חברת זום תפטר 1,300 עובדים - כ-15% מכוח האדם
חברת זום תפטר 1,300 עובדים - כ-15% מכוח האדם
מפתחת התוכנה הפופולרית לשיחות ועידה מצטרפת בכך לשורת חברות הייטק גדולות שהודיעו לאחרונה על פיטורים נרחבים; המנכ"ל אריק יואן כתב כי החברה טעתה בכך שלא העריכה אם הצמיחה לה זכתה בזמן הקורונה היא בת קיימא, והוא לוקח על כך אחריות ומקצץ את שכרו השנתי ב-98%; מניותיה של החברה עולות ב-6% במסחר בוול סטריט
זום, מפתחת התוכנה הפופולרית לשיחות ועידה, תפטר 1,300 עובדים, שהם כ-15% מכלל כוח האדם שלה, כך מסרה החברה הערב (ג'). בעקבות כך עולות מניותיה של זום ב-6% במסחר בוול סטריט.
המנכ"ל אריק יואן כתב בבלוג שפרסם כי העולם ממשיך להסתגל לחיים שלאחר מגפת הקורונה - במהלכה זכה השירות שפיתחה להצלחה רבה בימי הסגרים ובשל הצורך לעבוד מהבית - ולפיכך גם החברה צריכה להסתגל ל"חוסר הוודאות שבכלכלה העולמית" ולאופן שהדבר משפיע על לקוחותיה.
לדברי יואן, "עבדנו ללא הרף והפכנו את זום לטובה יותר עבור לקוחותינו ומשתמשינו, אך גם עשינו טעויות. לא הקדשנו מספיק זמן לבצע ניתוח של צוותי העבודה שלנו או להעריך אם הצמיחה שלנו היתה בת קיימא". הוא הוסיף כי הקיצוצים ישפיעו על כל חלקיה של זום, והמפוטרים יקבלו תשלום השווה לשכר של 16 שבועות וכיסוי לביטוח הבריאות.
יואן אמר גם שהוא מתכנן לקצץ את משכורתו בשנה הפיסקאלית הקרובה ב-98%, וגם יוותר על הבונוס שמגיע לו ל-2023: "כמנכ"ל ומייסד זום, אני אחראי לשגיאות הללו ולצעדים שאנו נוקטים היום - ואני רוצה להראות אחריות לא רק במילים אלא גם במעשים".
בכך מצטרפת זום לשורת חברות הייטק גדולות שהודיעו לאחרונה על פיטורים נרחבים, ובהן גוגל, שהודיעה על פיטורי 12 אלף עובדים - כ-6% מכוח האדם; מיקרוסופט - כ-10,000 עובדים, שהם 5% ממצבת כוח האדם; אמזון - 18 אלף עובדים; מטא, שמתכוונת לפטר אלפי עובדים מתוך 87 אלף המועסקים על ידה; ויצרנית המחשבים דל, שמתכוונת לפטר מעל 6,600 עובדים - 5% מכוח האדם שלה.