סגור
ג'רום פאוול יו"ר הפדרל ריזרב  וול סטריט
ג'רום פאוול יו"ר הפדרל ריזרב (צילום: איי פי)

כלכלני Global X: עד שהאינפלציה לא תיבלם, לא תיקבע תחתית

התנודתיות בשוק האג"ח מלמדת על אי-ודאות בעניין הריבית, בשוק מצפים לראות ירידה בתחזיות הרווח של החברות, ומשקיעים עשויים למצוא מקלט במניות הבנקים

חרף מבול החדעד מתי יימשכו הירידות?שות הרעות ששוטף אותנו לאחרונה, תנועת השווקים נגזרת בעיקר מהמהלכים האחרונים של הבנקים המרכזיים. השאלה המרכזית היא מהו הכיוון של האינפלציה וכיצד יפעלו הבנקים המרכזיים. המדיניות הפיסקאלית והמוניטארית של הבנקים המרכזיים תכריע מה תהיה מידת המיתון ומתי תיקבע תחתית בשווקי המניות והאג"ח. אי לכך, אנחנו סבורים כי עד שהשוק לא יידע בצורה מובהקת יותר עד לאן יהיו מוכנים הבנקים המרכזיים להרחיק לכת במאבקם באינפלציה, לא נוכל לדעת מתי נקבעה תחתית בשוק.
כשהבנק של אנגליה התערב כדי לתמוך בשוק האג"ח המקומי, שוק המניות נסק מעלה. ואולם, כשהשוק הבין את חומרת המצב וכאשר פורסמו נתוני דורשי עבודה חדשים טובים מהמצופה בארצות הברית, אשר עשויים לרמז על מה שצפוי לנו בדוח התעסוקה ביום שישי השבוע, השוק שוב נסוג. ביום שישי, מדד מחירי ההוצאה על צריכה פרטית (PCE), ללא סעיפי המזון והאנרגיה, עלה ב-0.6% בחודש אוגוסט, בהשוואה לציפיות מוקדמות של 0.5% ולאחר שביולי הוא היה ללא שינוי. הנתון לימד שהאינפלציה מתרחבת.
ישנה כעת הנחה כי הבנק הפדרלי ימשיך להעלות את הריבית על מנת לצנן את שוק העבודה, אך שוק העבודה מגלה חוסן עיקש. כאשר בנק אופ אמריקה הוריד בשבוע שעבר את התחזית על מניית אפל, השוק הגיב בשלילה, שהרי אם חברת הענק הזו תתקשה לצלוח את המשבר ללא פגיעה, מי יוכל? בפתח עונת דוחות הרווח, נראה כי השוק מצפה לירידה בתחזיות הרווח של החברות. על כן, התנודתיות צפויה להימשך, ועד שלא נראה אינדיקציה ממשית לבלימת האינפלציה, השוק יתקשה לבצע עלייה עקבית. ספק אם נקבל אינדיקציה כזאת במדד המחירים לצרכן הבא שיתפרסם.
התנודתיות בשוק האג"ח העולמי מלמדת על חוסר הוודאות שקיים כרגע באשר לגובה העתידי של שערי הריבית. הדבר מתבטא בעליית התשואות, המומנטום החזק והעמקת היפוך עקומת התשואות. למניות הטכנולוגיה והצריכה הפרטית יש קורלציה הפוכה עם מדד התשואות על אג"ח ל-10 שנים, ועל כן המשקיעים צפויים לחפש מפלט במניות של חברות תשתית ומוצרי ייסוד על רקע התנודתיות בשוק האג"ח.
עם זאת, חשוב בתוך כל הפסימיות הזו להסתכל קדימה אל הטווח הארוך יותר, בייחוד לנוכח העובדה כי השוויים כעת מצויים ברמה הרבה יותר סבירה בהשוואה לשנים עברו. יש כעת למשקיעים הזדמנות לרכוש מניות מועדפות, המניבות הכנסה כעת ועשויות להניב רווח בהמשך הדרך. הסקטור הבולט בהקשר זה הוא מניות הבנקים, ששולי הרווח שלהם צפויים לגדול ככל שהבנק המרכזי יעלה את הריבית.