סגור

עושה היסטוריה
מאנדיי תתחיל להיסחר היום בניו יורק - לפי שווי של 6.8 מיליארד דולר

מדובר בהנפקה הישראלית הגדולה ביותר בוול סטריט אי פעם. ה-IPO נסגר לפי מחיר של 155 דולר למניה, מעל הטווח המקורי, והבטיח גיוס של 573 מיליון דולר לחברה; עד היום, התואר של ההנפקה הגדולה ביותר היה שמור למובילאיי; בעקבות ההנפקה נולד בישראל מיליארדר חדש במונחים דולרים - רועי מן, אחד משני מייסדי מאנדיי


ההנפקה (IPO) הישראלית הגדולה ביותר בוול סטריט יוצאת לדרך. חברת מאנדיי השלימה את הגיוס הראשוני ותתחיל להיסחר היום בניו יורק לפי שווי של 6.8 מיליארד דולר.


ה-IPO נסגר לפי מחיר של 155 דולר למניה, מעל הטווח המקורי, והבטיח גייס של 573 מיליון דולר לחברה.

2 צפייה בגלריה
מוסף עצמאות 28.4.20 מייסדי Monday מאנדיי ערן זינמן ו רועי מן
מוסף עצמאות 28.4.20 מייסדי Monday מאנדיי ערן זינמן ו רועי מן
מייסדי Monday מאנדיי ערן זינמן ורועי מן
(צילום: יח"צ)

המניות צפויות להיסחר בנאסד"ק תחת הסימול "MNDY". מאנדיי היא מערכת הפעלה לעבודה (Work OS), באמצעותה ארגונים בכל סדר גודל יכולים ליצור את הכלים והתהליכים הדרושים להם לניהול כל היבט בעבודתם. חתמי ההנפקה הראשיים היו גולדמן סאקס וגיי. פי מורגן.
מאנדיי מאפשרת דרך יעילה ואינטואטיבית לניהול צוותים, פרויקטים, תהליכים עסקיים, אופרציות מורכבות ומאפשרת לצוותים להצטיין בכל היבט בעבודתם. למאנדיי צוותים בתל אביב, ניו יורק, סן פרנסיסקו, מיאמי, שיקגו, לונדון, קייב וסידני. הפלטפורמה מאפשרת התאמה אישית כך שתתאים לכל תעשייה וכיום משמשת מעל ל-127,000 לקוחות בלמעלה מ-200 תעשיות ביותר מ-190 מדינות.
עד היום, התואר של ההנפקה הגדולה ביותר שמור למובילאיי, שהונפקה בשווי של 5.3 מיליארד דולר ב־2014 ונמכרה כעבור שלוש שנים ב־15 מיליארד דולר לאינטל. אף שאיירונסורס ואיטורו קיבלו תגי שווי גבוהים יותר, אין מדובר בהנפקות רגילות (IPO) שטרם הושלמו
מאנדיי, שהוקמה על ידי רועי מן (42) וערן זינמן (38), המשמשים היום כמנכ"לים משותפים, פיתחה פלטפורמה לניהול פרויקטים בארגונים. המוצר הושק ב־2014 ומאז נהנית החברה מצמיחה מהירה, כאשר הן ב־2019 והן ב־2020 היא יותר מהכפילה את הכנסותיה. ב־2020 הסתכמו ההכנסות ב־161.1 מיליון דולר. את הרבעון הראשון של השנה סיימה מאנדיי עם הכנסות של 59 מיליון דולר, לעומת 31.9 מיליון דולר ברבעון המקביל. מכיוון שכך, היא כבר הגיעה לקצב הכנסות של יותר מ־200 מיליון דולר על בסיס שנתי ב־2021.
בדומה לחברות התוכנה שעובדות במודל SAAS ומקדשות את הצמיחה, גם מאנדיי משקיעה משאבים אדירים בשיווק ומכירות. אצלה, באופן חריג, מדובר בסעיף הוצאה שגדול יותר מהכנסותיה. ב־2020 למשל, הסתכם סעיף זה ב־191.3 מיליון דולר וברבעון הראשון של השנה ב־63 מיליון דולר.
2 צפייה בגלריה
הנהלת מאנדיי monday.com leadership
הנהלת מאנדיי monday.com leadership
הנהלת מאנדיי monday.com leadership
(צילום: נתנאל טוביאס)

על רקע ההוצאות הגבוהות, החברה עדיין לא מייצרת מזומנים ורשמה הפסד של 152.2 מיליון דולר ב־2020, לאחר שהפסידה 91.6 מיליון דולר ב־2019. את הרבעון הראשון של השנה סיימה מאנדיי עם הפסד של 39 מיליון דולר. ברבעון הראשון של 2021 היא הקטינה משמעותית את שריפת המזומנים והתזרים השלילי מפעילות התכווץ ל־600 אלף דולר, בהשוואה ל־5.1 מיליון דולר ברבעון המקביל.
בעלת המניות הגדולה במאנדיי היא קרן ההשקעות אינסייט, עם 42.7% מהמניות וג'ף הורינג אף מכהן בדירקטוריון החברה. רועי מן מחזיק ב־15.3% ממניות מאנדיי שיהיו שוות כ־800 מיליון דולר לאחר ההנפקה. למן יש גם מניית מייסד, המעניקה לו וטו בהצבעות דירקטוריון בשורה ארוכה של נושאים: החל ממיזוגים ורכישות, גיוסי הון וחוב ושינויי אסטרטגיה. זינמן מחזיק ב־5.6% מהמניות, כך שלאחר ההנפקה שווי אחזקתו במאנדיי תגיע ל־300 מיליון דולר.
מרוויחה גדולה נוספת מההנפקה היא קרן אנטרי קפיטל של אבי אייל שהייתה בין המשקיעים הראשונים בחברה.
גם סיילספורס וזום, שתי ענקיות עולמיות שקנו מניות מאנדיי בהקצאה פרטית במקביל להנפקה כבר מורווחות על ההשקעה. השתיים קנו מניות ב75 מיליון דולר כל אחת לפי מחיר של 132 דולר למניה שהיה אמצע הטווח של 125-140 דולר שתוכנן בהנפקה . אלא שבאופן לא מפתיע, עצם ההכרזה על כניסתן של סיילספורס וזום למאנדיי נתנה דחיפה להנפקה ותרמה לעלייה בביקושים וסגירתה במחיר של 155 דולר.