סגור
גילעד אלטשולר מייסד ו מנכל בית ההשקעות אלטשולר שחם לצד וול סטריט בורסה ניו יורק NYSE מנהטן
גילעד אלטשולר (צילום: רויטרס, אוראל כהן)

אלטשולר בראש: מה עשו קרנות ההשתלמות מתחילת השנה?

קרן ההשתלמות של אלטשולר שחם השיגה תשואה של 11.17% מתחילת 2024. סמנכ"לית ההשקעות: "אנחנו מנהלים את ההשקעות עם הטיה חזקה למניות ארה"ב והחשיפה הזו עבדה טוב". ילין לפידות בראש התשואות בספטמבר עם 2.32% 

חודש ספטמבר היה חיובי במיוחד עבור קרנות ההשתלמות במסלול הכללי. קרנות ההשתלמות רשמו תשואה ממוצעת של 1.8% ועלייה ממוצעת של 9.8% מתחילת השנה.
התשואות החיוביות בקרנות ההשתלמות, אמצעי החיסכון העיקרי של החוסכים הישראלים לטווח הבינוני־ארוך, נרשמו בעיקר בעקבות התשואות החיוביות של שוק המניות בישראל ובארה"ב, תוך הגעה לשיאים חדשים על רקע הורדת הריבית בארה"ב ל־4.75%, הורדת הריבית הראשונה מאז 2020. בספטמבר מדד ת"א־35 ומדד ת"א־125 עלו ב־1.5% וב־1.8% בהתאמה.
מעבר לים נאסד"ק עלה ב־2.8% ו־S&P 500 הוסיף 2%. התשואות החיוביות בשוק ההון הישראלי נרשמו למרות הורדת דירוג האשראי הכפולה על ידי סוכנות הדירוג מודי'ס, כפי הנראה בעקבות ההצלחה של ישראל להרחיב את המלחמה בצפון ללא פגיעה משמעותית במשק המקומי.
קרנות ההשתלמות צפויות לרשום חודש חיובי גם באוקטובר, לנוכח המשך המגמה החיובית בישראל ובארה"ב. נכון לכתיבת שורות אלו, מדד ת"א־35 עלה ב־2.2% מתחילת אוקטובר ומדד ת"א־125 הוסיף 2.5%. לעומתם, S&P 500 עלה ב־1.7% בלבד מתחילת החודש.
מבחינת תשואות, את ספטמבר הובילה הקרן של ילין לפידות עם תשואה של 2.32%. במקום השני נמצאה הקרן של אלטשולר שחם עם תשואה של 2.09%. מתחילת השנה מובילה קרן ההשתלמות של אלטשולר שחם במסלול הכללי עם תשואה של 11.17%. במקום השני נמצאת ילין לפידות עם תשואה של 10.74% ובמקום השלישי מור עם תשואה של 10.24%. הקרן של אלטשולר שחם היא הגדולה ביותר במסלול, עם נכסים של כמעט 37 מיליארד שקל.
"אנחנו כבר הרבה זמן מנהלים את ההשקעות של החוסכים עם הטיה חזקה למניות ארה"ב, תוך התמקדות בהשקעה בחברות טכנולוגיה ושבבים. החשיפה הזו עבדה טוב עבור החוסכים מתחילת השנה, בעוד נאסד"ק עלה מתחילת השנה ב־22%", מסבירה לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות של אלטשולר שחם.

פרמינגר מוסיפה כי בניגוד למתחרים, אלטשולר שחם נמנע מלהשקיע באג"ח ממשלתיות לטווח ארוך, מאחר שלהשקפתו בהשקעה זו רב הסיכון על הסיכוי. ואכן, על רקע הגירעון והשלכות המלחמה, משקיעי האג"ח הממשלתיות לטווח ארוך חוו השנה עם ירידות של עד 4% באפיק שאמור להיחשב כבטוח.
עם זאת, על פי פרמינגר, שוק האג"ח הממשלתיות הישראלי דווקא הופך להיות מעניין בעקבות הירידות בחודשים האחרונים. לדבריה, "אם נגדיל חשיפה לישראל, סביר שזה יהיה בשוק האג"ח הממשלתיות הישראלי, שמתחיל להיראות כהזדמנות. 5% תשואה לטווח של עשר שנים, זה מעניין מבחינתנו כמשקיעים".
קרן ההשתלמות של אלטשולר שחם חשופה בשיעור גבוה לשוק המניות בכלל ולארה"ב בפרט. "החשיפה הגבוהה שלנו לשוק המניות נובעת מכך שבאלטשולר שחם לא מחזיקים חשיפה לשוק האג"ח הקונצרניות. לדעתנו, התשואה בשוק זה אינה מספקת ובגלל שאנחנו באפס סיכון בתחום הזה, אנחנו חשים ביטחון גדול יותר להשקיע במניות. כולם מדברים על הסכנה בחשיפה למניות, אף אחד לא מדבר על הסיכון בחשיפה לאג"ח קונצרניות", מסבירה פרמינגר.
לגבי אוקטובר אמרה פרמינגר כי "הוא נראה כחודש חיובי, אבל השבוע הקרוב יהיה עמוס בדו"חות כספיים. למעשה, החברות שמדווחות השבוע מהוות 40% ממדד S&P 500 ולכן מדובר בשבוע קריטי. כל תזוזה לפה או לשם של השוק משנה עבורנו את התוצאות".
לדבריה, "הבחירות בארה"ב גם הן ישפיעו על השוק. לפי מה שנראה כרגע, השוק מתמחר ניצחון של דונלד טראמפ, בעוד המניות עולות והאג"ח יורדות". פרמינגר מזהירה לגבי החודשים הקרובים כי "אם תשואות שוק האג"ח ימשיכו לעלות (כלומר השווי של האג"ח יירד — א"ע), שוק המניות יתקשה להמשיך לעלות גם כן. מנהלי ההשקעות צריכים לשים לב לכך". בטווח של שלוש שנים מובילה הקרן של ילין לפידות, שעלתה ב־19.06%. אחריה נמצאת הקרן של מור עם תשואה של 18.92%.