם הכנסות מצטברות של כ-1.2 מיליארד שקל. פלאפון רשמה עלייה של 50 אלף במספר המנויים לעומת הרבעון המקביל אשתקד ל-2.492 מיליון. ההכנסה החודשית הממוצעת למנוי עמדה על 53 שקל, ירידה של 9%. הכנסות החברה משירותים נשחקו ב-3% ל-392 מיליון שקל, בין היתר בגלל ירידה בשירותי הנדידה, שפגעו בכל חברות הסלולר במשבר הקורונה. ה-EBITDA של החברה צמח ב-1% ל-139 מיליון שקל, ובשורה התחתונה החברה עברה לרווח נקי של 8 מיליון שקל, לעומת הפסד של 3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
בזק בינלאומי רשמה ירידה של 2% בהכנסות לכ-312 מיליון שקל בעקבות ירידה בהכנסות אינטרנט ושיחות בינלאומיות. ההפסד התפעולי ברבעון זה הסתכם בכ-8 מיליון שקל, לעומת רווח תפעולי של 29 מיליון שקל ברבעון המקביל. ההפסד נבע מרישום ירידת ערך, זיכוי חד-פעמי שהחברה רשמה בתקופה המקבילה ועלייה בצריכת הג'יגות בשל עלייה בשימושי האינטרנט בחסות הקורונה. אלו גם השפיעו על השורה התחתונה, בה רשמה החברה הפסד של 8 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 22 מיליון שקל ברבעון המקביל.
הכנסות yes ברבעון הראשון של השנה קטנו ב-7% ל-315 מיליון שקל, למרות עלייה במצבת המנויים ועקב ירידה בהכנסה החודשית הממוצעת ללקוח. ההפסד התפעולי של החברה הסתכם בכ-6 מיליון שקל, לעומת רווח של 9 מיליון שקל ברבעון המקביל. את הרבעון סיימה החברה באיזון בשורה התחתונה, בהשוואה לרווח של 14 מיליון שקל ברבעון המקביל. yes דיווחה כי 29% ממנויי החברה כבר עברו לשידורים מבוססי IP, שמסופקים על רשת האינטרנט, מגמה שתלך ותתעצם בשנים הקרובות.
בתוך כך הודיעה היום בזק על התקדמות במהלכים למיזוג החברות-הבנות – yes ובזק בינלאומי – עם החלטת דירקטוריון בזק לאשר את התוכנית שתכלול גם הפרדה של פעילות האינטגרציה של בזק בינלאומי לתאגיד נפרד תחת קבוצת בזק. במסגרת המהלך תקיים הנהלת החברה מגעים עם ועדי העובדים כדי להגיע איתם להסכמים קיבוציים חדשים. בחברה ציינו כי טרם התקבלו האישורים הרגולטוריים הדרושים למהלך.