שוב הלחץ הזה: הדולר בשפל של חצי שנה, מתחת ל-3.23 שקלים
שוב הלחץ הזה: הדולר בשפל של חצי שנה, מתחת ל-3.23 שקלים
הנסיגה במטבע האמריקאי לא נבלמת והוא מתקרב לרמה הנמוכה מינואר, כשנסחר תמורת 3.11 שקלים; החלטת בנק ישראל מאותו חודש לבצע השנה רכישות בעד 30 מיליארד דולר, נועדה לבלום את הייסוף בשקל - בעוד החלטת הפד מרביעי האחרון להשאיר את הריבית על שיעור אפסי החלישה את הדולר גם מול המטבעות העיקריים, לשפל של חודש
הדולר ביום חמישי ברצף של נסיגה מול השקל כשהמטבע לא רושם עלייה מול מקבילו הישראלי מאז ה-19.7, אז נסחר תמורת 3.29 שקלים. עתה נסוג הדולר ב-0.2% עד ל-3.229 שקלים - שפל של חצי שנה.
כזכור, באמצע חודש ינואר נסחר הדולר בשפל של 25 שנים תמורת 3.11 שקלים, והוביל את בנק ישראל למהלך דרמטי, כשהודיע כי ירכוש במהלך השנה 30 מיליארד שקל על מנת לבלום את המשך הייסוף במטבע הישראלי. מאז התחזק הדולר מול השקל, ואף הגיע לרמה של 3.3 שקלים.
החודש נחלש הדולר ב-0.8% לעומת השקל, כשעיקר הירידות נרשמו בעשרה הימים האחרונים. המטבע האמריקאי נחלש החודש גם מול המטבעות העיקריים בעולם, ועתה מתחת ל-92 נק' לעומת סל 6 המטבעות המובילים, ובשפל של חודש.
ברקע, הבנק המרכזי האמריקאי, הפדרל ריזרב שבראשות ג'רום פאוול, הותיר את הריבית ביום רביעי האחרון ברמתה האפסית, כצפוי. קרי, הריבית במשק תישאר בינתיים ברמה של 0%-0.25%, שבה היא נמצאת מאז מרץ 2020. מאז ההודעה הדולר רשם ירידה משמעותית מול המטבעות העיקריים.
"השקל ימשיך להתחזק, והדולר יעמוד על 3.2 עד סוף השנה"
וסיליוס קיונאקיס, ראש אסטרטגיית המט"ח של הבנק השוויצרי לומברד אודייר: "השקל מהווה אחד המטבעות המועדפים עלינו בהתחשב במאזן התשלומים הבריא שלו, ואנו צופים שיעמוד בסוף השנה על ערך של 3.2 ביחס לדולר. מאזן התשלומים הרחב של ישראל ממשיך לעמוד על שיא של 12% מהתמ"ג בחישוב שנתי".
לדברי קיונאקיס "ההתערבות האגרסיבית של בנק ישראל הצליחה להעמיד את העודף של הרבעונים האחרונים על 2% מהתמ"ג (עודף ברזרבות על פני סך כל המסחר והתזרים הכספי). עם זאת, מדובר על עודף רזרבי הנמוך מ-5%, נתון אשר הוביל היסטורית להיפוך מגמת ההערכה של השקל. הבנק המרכזי כבר ביצע שני שלישים מתוכנית ההתערבות בשוק שלו לשנת 2021, שניתן להרחיבה עוד יותר, אך הרחבה זו לא תעצור את התחזקות השקל, ותגרום להאטת צמיחתו בלבד".