סגור
מנכ"ל קרן בלאקסטון סטיבן שוורצמן
מנכ"ל בלקסטון סטיב שוורצמן (צילום: בלובמרג)

המנכ"ל הבכיר שמצדיק את פיץ': "לממשל האמריקאי אין משמעת"

סטיב שוורצמן, מנכ"ל קרן בלקסטון, לא מסכים עם שורת הבכירים, ובהם ג'נט ילן, וורן באפט וג'יימי דיימון, שיצאו נגד החלטת פיץ' להוריד את דירוג האשראי של ארה"ב; לדבריו, "המספרים מצדיקים זאת, למרבה הצער"

בלקסטון, חברת קרנות ההון הפרטי (פרייבט אקוויטי) הראשונה שמנהלת נכסים בשווי של טריליון דולר (רק לאחרונה הגיעה להישג הזה), הכניסה את עצמה לוויכוח שמתנהל מאז שלשום בעקבות הורדת דירוג האשראי של ארה"ב בסוכנות פיץ'.
סטיב שוורצמן, מייסד ומנכ"ל ענקית ההשקעות, אמר בריאיון ל-CNBC כי החלטת פיץ' מוצדקת לאור ריבוי הפעמים שהממשל הגיע למיצוי תקרת החוב שלו שקירב את ארה"ב למצב של חדלות פירעון.
סוכנות דירוג האשראי הבינלאומית פיץ' הורידה שלשום את דירוג החוב של ארה"ב מ-AAA, הגבוה ביותר, ל-AA+. "חלה הידרדרות מתמדת בסטנדרטים של הממשל בשני העשורים האחרונים, כולל בענייני תקציבים וחוב", אמרו בפיץ'.
פיץ' הודיעה כבר לפני כחודשיים כי הכניסה את דירוג החוב של ארה"ב לרשימת מעקב שלילית ברקע משבר תקרת החוב.
שרת האוצר של ארה"ב, ג'נט ילן, אמרה מיד לאחר ההחלטה כי היא "שרירותית ומבוססת על נתונים ישנים. בפיץ' הכריזו על השינוי כעת על אף התקדמות שחווינו ברבים מהמדדים עליהם הם מבססים את ההחלטה".
ג'יימי דיימון, מנכ"ל הבנק הגדול בארה"ב ג'יי. פי מורגן, אמר לאחר הורדת הדירוג כי "היא אינה משנה כל כך את המצב", וכי דירוג האשראי של ארה"ב צריך להיות הגבוה בעולם.
גם וורן באפט נתן את ההצגה שלו כשאמר אתמול ש"אין מה לדאוג", והוסיף שהוא מאמין כי להורדת הדירוג לא תהיה השפעה שלילית ארוכת טווח על הכלכלה. לדבריו, חברת ברקשייר הת'אווי, שבראשה הוא עומד, רכשה אג"ח אמריקאיות ב-20 מיליארד דולר מאז יום שני שעבר, וההתלבטות היחידה לגבי ההמשך נוגעת רק למועד הפקיעה של האג"ח.
אך "המספרים מצדיקים זאת, למרבה הצער", אמר שוורצמן. "יש לנו חוב עצום מאז המשבר הגלובלי ב-2008, ומסתבר שאין לנו מספיק משמעת", כך הוסיף בביקורתו על הממשלים השונים שעמדו בפני הדד ליין להעלאת תקרת החוב לפני שהגיעו למצב שבו הוא מתקשים לממן את פעילותם, קרי לחדלות פירעון.
בלקסטון נסחרת בוול סטריט לפי שווי שוק של 126 מיליארד דולר. מנייתה מזנקת מתחילת השנה ב-40%.