בנקאי בכיר שהואשם ב"טרור רגשי" תובע 4 מיליון דולר על סיום העסקתו
בנקאי בכיר שהואשם ב"טרור רגשי" תובע 4 מיליון דולר על סיום העסקתו
עומאר אלאמי השתכר 1.3 מיליון דולר בשנה ב-BNP פאריבה, ופוטר לאחר שכינה עובד שחשב שטעה "חסר תועלת" ו"חסר יכולת". לדבריו, התגובה שלו היתה נלהבת - אך הוא לא השפיל, לא היה אגרסיבי ולא העליב
בנקאי בכיר ב-BNP פאריבה שמכחיש כי הטיל טרור על העובדים תחתיו ברצפת המסחר דורש 4 מיליון דולר בפיצויים בטענה לפיטורים לא הוגנים, כך לפי דיווח בסוכנות הידיעות בלומברג.
הבכיר לשעבר, עומאר אלאמי שעבד כמנהל מכירות הנגזרים ב-BNP בשוויץ, בלגיה ולוקסמבורג, פוטר ב-2019 לאחר שדו"ח פנימי חשף שהתפרצות על סוחר במהלכה כינה אותו "חסר תועלת" ו"חסר יכולת" בפני עובדים אחרים בשל הפסד פוטנציאלי של 800 אלף יורו לא הייתה תקרית בודדת. הדו"ח כלל עדויות של עובדים שהאשימו את אלאמי ב"טרור רגשי" והתנהגות שהותירה את אחד מחברי הצוות "בתחושה של התעללות", כך לפי דברים שמסרה אורלי פורנייה, עורכת דין המייצגת את הבנק בשימוע שהתקיים בבית הדין לעבודה בפריז.
אלאמי אמר לבית המשפט שהתגובה שלו כלפי אותו סוחר שחשף בפניו את הטעות האפשרית על מסחר בשווי מיליון יורו "הייתה נלהבת מדי", אך הדגיש כי לא הייתה שום השפלה. "לא העלבתי או הייתי אגרסיבי". הוא הכחיש גם את שאר הממצאים של הבדיקה הפנימית, ואמר שמכיוון שהעדויות היו אנונימיות אינו יכול להתייחס אליהן לגופן.
מ-BNP נמסר בהצהרה שבמקרה של אלאמי הם נקטו "בכל הצעדים הנחוצים להגן על עובדים בהתאם לתקנון החברה". בבנק ציינו עוד כי יש מדיניות של אפס סובלנות כלפי התנהגות שאינה מפגינה כבוד כלפי אנשים אחרים ויש להם צעדים הנועדו למנוע, לזהות ולהילחם בכל צורה של הטרדה או אפליה.
פרונייה אמרה בשימוע שאלאמי טוב מאוד בעבודה שלו, אך אף שבבנק הבחינו בבעיות בצורת ההתקשרות שלו ושילמו לשיעורי קואצ'ינג, הם לא חשדו בעומק הבעיות עד לאותה תקרית. "זה נדיר שהסוחרים ברצפת המסחר מדברים", אמרה לשופטים. חלקם אמרו כי פחדו להתלונן עד אז בשל חשש לפגיעה בקריירה שלהם. לדבריה, העובד שהתלונן על ההתקפה המילולית מצד אלאמי נאלץ לצאת לחופשת מחלה למשך שבועיים לאחר התקרית.
"להשפלות החוזרות הייתה השפעה הרעת תנאי העבודה למספר חודשים", נכתב במכתב הפיטורים של אלאמי. "העדים לתקרית אמרו שהעובד הושפע מאד מההתקפה, שהוא חזר למשרד בדמעות, והביע תחושה של אי נוחות גדולה". למרבה האירוניה, הטעות של העובד שגרמה להתקפה של אלאמי התבררה כאזעקת שווא, סיפרה פרונייה.
עד הפיטורים נהנה אלאמי מהצלחה בעבודה, והשכר שלו עלה לאורך עשור מ-65 אלף דולר ל-1.3 מיליון דולר לשנה. הוא מצא עבודה חדשה בשוויץ בתוך פחות משנה מאז הפיטורים. "אבל אני מרוויח 60% פחות ומבלה 60% פחות זמן עם בני המשפחה שלי", טען. הפסיקה במשפט תתקבל ב-17 במאי.