סגור

רמי לוי מתקפל: חוזר בו מהבקשה להעלות את שכרו

לאחר הביקורת הציבורית, הודיעה מפעילת רשת הסופרמרקטים שלא תשנה את שכרו של בעל השליטה; עם זאת, לוי לא ויתר על העלאת שכר הדירה שהחברה הציבורית משלמת לחברה הפרטית שלו, אך זו תהיה מצומצמת ביחס לתוכנית המקורית - ותחול רק על הסכמים עתידיים

כשלושה שבועות אחרי שזימן אסיפת בעלי מניות לאישור העלאת התגמול האישי שלו והעלאת דמי השכירות לנכסים שהוא משכיר לרשת, חזר בו רמי לוי בכל הנוגע לתגמול האישי וצמצם את שיעור העלייה בדמי השכירות.
במקור ביקש לוי להעלות את שכרו השנתי מ-3.6 מיליון שקל ל-4 מיליון שקל. היום (א') פירסמה חברת רמי לוי שיווק השקמה, שבשליטתו,תיקון לכתב ההצבעה, לפיו לא יחול שינוי בתגמול האישי של לוי.

1 צפייה בגלריה
רמי לוי בעלים ו מנכל שיווק השקמה
רמי לוי בעלים ו מנכל שיווק השקמה
רמי לוי
(צילום: אוראל כהן)
ביחס להסכם המסגרת לשכירת 31 נכסים, 20 מהם לסניפים והשאר למשרדים ומחסנים, צמצם לוי את שיעור העלייה. לוי ספג ביקורת על הנסיון להעלות את דמי השכירות שמשלמת החברה הציבורית לחברה הפרטית שלו וניתן להעריך כי בעקבות כך, צמצם את דרישותיו.
לוי, שביקש להעלות את תקרת דמי השכירות למשרדים, מ-85 שקל למ"ר ל-100 שקל למ"ר, הציג בתיקון לכתב ההצבעה עלייה ל-95 שקל למ"ר. את דמי השכירות למתחמים לוגיסטיים ולמחסנים שביקש להעלות מ-45 שקל למ"ר ל-55 שקל, העלה בתיקון ל-50 שקל למ"ר. לטענת לוי, העלאת דמי ‫השכירות נוגעת רק להסכמים עתידיים אם ייחתמו, ולא על החוזים הקיימים כעת.

עם זאת, עדיין קיימת הדרישה של לוי להחריג את דמי הניהול שמשלמים חלק מהסניפים למרכזים בהם הם פועלים, בעוד עד כה, נכללו דמי הניהול בתקרת הגג של דמי השכירות.
החברה לא ציינה מה צפויה להיות העלות הכוללת של דמי השכירות של אותם נכסים, עליהם שילמה ללוי בשנה שעברה 71.4 מיליון שקל. השינוי צפוי להוביל לכך שתקרת ההיקף המצרפי של דמי השכירות לסניפים ומשרדים, ביחס לכלל הוצאות מכירה, שיווק, הנהלה וכלליות, יעלה מ-7% כיום ל-7.5%, ותקרת ההיקף המצרפי של דמי השכירות למתחמים לוגיסטיים ומחסנים ביחס לרווח הגולמי של החברה, תעלה מ-1.4% כיום ל-2%.
בחברה נימקו את הדרישה להעלאה, בעלייה שנרשמה במחירי הנדל"ן בשנים האחרונות והעלייה בגובה שכר הדירה של נכסים למטרת הפעלת סניפי סופרמרקטים.

קבוצת רמי לוי חתמה את המחצית הראשונה של 2021 עם עלייה של 1.54% במכירות שהסתכמו ב-3.2 מיליארד שקל וזינוק של 65% ברווח הנקי שעמד על 107.9 מיליון שקל, בהמשך לשיפור הרווחיות הגולמית והתפעולית.