סגור

בלעדי
תע"א: החתמים במרוץ על עמלה שמנה בהנפקת השנה

פועלים אי.בי.אי, דיסקונט חיתום וברק קפיטל מסתמנים כמובילים בקרב על העמלה בהנפקת התעשייה האווירית, שצפויה להיות הגדולה אי־פעם בתל אביב. החלטה סופית על זהות החתמים תתקבל אחרי השבעת ממשלה

פועלים אי.בי.אי, דיסקונט חיתום וברק קפיטל מסתמנים כחתמים בהנפקה של התעשייה האווירית, שצפויה להיות הגדולה ביותר של חברה ישראלית בתל אביב. ל"כלכליסט" נודע כי שלושת גופי החיתום לא אושרו רשמית על ידי הוועדה למכירת נכסי המדינה שליד רשות החברות, שפגשה אותם, אבל בדיונים הפנימיים של הוועדה מתגבשת החלטה שלפיה אילו יהיו החתמים שיובילו את ההנפקה.
התעשייה האווירית אמורה לגייס מיליארד דולר לפי שווי של 4 מיליארד דולר לפני הכסף, כלומר כ־13 מיליארד שקל, ובמידה ושווי זה יושג זו תהיה "אם כל ההנפקות" בבורסה.
נכון להיום מתוכננת ההנפקה להתבצע באוקטובר על בסיס דו"חות הרבעון השני של 2021, אם כי ההחלטות הרשמיות לגבי לוחות הזמנים והגופים שיובילו את ההנפקה יתקבלו רק לאחר הרכבת הממשלה בקרוב. מבחינת החתמים מדובר בהנפקה רווחית שהעמלות בגינה יגיעו ל־10-8 מיליון דולר, כאשר גופים נוספים עשויים להיבחר כחתמי משנה שיקבלו נתח קטן יותר מהעוגה.
2 צפייה בגלריה
בועז לוי מנכ"ל התעשייה האווירית
בועז לוי מנכ"ל התעשייה האווירית
בועז לוי, מנכ"ל התעשייה האווירית. השנה הטובה בתולדות החברה
(צילום: התעשייה האווירית)
כיועצי ההנפקה משמשים גורן קפיטל של שמואל גורטלר. הכנת התשקיף של החברה איננה מסובכת יחסית היות שכבר היום מדובר בחברה מדווחת, שהאג"ח שלה נסחרות בבורסה. בשל התנגדות משרד הביטחון לא ייבחר חתם זר בהנפקה, והחברה גם לא תקיים רוד־שואו בחו"ל מחשש שגופים זרים יגיעו לאחזקה גדולה בחברה שמחזיקה בפעילויות רגישות. בשוק ההון חוששים כי אי־השתתפותם של גורמים זרים בהנפקה תוריד מהשווי של החברה בגיוס, וכי השוק הישראלי איננו בשל דיו להנפקה כה גדולה.
פתרון שיימנע פרסום מידע מסווג
מהלך ההנפקה הנוכחי של התעשייה האווירית יצא לדרך בנובמבר 2020, כשוועדת השרים למכירת מניות המדינה אישרה את מתווה ההפרטה שהציג שר הדיגיטל הלאומי דוד אמסלם. על פי המתווה מבקשת המדינה למכור בבורסה 25% ממניות החברה, כשתמורת ההנפקה תתחלק בין קופת המדינה לבין קופת החברה.
סוגיה שאיימה על ההנפקה אבל מתקדמת בימים אלה לפתרון היא סוגיית החיסיון על פרסום מידע מסווג בפעילות התעשייה האווירית. סוגיה זו אמורה להיות מוסדרת בידי משרד הבטחון ומשרד המשפטים והמטרה היא למצוא פתרון שימנע פרסום מידע מסווג רגיש לביטחון המדינה בדו"חות החברה.
2 צפייה בגלריה
מימין צחי סולטן ו עופר גרינבאום
מימין צחי סולטן ו עופר גרינבאום
מימין: צחי סולטן מדיסקונט חיתום ועופר גרינבאום מפועלים אי.בי.אי. מתחממים על הקווים
(צילום: אוראל כהן, יורם אשהיים)
2020 היתה השנה הטובה ביותר בתולדות התעשייה האווירית עם הכנסותיה של 4.2 מיליארד דולר, ורווח שנתי של 133 מיליון דולר, הגדול בתולדותיה. הרווח התפעולי תזרימי (EBITDA) עמד על 397 מיליון דולר, מה שמשקף מכפיל של 10 על ה־EBITDA בהנפקה הצפויה.
פועלים אי.בי.אי המנוהלת בידי עופר גרינבאום, ודיסקונט קפיטל חיתום שבראשות צחי סולטן ולירן רזמוביץ', הם שניים מארבעת גופי החיתום המובילים בשוק לצד לידר ולאומי פרטנרס. ברק קפיטל בניהולו של צבי מנס רשם התקדמות משמעותית בשנים האחרונות והשתתף בכמה הנפקות גדולות. אם אכן יכלל ברשימה החתמים שייבחרו, יהיה זה הישג שיא מבחינתו.