סגור

פאוול מפיל את השקל - הדולר קופץ ב-2%

בכירי הפד בראשות היו"ר, שהבהירו בסוף השבוע כי לפנינו סדרת העלאות ריבית מהירה, הקפיצו את הדולר בשישי לשיא של מעל שנתיים - זינוק שמגיע הבוקר לשוק המקומי: הדולר נסחר מעל 3.28 שקלים; פסגות: "ככל שציפיות הריבית בארה"ב עולות כך גם הגאות יורדת והשווקים מתחילים לשים לב מי שחה בלי בגד ים"

השקל נופל בפתיחת שבוע המסחר מול המטבע האמריקאי - בהמשך לקפיצה בדולר בשוקי המטבעות העולמיים בסוף השבוע שעבר - כאשר המשקיעים מצפים להעלאת ריבית של 50 נק' על הדולר בישיבת הפד ברביעי הבא (וזה רק בתור התחלה). הדולר מזנק ב-2% מול המטבע המקומי ונסחר בסביבת 3.28 שקלים, היורו עולה ב-0.4% ומתקרב ל-3.53 שקלים.
במהלך סוף השבוע הארוך של חופשת שביעי של פסח בישראל, בשווקים העולמיים הפנימו את העובדה שארה"ב בדרך לסדרת העלאות ריבית מהירות. בהתאם, הדולר טיפס בשישי שעבר מול סל המטבעות (dollar index) ל-101.33, רמתו הגבוהה מזה יותר משנתיים - מאז מרץ 2020 - לפני שנסוג מעט (עומד הבוקר על 101.31).
1 צפייה בגלריה
ג'רום פאוול יו"ר הפד 15.3.22
ג'רום פאוול יו"ר הפד 15.3.22
יו"ר הפד ג'רום פאוול
(צילום: AP)

לדברי אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של פסגות בית השקעות, "ציפיות המשקיעים תודלקו באופן טבעי על ידי האמירות השונות של בכירי הפד בימים האחרונים, כאשר מרי דיילי (יו"ר הפד של סן פרנסיסקו), אמרה שהריבית יכולה לעלות בכל פגישה ב-25, 50 או 75 נ"ב וג'יימס בולארד (יו"ר הפד של סנט לואיס) אמר ששוק האג"ח לא נראה כיום כמקום בטוח להשקעה".
ואכן, במהלך סוף השבוע הירידות באגרות החוב הקפיצו את תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים שנגעה לזמן קצר ב-3% לפני שנסוגה חזרה מתחת ל-2.9%.

"אם זה לא מספיק, אז פאוול בעצמו טען בנאום בקרן המטבע הבינ"ל ששוק העבודה האמריקאי, חם מדי כרגע ובכך בעצם שידר לשווקים שאופציית הפוט של הפד הפכה למעשה לפוזיציית שורט פתוחה לזמן הקרוב", אמר עוד גרינפלד.
"פאוול גם טען שהתוכנית שלו היא להעלות את הריבית ולעצור את האינפלציה מבלי לגרום למיתון במשק, אבל אף אחד לא קנה את האמירה הזו כיוון שהיא אפשרית פחות או יותר כמו להוריד פלסטר מבלי לתלוש כמה שערות.
כתוצאה מכך, שוק האג"ח מתמחר שתי העלאות ריבית של 50 נ"ב בפגישות של מאי ויוני כאשר ההסתברות הגלומה להעלאת ריבית נוספת של 50 נ"ב ביולי עומדת כבר על 73%. כמו באימרה הישנה והטובה, ככל שציפיות הריבית עולות כך גם הגאות יורדת והשווקים מתחילים לשים לב מי שחה בלי בגד ים. חברות בתמחור שמבוסס על המשך צמיחה דו ספרתית לטווח ארוך נענשות וחברות דפנסיביות מקבלות הקלות", הוסיף גרינפלד.