אחרי המדד: הדולר ללא שינוי - נסחר ברמה של 3.61 שקלים
אחרי המדד: הדולר ללא שינוי - נסחר ברמה של 3.61 שקלים
מדד המחירים לצרכן נותר ביוני ללא שינוי בחישוב חודשי, ההערכות בשוק היו לעלייה של 0.2%-0.3%; בחישוב שנתי נרשמה האטה לעלייה של 4.2% מ-4.3%; הדולר נחלש השבוע בעולם ברקע נתוני האינפלציה הטובים מהצפוי בארה"ב
הדולר נסחר ביציבות ברמה של 3.61 שקלים, גם אחרי פרסום נתוני האינפלציה בישראל. היורו יציב על 4.05 שקלים.
מדד המחירים לצרכן נותר ביוני ללא שינוי בחישוב חודשי, ההערכות בשוק היו לעלייה של 0.2%-0.3%. בחישוב שנתי נרשמה האטה לעלייה של 4.2% מ-4.3%. עלייה נמוכה מהצפוי בשיעור של 0.2% נרשמה כזכור במאי.
השבוע הותיר בנק ישראל את הריבית על כנה, בשיעור של 4.75%, לאחר עשר העלאות רצופות. עם זאת הבנק הבהיר כי קיימת "היתכנות לא מבוטלת להמשך ההעלאות". לפי הבנק המרכזי, אחת הסיבות לאינפלציה בישראל היא הפיחות שנרשם בשער השקל מתחילת השנה, הנובע מהאי ודאות שמביאה עימה ההפיכה המשטרית.
הנגיד אמיר ירון אמר במסיבת העיתונאים לאחר החלטת הריבית השבוע כי "הערכות שמרניות מעריכות כי הפיחות העודף (שנגרם מגורמים מקומיים) עד כה תרם 1%-1.5% מהאינפלציה, וככל שההיחלשות תימשך, הדבר עלול להעיב על חזרת האינפלציה ליעדה".
מוקדם יותר השבוע נחלש הדולר בחדות בשוקי העולם, וגם בישראל, בעקבות נתוני אינפלציה טובים מהצפוי בארה"ב - 3% ביוני, לעומת 4% במאי ותחזית אנליסטים של 3.1%. המשקיעים מקווים כי הירידה החדה באינפלציה מקרבת את הפדרל ריזרב לסיום סבב העלאות הריבית.
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי בבנק מזרחי טפחות: "מדד חודש יוני היה נמוך מהצפוי בדומה למדד חודש מאי . הקצב השנתי ירד ל 4.2% וזו ירידה מתמשכת שמזכירה במידה רבה את הירידה של קצב עליית המדד בארצות הברית. נתון שחשוב במיוחד לבנק ישראל מראה על ירידה נוספת בקצב העלייה של המדד, המדד ללא דיור והמדד לא ירקות ופירות וללא דיור בשלושת החודשים האחרונים. זה נתון שעבור בנק ישראל מראה בצורה מפורשת יותר על ירידה בקצב האינפלציה. יש לציין שנגיד בנק ישראל בהודעת הריבית אכן דיבר על כך שהאינפלציה מתמתנת ומדד חודש יוני תומך בכך. עם זאת יש לציין כי סעיף הדיור במדד ממשיך ועולה בקצב מהיר של חצי אחוז החודש וכמעט 7% בשנה החולפת . לעת עתה לא ניכרים בו סימני רגיעה.
"בארצות הברית אנו עדים לתופעה דומה. מאחר וסעיף מהווה כ 26% מסך המדד, כל עוד לא תחול בומרגיעה יהיה קשה מאוד לבנק ישראל לגרום לירידה נוספת של קצב האינפלציה לכיוון התחזית ולכיוון רמת היעד. אנו עדים לכך שבחודש האחרון החוזים של שוכרים מתחלפים עלו כמעט 10%. זה יותר מהיר מאשר בחודש הקודם . עליית מחירי הדירות בבעלות אומנם מתמתנת, אך עדיין גבוהה יחסית וכל עוד הפער לא נסגר סביר כי נמשיך לראות לחצים מכיוון זה, מה שיקשה על הקצב הכולל של האינפלציה לרדת מדרגה נוספת. עם זאת בשורה התחתונה בנק ישראל יכול להיות מרוצה מהתוצאות של מדד חודש יוני. הירידה המתמשכת בקצב האינפלציה בחודשים האחרונים חשובה ויש להמתין לחודשים הבאים כדי לראות אם היא מתקבעת, מה שיוכל לאפשר לבנק ישראל לשקול לבלום את העלאת הריבית בהמשך השנה".