סגור

הקורונה מאחוריה: ישראכרט הרוויחה 74 מיליון שקל ברבעון הראשון

לתוצאות תרמה ירידה חדה בהפרשות להפסדי אשראי; השימוש בכרטיסי האשראי של החברה עלה ב-4%; תיק ההלוואות של החברה ירד ב-8% בתוך שנה, והריבית הממוצעת נותרה 9.1%

עלייה חדה ברווחי חברת כרטיסי האשראי ישראכרט בניהולו של רון וקסלר, בזכות ההתאוששות במשק, ועל אף הסגרים בחלק מתקופת הדוח. החברה רשמה ברבעון הראשון רווח של 74 מיליון שקל, לעומת 10 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל אשתקד.


לשיפור החד בתוצאות אחראי בעיקר סעיף ההפרשות להפסדי אשראי: לאחר הפרשות גבוהות של 102 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2020, החברה חזרה לשגרה עם הפרשה של 12 מיליון שקל בלבד. היקף המחיקות של ישראכרט שהיו גבוהות ביחס לענף קוצץ גם הוא, ועמד על 17 מיליון שקל לעומת 45 מיליון שקל ברבעון המקביל.
מחזור העסקאות בכרטיסי אשראי של ישראכרט, שחולשת על קרוב למחצית מהשוק, צמח ב-4.5% ל-41.5 מיליארד שקל. הצמיחה נרשמה על אף שבחלק לא מבוטל מהרבעון היה סגר, והאונליין כמובן היה במרכז. לעומת זאת ההכנסות מפעילות בכרטיסי אשראי ירדו ב-3.5%, וזאת בשל הירידה החדה בעסקאות בחו"ל בשל סגירת השמיים, וגם בשל הירידה בעמלה הצולבת, בהתאם למתווה של בנק ישראל.
בדומה למתחרותיה, גם בישראכרט נרשמה ירידה בהיקף האשראי הצרכני שירד בשנה החולפת ב-8.3% ל-3.9 מיליארד שקל - בחברה מציינים כי החל מחודש מאי מתחיל להירשם גידול בביקוש להלוואות. עוד עולה מהנתונים כי הריבית הממוצעת בהלוואות של ישראכרט ירדה קלות ועמדה על 9.1% לעומת 9.2% במרץ אשתקד.
ישראכרט תכננה בשנה שעברה להגביר את הפעילות באשראי העסקי, אולם משבר הקורונה גרם לה להקפיא את התכניות, והאשראי במגזר זה, שהיה ממילא קטן יחסית, אף הצטמק ב-22.5% ל-900 מיליון שקל. בה בעת, במהלך הרבעון הראשון, הירידה נבלמה, והתיק אף עלה ב-1% מתחילת השנה. ישראכרט היא חברה ללא גרעין שליטה, והיו"ר שלה החברה היא תמר יסעור.
1 צפייה בגלריה
רון וקסלר מנכ"ל ישראכרט 26.5.21
רון וקסלר מנכ"ל ישראכרט 26.5.21
רון וקסלר מנכ"ל ישראכרט
(צילום: סיון פרג')