ה-SEC ממשיכה ללחוץ על סקטור הקריפטו: דורשת להקפיא את נכסי בייננס
ה-SEC ממשיכה ללחוץ על סקטור הקריפטו: דורשת להקפיא את נכסי בייננס
ללקוחות האמריקאים יש נכסים בשווי של 2.2 מיליארד דולר "שנמצאים בסיכון גדול", אמרו ברשות לני"ע; שלשום הגישה ה-SEC תביעה נגד בורסת המסחר בקריפטו הגדולה בעולם בטענה לשימוש לרעה בכספי הלקוחות; אתמול הגישה ה-SEC תביעה נגד בורסת הקריפטו הגדולה בארה"ב קוינבייס
הרשות לני"ע האמריקאית הגישה בקשה דחופה לבית משפט פדרלי בוושינגטון להקפיא את נכסי בייננס בארה"ב, בהמשך לתביעה שהוגשה לפני יומיים נגד בורסת המסחר הגדולה בעולם לנכסי קריפטו. ללקוחות האמריקאים יש נכסים בשווי של 2.2 מיליארד דולר "שנמצאים בסיכון גדול", אמרו ב-SEC.
שלשום פורסם כי רשות ני"ע האמריקאית הגישה תביעה נגד בייננס, והמנכ"ל והמייסד, צ'אנגפנג זאו (CZ), בטענה כי החברה הפעילה פלטפורמת מסחר לא חוקית בארה"ב ועשתה שימוש לרעה בכספי הלקוחות.
"הנתבעים העשירו את עצמם במיליארדי דולרים תוך העמדת נכסי המשקיעים בסיכון משמעותי", נכתב בתביעה, הכוללת 13 אישומים. "הם הונו משקיעים קמעונאיים ומוסדיים בנוגע לבקרה ומעקב לכאורה על מסחר מניפולטיבי בפלטפורמת Binance.US, שלמעשה לא היו קיימים".
ואתמול, הרשות לני"ע האמריקאית הגישה בבית משפט פדרלי בניו יורק תביעה נגד בורסת המסחר בקריפטו הגדולה בארה"ב – קוינבייס, שמנייתה נפלה אמש ב-12%.
ה-SEC מאשימה את קוינבייס בפעילות כברוקרית שאינה מפוקחת תחת רגולציה, ואף דורשת לרסן את קוינבייס לצמיתות מלהמשיך בפעילות שאינה חוקית.
13 מנכסי קוינבייס שנסחרים אצלה בבורסה נחשבים לניירות ערך, ועל כן עליהם להיות מפוקחים, כך לפי ה-SEC. "החברה הפרה במשך שנים את המבנה הרגולטורי והתחמקה מהדרישות לשקיפות", כך אמרו ב-SEC.
המטבעות הפופולאריים, כמו הביטקוין, האת'ר, הריפל והדוגקוין אינם בין 13 הנכסים אותם ציינה הרשות, כי אינם מפוקחים לפי הדרישות. ה-SEC כן ציינה כי בין 13 הנכסים שאינם מפוקחים לפי הדרישות נמצאים מטבעות הטוקן SOL (סולנה), Cardano ו- Filecoin.