הקיבוצים מכניסים את דליה אנרגיה לבורסה במסלול עוקף הנפקה
הקיבוצים מכניסים את דליה אנרגיה לבורסה במסלול עוקף הנפקה
חברת משק אנרגיה מנהלת מגעים לרכישת דליה אנרגיה - אחרי שהאחרונה נכשלה בתוכנית ההנפקה שלה בבורסה התל אביבית, גם לאחר הפחתת שווי; שתי החברות נמצאות בשליטת משקי הקיבוצים
לאחר שקיבלו כתף קרה מהשוק בהנפקת דליה אנרגיה, משקי הקיבוצים עושים סדר חדש באחזקות האנרגיה שלהם.
חברת האנרגיה הירוקה משק אנרגיה דיווחה היום (ה') כי היא נמצאת במגעים לרכישת השליטה בתחנת הכוח דליה אנרגיה בעסקת הקצאת מניות. שתי החברות נמצאות בשליטת קבוצת משקי הקיבוצים, שמחזיקה ב-42% מדליה אנרגיה וב-59.5% ממשק אנרגיה.
לצורך בחינת העסקה תקים משק אנרגיה ועדה בלתי תלויה שתורכב מהדח"צים במשק אנרגיה ותנהל את המגעים מול משקי הקיבוצים.
כיוון שהעסקה שעל הפרק היא עסקת הקצאת מניות, יהיה צורך בהכנת הערכות שווי לדליה אנרגיה הפרטית, וכן למשק אנרגיה הציבורית, וזאת כדי לקבוע את יחס ההקצאה.
בתחילת השנה דליה אנרגיה – אחת מתחנות הכוח הפרטיות הגדולות בישראל – נערכה להנפקה ראשונית (IPO) בבורסת ת"א לפי שווי של יותר מ-5.5 מיליארד שקל. גם לאחר שהשווי המבוקש הופחת משמעותית, לכ-4 מיליארד שקל, השוק לא קיבל את ההנפקה המדוברת בחום והיא בוטלה.
אם עסקת המיזוג עם משק אנרגיה תצא לפועל, דליה אנרגיה תיכנס לבורסה בדלת האחורית.
משק אנרגיה הונפקה ביוני 2020 לפי שווי של 235 מיליון שקל לפני הכסף. בהנפקה גייסה 140 מיליון שקל והחלה להיסחר לפי שווי של 375 מיליון שקל. מתחילת השנה מניית החברה ירדה בקרוב ל-5% וכיום שווי השוק של החברה עומד על כ-450 מיליון שקל - 20% מעל השווי שלפיו החלה להיסחר.
אם העסקה תצא לפועל, סביר שתיעשה בשווי נמוך מ-4 מיליארד שקל לדליה אנרגיה. כך או כך, הקצאת המניות תותיר את משקי הקיבוצים כבעלי המניות הגדולים במשק אנרגיה, והם אף צפויים להגדיל את אחזקותיהם.
עבור משק אנרגיה, מדובר בעסקה שתהפוך אותה למעשה לקבוצת אנרגיה, שהפיתוח ותשומת הלב שלה תתמקד בפיתוח של אנרגיות מתחדשות, אבל עם דגשים חדשים.
עיקר פעילותה של דליה אנרגיה הוא בהפעלת תחנת כח המונעת בגז טבעי ומייצרת כ-10% מאספקת החשמל למשק. דליה אנרגיה מביאה איתה לקבוצה גם פרויקטים פוטנציאליים בתחום אגירת האנרגיה ופעילויות נוספות. דליה גם מחלקת דיבידנד בהיקף של כ-300 מיליון שקל בשנה, שייצר לקבוצה המאוחדת תזרים איכותי שיאפשר המשך צמיחה.
שאלה שנותרת פתוחה נוגעת לעמדת המוסדיים בעסקה. המוסדיים העיקריים במשק אנרגיה הם הפניקס (10.14%) ומגדל (6.65%) שיידרשו בהמשך הדרך להביע את עמדתם לגבי העסקה, שכן מדובר במיזוג שיבצע דילול פוטנציאלי של החזקתם בחברה הממוזגת, שערכה אמור לגדול לפי הערכות השווי בהתאם לנכסים שישולבו לתוכה.
ממשקי הקיבוצים נמסר כי שם רואים בעסקת המכירה של דליה אנרגיה למשק אנרגיה יתרונות רבים ובהם סינרגיה לפעילות האנרגיה של משקי הקיבוצים. המיזוג יאפשר מיצוי טוב יותר של מגוון תחומי הפעילות של החברות בעולמות האנרגיה.
כמו כן, המיזוג ייצר למשק אנרגיה תזרים הכנסות משמעותי, ויוכל להוות בסיס איתן לפעולות רבות של פיתוח עסקי. ובנוסף בפעולת המיזוג העתידית, תהפוך משקי הקיבוצים את כל אחזקותיה לנזילות (כפוף למגבלות חסימה).