סגור
אהוד דנוך
אהוד דנוך (צילום: אסנת רום סטודיו)

אקרשטיין בונה על קירות מגן ומגדלי שמירה שיזניקו את המכירות והרווח

הכנסות מגזר ההנדסה של הקבוצה, שמייצר קירות מגן ומגדלי שמירה, קפצו ב־70% ל־582 מיליון שקל. הכנסות מגזר התעשייה עלו ב־15%, למרות המשבר בענף הבנייה. החברה תחלק דיבידנד של 50 מיליון שקל; המניה קפצה בת"א ב-8%

על רקע המלחמה בעזה וההרס שזרעה מתקפת הטרור של חמאס ביישובי העוטף ב־7 באוקטובר, תופסת קבוצת אקרשטיין, בהנהלת אהוד דנוך, את מאמצי השיקום והעדכון בתפיסת הביטחון והמיגון בישראל כמנוע צמיחה. לדברי דנוך, המלחמה הזניקה את הביקושים לרכיבי המיגון של אקרשטיין ואת הצורך בפתרונות המיגון והבנייה שלה.
"כבר זכינו במכרז שפרסמה מינהלת תקומה לבנייה מתועשת של כ־400 יחידות דיור בעוטף עזה", אמר דנוך בשיחה עם "כלכליסט" לרגל פרסום דו"חות החברה לשנת 2023. "אני מעריך שכבר בשבועות הקרובים נקבל הזמנה ראשונה ומכאן זה רק יגדל. עבודות אלה, לצד השינוי בתפיסת המיגון, יובילו את התעשייה לימים של שגשוג", טען.
עוד לפני זרם ההזמנות שאקרשטיין צופה, הקבוצה חתמה את שנת 2023 עם זינוק של 33% בהכנסות לעומת 2022, ואלו הסתכמו ב־1.03 מיליארד שקל, ועם עלייה של 24% ברווח הנקי, שהסתכם בכ־94 מיליון שקל. ברבעון הרביעי הכנסות אקרשטיין עלו ביותר מ־26% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו בכ־251 מיליון שקל.
למספרים החזקים שאקרשטיין מציגה אחראים שני מגזרי הפעילות המרכזיים שלה: התעשייה וההנדסה. הכנסות מגזר ההנדסה, שמתמקד בייצור, שיווק ומכירה של מוצרי בטון וקירות מגן, קירות תמך, מובלים טרומיים, מגדלי שמירה, קירות ומבנים טרומיים, אדני רכבת ועוד, עלו ב־2023 בכ־70% ליותר מ־582 מיליון שקל. הרווח התפעולי של מגזר זה התייצב על 14.1% לעומת 6.6% בסוף 2022. זאת, בעקבות עלייה משמעותית בהיקפי הפעילות, בשל זכיותיה של הקבוצה בצבר של מכרזים שפרסם משרד הביטחון למיגון גבול הצפון ולמיגון קו התפר בהיקף של כ־350 מיליון שקל.
בעקבות המלחמה בדרום, וההתכתשות המתמשכת בין צה"ל לחיזבאללה לאורך גבול הצפון, שעלולה גם היא להידרר למלחמה בהיקף נרחב יותר, העבודות למיגון גבול הצפון הופסקו. במהלך הרבעון האחרון אקרשטיין הפנתה את עיקר משאביה לתמוך בהזמנות בתחומים שבהם חלה עלייה חדה בביקושים, כמו רכיבי מיגון ובנייה מתועשת.
בקבוצה מדווחים כי העלייה בביקוש לבנייה מתועשת חלה בשל המחסור החריף בכוח אדם בעקבות המלחמה, שהאט משמעותית את הפעילות בענפי הבנייה והתשתיות. באקרשטיין העריכו כי הבנייה המתועשת, שמתאפיינת במהירות ובחיסכון בכוח אדם, תזכה לעלייה בביקושים, שתשפיע על פעילות הקבוצה ברבעונים הבאים. מגזר התעשייה של הקבוצה, שמתמקד בייצור, שיווק ומכירה של מוצרי בטון לפיתוח סביבתי, בהם אבנים משתלבות, אריחים לריצוף, חיפוי ועוד, היה חשוף להשפעותיה השליליות של המלחמה בשל סגירה, מלאה או חלקית, של אתרי בנייה ברחבי הארץ. העיכוב באספקת מוצרים לאתרי הבנייה משפיע על פעילות המגזר גם ברבעון הראשון של 2024. בחברה אומרים כי הירידה בהיקפי פעילות המגזר עלולה לגרום לפגיעה מהותית בו. עם זאת, מגזר התעשייה חתם את 2023 עם הכנסות של יותר מ־366 מיליון שקל, כ־15% יותר מאשר בשנת 2022.
לעומת זאת, במגזר התעשייה בחו"ל חלה ב־2023 צניחה של כ־36% בהכנסות לעומת 2022 והן הסתכמו בכ־60 מיליון שקל. בקבוצה מסבירים את הירידה החדה במשבר הפיננסי בארה"ב ובעליית הריבית בשוק האמריקאי, שציננו ביקושים והצניחו את מספר התחלות הבנייה. דנוך אמר כי בחודשים האחרונים גובשה תוכנית אסטרטגית שיווקית חדשה לפעילות מגזר זה וכי הוא צופה שהיא תוביל לשיפור בפעילותו ולתוצאותיו.
חברת אקרשטיין, שבשליטת (70%) משפחת אקרשטיין, הפכה לציבורית ביוני 2021, כשהונפקה לפי שווי של מיליארד שקל. מאז עלתה מניית החברה בכ־26% וכיום היא נסחרת לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל. אתמול, בעקבות הדו"חות, עלתה מניית החברה ב־7.8%.
בעקבות הדו"חות הטובים שהציגה ל־2023 בכוונת אקרשטיין לחלק לבעלי המניות דיבידנד בגובה של כ־50 מיליון שקל. במהלך 2023 הסתכם שכרו של המנכ"ל דנוך בכ־ 5.6 מיליון שקל.